Bardsley(45)
Cattermole(27)
Richardson(6)

Skrevet av Einar Kvande

God førsteomgang og svak annenomgang av Liverpool i seriepremieren. Sebastian Larsson utlignet for Sunderland etter pause, etter at Luis Suarez ga vertene en tidlig ledelse. Det virket som Liverpool gikk tomme for krefter etter pause, og de røde mistet fullstendig taket på midtbanen. Unge John Flanagan hadde også en svært dårlig dag på høyrebacken, der han ga bort ballen en rekke ganger, noe som førte til flere farlige overganger for gjestene i annen omgang. Heldigvis resulterte ingen av dem i scoring. Flanagan kan imidlertid ikke være fornøyd med markeringsjobben han gjorde på Sebastian Larsson i forbindelse med Sunderlands scoring.

90:Mignolet holder et innlegg fra høyre fire minutter på overtid.

90:Flanagan med en ny dårlig involvering høyt i banen tre minutter på overtid, og Sunderland kommer på en farlig kontring. Cattermole skyter imidlertid langt over.

90:Flanagan lager et frispark inne på egen banehalvdel ett minutt på overtid.

90:Fire minutter er lagt til.

88:Dirk Kuyt får en voldsom trøkk i hodet i en duell, og virker rystet. Bandasjeres kraftig for et blødende kutt i bakhodet.

87:Carroll header tilside for mål, på et innlegg fra Meireles fra venstre.

85:Adam på et raid, men ingen i feltet til å ta imot det lave innlegget.

84:Liverpools midtbane etterlater seg store rom, og Sessegnon får kommet til et skudd. Heldgivis får han ikke godt treff.

84:Enrique skjermer flott ut foran Dong-won.

81: Larsson bytter med Vaughan.

80:Flanagan virker veldig usikker nå.

78: Larsson får gult kort for viljehands.

78:Flanagan med en horribel feilpasning.

75:Luis Suarez bytter med Raul Meireles.

73:Carroll med et skuddforsøk som er innom en Sunderland-forsvarer, etter fint forarbeid av Kuyt. På hjørnesparket får ikke Agger helt klem på ballen, og Mignolet fanger.

73:Liverpool har begynt å miste grepet om midtbanen, og er jevnt over på etterskudd.

72:Dirk Kuyt får gult kort i etterkant for en felling midt på banen, etter at dommeren først har benyttet fordelsparagrafen.

69:Flanagan har ingen god dag på jobb, og spiller nok en gang Liverpool-forsvaret i trøbbel.

67:Sebastian Larssons frispark går høyt over mål.

66: Gyan bytter med Dong-won.

65:Charlie Adam får gult kort etter å ha løpt ned Cattermole.

63: Gyan får seg en smell i en duell med Carragher. Selvforskyldt.

61:Kuyt får en sjanse umiddelbart, og Liverpool får corner. Carroll header hjørnesparket mot nærmeste hjørne, men Mignolet redder.

61:Jordan Henderson bytter med Dirk Kuyt.

59:Jordan Henderson får gult kort etter en stygg takling mot Colback.

59:Sessegnon vender opp, men skyter over.

57: Larsson scorer etter innlegg fra Elmohamady. Svensken får stå umarkert på bakre stolpe, og banke innlegget fra høyre i mål. Flanagan glemmer fullstendig markeringen i situasjonen.

56:Charlie Adam får en smell i tinningen, men hardhausen fortsetter.

55:Enrique med et godt innlegg fra venstre, som Carroll nesten når. Corner til Liverpool. Carroll header over på hjørnesparket fra Downing.

54:Carroll header et godt stykke utenfor.

53:Flanagan mister ballen i farlig posisjon, og Sunderland får slått inn i feltet. Reina redder headingen fra Gyan.

52:Lucas header unna et frispark som slås inn i feltet.

49:Suarez spiller elegant fri Carroll, men geordiens teknikk svikter ham.

48:Adam med et langskudd, en drøy halvmeter over krysset.

47:Richardson skyter fra distanse. Reina har kontroll når ballen går over.

46:Flere Liverpool-spillere og hele The Kop roper på straffespark, når ballen treffer en Brown i hånda inne i feltet.

46:Liverpool setter i gang annen omgang. De røde spiller nå mot The Kop.

Liverpool leder 1-0 til pause, men burde ha ledet mer. Luis Suarez brente først et straffespark, før han så ga de røde ledelsen når han stusset et Charlie Adam-frispark i mål. Stewart Downing hadde et knallskudd i tverrliggeren som hadde fortjent en bedre skjebne, etter et herlig raid. Gjestenes Richardson var forøvrig heldig som ikke fikk rødt kort i forbindelse med straffesituasjonen allerede etter fem minutter.

45: Bardsley snakker på seg et gult kort ett minutt på overtid, etter en situasjon der Carroll får frispark.

45:To minutter lagt til i første omgang.

44:Jamie Carragher får gult kort etter en stygg felling av Gyan.

43:Carroll forsøker seg på brassespark etter en corner til Liverpool, men bommer.

43:Reina bommer når han skal bokse frisparket, men ballen går over dødlinjen.

42:Lucas pådrar seg et unødig frispark midt inne på egen banehalvdel.

38:Lucas vinner ballen høyt på banen, men hans lave skudd går en meter utenfor.

37:Flanagan får tilsnakk, etter å ha kommet sent inn i en takling mot Larsson.

34:Stewart Downing skyter knallhardt i tverrliggeren og over, etter et herlig raid på høyrekanten.

30:Cattermole med et svakt skuddforsøk fra distanse.

29:Downing dribler i feltet, og får corner. Hjørnesparket slås alt for langt, og triller ut over dødlinjen.

28:Reina er nede og fanger en markkryper fra Sessegnon.

27:Suarez og Lucas kombinerer fint, og Liverpool vinner en corner. Sunderland får klarert hjørnesparket.

27: Cattermole meier ned Suarez midt på banen og får et svært fortjent gult kort.

23:Adam med et knallhardt langskudd fra nesten 30 meter, men Mignolet fanger ballen.

22:Reina fanger en vanskelig heading etter en ny corner fra Larsson.

21:Carroll setter ballen i nettet, men scoringen blir annulert fordi geordien dyttet Ferdinand i ryggen for å få tak i ballen.

20:Ferdinand går i ryggen på Suarez, og uruguayaneren får frispark midt på banen.

13:Reina må i aksjon på en heading etter innlegg fra venstre.

12:Luis Suarez scorer etter frispark fra Charlie Adam. Uruguayaneren stusser Adams harde frispark fra høyre forbi Mignolet.

10:Jordan Henderson bommer på ballen på et godt innlegg fra venstre fra Downing.

7:Luis Suarez tar selv straffesparket og setter ballen himmelhøyt over mål. Grusomt straffespark.

6: Richardson får gult kort når han forsøker å rette opp sin egen tabbe ved å felle Suarez alene med keeper. Straffe til Liverpool. Richardson heldig som slipper rødt kort der, etter at han mistet ballen til Suarez på midtstreken.

5:Luis Suarez kommer alene med keeper, men blir felt av Richardson.

4:Enrique må gi en ny corner.

3:Ballen treffer Brown, og ruller inn til Reina.

2:Enrique må gi kampens første corner.

1:Sunderland tar avspark mot The Kop.

Nervene er som vanlig i helspenn foran ligaåpningen. Både Liverpool og Sunderland har handlet en rekke nye spillere i løpet av sommeren, så flere spillere vil debutere for sine respektive klubber i ettermiddag.

Fire debutanter på dagens Liverpool-lag, i Enrique, Downing, Adam og Henderson. Noe overraskende er Dirk Kuyt og Martin Kelly utelatt fra startoppstillingen. Alberto Aquilani er ikke engang på benken. Luis Suarez starter kampen, trass i lite trening etter Copa America.

Steve Bruce lar Brown og Larsson debutere, mens karer som Vaughan, Wickham og Gardner starter på benken.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 6feilberegnet et frispark fra Sebastian Larsson før hvilen, men glippen fikk ingen konsekvenser. Kunne lite gjøre da Sebastian Larsson fikk drømmetreff på volley. Som alltid solid med bena.
Flanagan 4holdt Sebastian Larsson i sjakk før pause, og leverte en solid åpningsomgang. Glapp fullstendig i markeringen på nevnte Larsson etter hvilen, og svensken straffet ham maksimalt. Virket rystet etter markeringssvikten og opptrådte utrygt etter 1-1-scoringen. Slet både offensivt og defensivt, og fikk en tøff siste halvtime.
Carragher 6fikk tøff motstand av kraftspissen Asamoah Gyan, men Carra maktet å holde ghaneseren på behørig avstand. Fikk større utfordringer i andre omgang, men kom greit fra oppgaven.
Agger 6hadde god kontroll på Sunderland-spiss Asamoah Gyan før pause, og dannet et solid stopperpar med Jamie Carragher. Ble satt på større prøver etter sidebyttet, men taklet det greit.
Enrique 7leverte en god Liverpool-debut. Involverte seg offensivt med et par flotte innlegg fra dypet, men Liverpool-spissene var ikke våkne nok inne i boksen. Hadde stort sett stålkontroll defensivt - til tross for at utligningsmålet kom fra hans side. Skjønt, han kunne vanskelig forhindret innlegget.
Henderson 6debuterte mot gamleklubben. Spilte på det trygge og enkle. Solid med ballen før pause - spilte hurtig langs bakken og var med på å holde tempoet oppe. Falt litt av etter hvilen og ble notert i dommerens bok - før han ble byttet ut halvtimen før slutt.
Leiva 5var tydelig rusten. Leverte en god førsteomgang, men mistet grepet om midtbanen etter pause. Sent ute i mange dueller, og brasilianeren slo også et par uvanlig svake pasninger. Var kanskje ikke klar for 90 minutter.
Adam 7glitret periodevis før pause. Assisterte 1-0-scoringen med et herlig frispark fra venstre. Testet også Sunderland-keeper Simon Mignolet med et knallhardt langskudd. Viste frem den presise venstrefoten, men dalte i kvalitet utover i 2. omgang. Pådro seg et gult kort for å komme på etterskudd i duell med Lee Cattermole. Men alt i alt: Lovende takter fra skotten.
Downing Liverpools beste7plaget Sunderland-forsvaret før pause: Direkte i stilen, uredd én-mot-én, kom til et par gode innlegg - og krydret omgangen med et vakkert langskudd som suste i tverrliggeren. Ikke like fremtredende i andre omgang, men Downing var en av få i helrødt som maktet å true Sunderland-forsvaret. Liverpools beste.
Suarez 7markerte seg umiddelbart: Stjal ballen fra Kieran Richardson, rundet keeper, ble lagt i bakken og fikk straffespark. Dundret kula himmelhøyt over, men revansjerte seg med en frekk stussheading på Charlie Adams frispark da han utlignet til 1-1. Frisk i første omgang, men gikk tom etter pause. Ble til slutt byttet ut.
Carroll 5begynte med å vise positive takter. Dominerte luftrommet, og virket innstilt på å gi Wes Brown og Anton Ferdinand en tøff dag på jobb. Bleknet imidlertid fort. Tapte flere og flere dueller og slet langs bakken før han til slutt gikk sur.
Kuyt 0fikk en halvtime som Henderson-erstatter. Begynte friskt, men fikk seg en smell i hodet i duell med Anton Ferdinand. Var tydelig preget av den, men nederlenderen var likevel en av Liverpools friskeste spillere i sluttminuttene.
Meireles 0fikk et kvarter som Suárez-erstatter, men portugiseren maktet ikke å markere seg nevneverdig.