Wolverhampton - Liverpool

0-3)

31.01.2012 /Premier League /Molineux Stadium / Tilskuere: 27 447 / Dommer: Anthony Taylor

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool tok en komfortabel seier på mot Wolverhampton på Molineux. Etter en åpen og en forholdsvis jevn første omgang var det total Liverpool-dominans etter pause. Flotte scoringer av Andy Carroll, Craig Bellamy og Dirk Kuyt sørget for at Anfield-klubben tar med seg en 3-0-seier hjem. Eneste perioden etter pause at Wolves yppet seg litt var de siste fem minuttene. Da hadde Liverpool tatt foten noe av pedalen. Gjennom kampen vartet vartet opp med fint pasningspill, og det var en god balanse på midtbanen.

90:SLUTT

90:Tilleggstid: 3 min

90:Dirk Kuyt bytter med Fabio Aurelio.

89:Carroll får ikke skikkelig treff på skuddet. Redning av Hennessey.

87:Reina må fiste til corner på innlegg fra Ebanks-Blake.

86: Ebanks-Blake skyter i stolpen fra meget langt hold. Reina hadde vært sjanseløs på avslutningen.

84:Corner fra Bellamy. Ved bortre stolpe header Carroll utenfor.

84: Frimpong bytter med Milijas.

81:Daniel Agger bytter med Jamie Carragher. Taktiske bytter. Dalglish tar ut to av spillerne med gult kort.

81:Charlie Adam bytter med Jonjo Shelvey.

78:Dirk Kuyt scorer etter pasning fra Charlie Adam. Fantastisk kontring av Liverpool. Reina bokser ut fra corner. Enrique plukker opp ballen og sender en strålende langpasning til Kuyt. Nederlenderen spiller vegg med Adam før han fra litt skrått hold bredsider ballen i mål bak Hennessey. Kuyts 50. mål for Liverpool og hans første PL-scoring for sesongen.

75:Dirk Kuyt drar seg unna en Wolves-spiller og skyter. Skuddet går via en motstander og til corner.

72: Edwards får gult kort for å rive ned Glen Johnson.

70:Daniel Agger får gult kort for takling bakfra på Fletcher.

69:Bellamy tar corner. Skrtel header fra bortre til fremste stolpe. Daniel Agger header utenfor.

68:Kuyt spiller opp Bellamy som avslutter via en Wolves-spiller og til corner.

66:Henderson slår inn. Adam kaster seg frem og avslutter på volley. Høyt over.

65:Carroll vender nydelig og tar med seg ballen, men avslutningen er håpløs.

62: Jonsson bytter med Ebanks-Blake.

62: Kightly bytter med Hunt.

61:Craig Bellamy scorer etter pasning fra Jay Spearing. Bellamy mottar ballen dypt inn på Wolves' banehalvdel og avanserer inn i 16-meteren og skyter. Hennessey får fingrene på ballen, men ikke nok til å forhindre at den ikke går over mållinjen.

52:Andy Carroll scorer etter flott utoverskrudd innlegg fra Charlie Adam. Bellamy tar innkast til Adam. Carroll dukker opp på bakre stolpe på innlegget og styrer ballen i mål med venstrefoten.

50:Kuyt på vei igjennom, men Hennessey agerer sweeper.

46: Ward er skadet. Må ha behandling.

45:Liverpool sparker i gang 2.omgang.

Målløst til pause på Molineux i en åpen kamp der spillet har bølget frem og tilbake. Det har vært noen brukbare sjanser begge veier.  Liverpool har imidlertid hatt et lite overtak, og leder også avslutningsstatistikken 12-4. Charlie Adam ble muligens snytt for et straffespark da han ble lagt ned av Emmanuel Frimpong. Liverpool har ligget i en 4-1-4-1-formasjon, men Andy Carroll får relativt ofte lite støtte på topp. Hjemmelaget har vært farlige når de har kommet inn i rommet mellom Liverpools forsvar og midtbane.

45:Ett minutt på overtid blåser dommer Anthony Taylor for pause.

45:Henderson avslutter. Hennessey strekker seg og redder.

45:Adam slår inn fra venstre. Carroll avslutter med høyre ved bakre stolpe. Blokkert.

42:Johnson blir taklet og mister ballen. Spearing takler innlegget over eget mål og til corner.

40: Kightly spiller vegg med Fletcher. Avslutningen suser like utenfor.

39:Kuyt slår inn. Carroll header tilbake, men ingen røde i feltet til å ta vare på nedfallsfrukten.

38:Henderson slår ut til venstre. Bellamy avslutter fra spiss vinkel mot nærmeste stolpe. Hennessey redder.

37:Craig Bellamy tar frispark. Hennessey må kaste seg, og redder.

35:Bellamy legger tilbake til Adam. Midtbanespilleren mener han blir dyttet overrende av Frimpong innenfor 16-meteren. Muligens snytt for straffe.

33:Hennessey må utenfor 16-meteren for å feie unna et gjennomspill ment for Carroll.

32:Carroll header ned. Kuyt fyrer over fra distanse.

29: Fletcher header like over fra corner. Carroll og Skrtel kommer ikke først på ballen.

25:Craig Bellamy får gult kort for å felle Fletcher ute ved sidelinjen når Wolves-spilleren er på vei forbi.

24:Adam avanserer og avslutter utenfor.

23:Innlegg langs bakken inn til Reina.

23:Bellamy tar corner. Daniel Agger header. Hennessey redder med en fotparade. God mulighet.

21:Bellamy skyter fra langt hold. Hennessey strekker seg og redder enkelt.

20:Henderson spiller gjennom Craig Bellamy som får tuppet ballen forbi en utrusende keeper, men også til side for mål.

18:Høyt innlegg fra Kuyt. Hennessey fanger ballen foran Carroll.

14: Kightly tar frispark etter fellingen av Adam. Edwards header høyt over.

13:Charlie Adam får gult kort for å legge ned Jarvis på en kontring.

12:Farlig ball inn fra dypt på midtbanen. Edwards får avsluttet foran Agger. Reina kaster seg og holder fast.

11:Johnson slår inn. Carroll header løst mot mål. Offside!

9:Jarvis slår inn. Stuss fra Edwards. Liverpool får klarert.

6:Glen Johnson tar i mot en andreball. Avanserer inn i feltet, og går overrende. Kontakt med Berra. Dommeren vinker spillet videre.

3:Bellamy slår inn. Carroll stusser videre. Kuyt får låret på ballen fra kloss hold, men Hennessey redder. Kuyt forsøker å plukke opp returen, men somler ballen ut over dødlinjen.

0:Wolverhampton tar avspark.

Liverpool er tilbake i hverdagen etter to cupavansement mot Manchester-lagene. Nå venter Wolverhampton på bortebane. Mick McCarthys mannskap ligger på 19. plass i Premier League.

Begge lag viser svak ligaform. Liverpool har kun én seier på de seks seneste kampene, mens Wolverhampton står uten seier på åtte oppgjør.

Liverpool må klare seg uten Luis Suarez (karantene) og Lucas Leiva (kne). Steven Gerrard har blitt hjemme på Merseyside etter et hardt kampprogram den seneste tiden.

Kenny Dalglish gjør fem endringer på laget som beseiret Manchester United. Jay Spearing er tilbake fra en hamstringskade. Også startplasser for Craig Bellamy, Glen Johnson, Dirk Kuyt og Charlie Adam.

Jamie Carragher, Stewart Downing og Martin Kelly er henvist til benken. Steven Gerrard og Maxi Rodriguez er ikke i troppen.

Vurdert av Marius Rabben

Reina 7Setter standarden i første omgang og plukker hjemmelagets første store sjanse etter drøye ti minutter. Blir ikke satt på alt for store prøver og holder nullen.
Johnson 6Viser små prov på defensiv trygghet, hvis en ser bort fra en stor feil fem minutter før pause, men det stemmer ikke helt for landslagsbacken ellers. Offensivt er ham en skygge av tidligere oppvisninger, mens litt for store rom blir etterlatt på Wolves’ venstrekant. Hever seg litt igjen utover i andre omgang, og spretter opp på sekseren.
Skrtel 8Beholder samme slagkraft som i tidligere kamper denne sesongen. Solgte seg i en duell tidlig i kampen, men vinner nær sagt alt annet han kommer opp i.
Agger 8Ny god kamp av dansken. Som vanlig veldig interessert i å bygge opp spillet bakfra, og viser vanvittig ro med ballen. Nær scoring i det 23. minutt. Samarbeider bra med stoppermakkeren.
Enrique 8Strålende svar etter å ha vært delaktig i Uniteds scoring forrige kamp. Bunnsolid bakover og strålende i én-mot-én-dueller, både defensivt og offensivt. Viser seg som en av kanskje verdens beste backer for øyeblikket.
Spearing 7Starter friskt, vinner baller og slår pasninger rundt seg. Tilbakelegger veldig mange meter og holder det gående hele kampen. Viser strålende taklingsegenskaper og kommer med godt grunnlag for fast plass i startelleveren videre.
Kuyt 7Veldig synlig i startfasen av kampen, beveger seg mye og slår noen farlige innlegg. Faller gradvis ut av kampen før pause, men jobber seg inn igjen. Kommer med noen gode avslutninger, før han scorer etter et flott angrep og samspill med blant andre Adam.
Henderson 6Aktiv i den offensive midtbanerollen. Slår mange pasninger fremover og oppsøker ledige rom, spesielt mot høyrekanten. Henger ikke med på mange av Carrolls brilliante stusser og nedtak, og burde vært nærmere spissene ved flere anledninger. Løper veldig mye og jobber godt fra seg totalt sett.
Adam 7En god kamp av skotten. Strør baller til høyre og venstre, jobber godt begge veier og slår to målgivende. Pådrar seg gult kort etter 13 minutter. Muligens snytt for straffe etter omkring 35 minutter. Litt mange ballmiss og unødvendige frispark.
Bellamy 8Ny strålende kamp av waliseren. Løper konstant og samarbeider bra. Henter ballen lavere i banen enn vanlig, og kommer med noen forsøk på dype løp. Veldig god i første omgang, men enda bedre etter hvilen. Fortsetter den offensive innstillingen og får uttelling for arbeidet. Scorer et vakkert mål i det 61. minutt, og gjør ellers få feil.
Carroll Liverpools beste8God venn med ballen i starten, men glimter til med svake touch. Vinner som vanlig hodedueller og bygger videre på formen fra United-kampen. Gjør alt riktig etter oppspill, men får ikke med seg lagkamerater. Jobber steinhardt også etter pause, og setter inn kveldens første etter innlegg. Viser offensiv vilje og selvtillit, og forsøker med noen håpfulle skudd fra langt hold. Får bestemannsprisen knepent foran Enrique og Bellamy.
Shelvey 0Kommer inn for Adam i det 81. minutt.
Carragher 0Byttes inn for Agger ni minutter før slutt.