Skrtel(48)
Arteta(26)
Mertesacker(6)

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool gjorde avgjørende feil defensivt og trøblet med effektiviteten. Arsenal var solide defensivt og var giftige da muligheten bød seg. Det var forskjellen på lagene på Anfield i ettermiddag, og førte til at bortelaget kan ta med seg tre poeng hjem til Nord-London.

Hjemmelaget skapte nok til å score både to og tre mål, men verken Luis Suárez, Steven Gerrard, Raheem Sterling, Daniel Agger, Stewart Downing eller Jonjo Shelvey maktet å finne nettmaskene på sine muligheter.

Da Arsenal doblet ledelsen etter en tabbe av Pepe Reina midtveis andre omgang, så det ut til å bli en bratt oppoverbakke for Merseyside-vertene. Og til tross for at Brendan Rodgers' menn kom seg til flere gode muligheter, maktet de ikke å finne veien til nettmaskene.

Dermed står Anfield-klubben fortsatt med ett poeng etter tre Premier League-kamper. Det holder til en 17. plass på tabellen.

90:Kampen er slutt.

90:En langpasning skaper trøbbel for Arsenal-keeper Vito Mannone, som slipper ballen i duell med Daniel Agger. Luis Suárez får tak i nedfallsfrukten, men uruguayaneren får ikke skikkelig kontroll.

90:Fire minutter er for øvrig lagt til.

90:Jonjo Shelvey river ned Aaron Ramsey og får kortet.

90:Hjørnesparket fra Steven Gerrard ender nesten i redusering. Glen Johnson kommer til heading på bakre stolpe, men en Arsenal-forsvarer står i veien. Bortelaget får til slutt rensket unna.

90:Thomas Vermaelen bytter med Laurent Koscielny for Arsenal.

90:José Enrique setter opp Jonjo Shelvey, som får drømmetreff på en druser fra 25 meter. Arsenal-keeper Vito Mannone henter frem en praktredning og slår til corner.

88:Praktangrep av Liverpool. Steven Gerrard vipper igjennom Luis Suárez på utsøkt vis, men uruguayaneren løfter ballen både over Arsenal-keeper Vito Mannone og tverrliggeren fra fem-seks meter. Enorm mulighet for redusering.

86:Steven Gerrard og Jonjo Shelvey kombinerer fint. Sistnevnte fyrer av fra 20 meter, og Vito Mannone gir en livsfarlig retur - men Thomas Vermaelen rydder unna i siste sekund foran Gerrard og Suárez.

83:Liverpool svikter totalt i markeringen på et Arsenal-hjørnespark, og Olivier Giroud får stå helt alene på fem meter - men franskmannen header over.

82:Lukas Podolski bytter med André Santos for Arsenal.

81:Stewart Downing vender opp og skyter fra 20 meter. Skuddet går via en Arsenal-forsvarer og like over tverrliggeren til en sjanseløs Vito Mannone.

79:Per Mertesacker stusser en Arsenal-corner mot bakre stolpe. Pepe Reina rager høyest, men glipper ballen i duell med Lukas Podolski. Heldigvis for hjemmelaget får Liverpool-keeperen frispark.

78:Arsenal triller ball nå. Liverpool virker resignerte.

75:Jonjo Shelvey skyter utenfor fra 20 meter.

73:Alex Oxlade-Chamberlain bytter med Aaron Ramsey for Arsenal.

72:Glen Johnson rundlurer Lukas Podolski med en praktfull finte, men innlegget fra høyrebacken blir for svakt. Arsenal-keeper Vito Mannone plukker ballen.

68:Liverpool - Arsenal 0-2, Santi Cazorla: Arsenal dobler ledelsen - totalt mot spillets gang - og Liverpool-keeper Pepe Reina må påta seg skylden for denne. Santi Cazorla setter riktignok opp en nydelig vekk med Lukas Podolski, men spanjolens avslutning fra skrått hold sniker seg unna Reina og i nettmaskene. Svakt keeperspill.

67:Nuri Sahin bytter med Jonjo Shelvey for Liverpool.

66:Arsenal kontrer, og Santi Cazorla avslutter utenfor fra drøyt 20 meter.

65:Liverpool trykker på nå. Raheem Sterling passerer Carl Jenkinson og løfter inn mot bakre stolpe. Der venter Stewart Downing, som header til side for mål.

65:Steven Gerrards hjørnespark skaper tilløp til panikk i Arsenal-forsvaret. Martin Skrtel vinner den første duellen med to Arsenal-spillere, før Daniel Agger er høyest i den neste. Ballen ramler ned hos Luis Suárez, som får en puff i ryggen av keeper Vito Mannone. Uruguayaneren kommer ikke til avslutning, og bortelaget får til slutt ballen unna.

64:Stewart Downing lurer to Arsenal-spillere med en herlig forsering, før han klinker ballen via en forsvarsspiller og til hjørnespark.

62:Daniel Agger fyrer rett på Vito Mannone fra nærmere 40 meter.

61:Carl Jenkinson skjærer inn og skyter fra 20 meter. Skuddet er godt og Reina må gi en retur, men ingen Arsenal-spillere har luktet lunta. Reina fanger dermed sin egen retur. Svakt av José Enrique, som lot Jenkinson skyte.

58:Innbytter Stewart Downing viser seg frem med et herlig hælspark, som setter opp Luis Suárez på 20 meter. Uruguayaneren klinker til, og tvinger Vito Mannone til å slå ballen over. Liverpool presser på nå.

55:Thomas Vermaelen er borti ballen med armene inne i Liverpools 16-meter. Hjemmelaget roper på straffe, men Howard Webb rister på hodet.

55:Fabio Borini bytter med Stewart Downing for Liverpool.

53:Lukas Podolski finner Alex Oxlade-Chamberlain med en smart pasning, og Arsenal-unggutten rapper til på direkten fra skrått hold. José Reina henter frem en kvalifisert redning og hindrer 0-2.

51:Steven Gerrard slår inn fra høyre og prøver å finne Luis Suárez foran mål. Uruguayaneren blir revet ned av Per Mertesacker, men dommer Howard Webb vinker spillet videre. Der ble nok Liverpool snytt for straffespark.

48:Martin Skrtel pløyer ned Abou Diaby og får gult kort.

47:Santi Cazorla fyrer fra 20 meter - rett i beina på Daniel Agger.

46:Arsenal sparker i gang den andre omgangen.

Arsenal leder 1-0 til pause etter en scoring av Lukas Podolski. Tyskeren satte ballen kontrollert i mål etter ypperlig forarbeid av Santi Cazorla, og Liverpool har ikke maktet å svare.

Rødtrøyene har imidlertid hatt nok sjanser til å score både ett og to mål. Etter en tam åpningshalvtime, løftet Liverpool seg etter at Arsenal tok ledelsen. Raheem Sterling, som har vært frisk offensivt, kom nærmest for Anfield-vertene da han dundret ballen i krysstverrliggeren syv minutter før pause.

Liverpool-debutant Nuri Sahin brukte for øvrig litt tid før han fant seg til rette i kampen. Tyrkeren åpnet sløvt og var i en periode ganske usynlig, før han mot slutten av omgangen viste frem sin strøkne venstrefot. Men både Sahin og Liverpool må nok heve seg om hjemmelaget skal få med seg poeng herfra.

45:Da er et pause på Anfield.

45:Raheem Sterling kombinerer fint med Steven Gerrard like utenfor 16-meteren til Arsenal, men Thomas Vermaelen får satt inn en takling på Gerrard i tolvte time. Godt stopperspill. Liverpool har hevet seg etter 0-1-scoringen.

45:To minutter er lagt til.

44:Reprisen fra situasjonen med Sterling og Mertesacker i stad viser at Arsenal-midtstopperen var på ballen. Strålende taklet og glimrende dømt av Howard Webb, der altså.

41:Nå skjer det ting og tang her. Abou Diaby gjør et nydelig forarbeid, og serverer Olivier Giroud. Franskmannen skal bare sette kula i mål alene med Reina, men presterer å sette den utenfor. Arsenal-back Kieran Gibbs forteller spissen akkurat hva han mener om den avslutningen.

40:Liverpool roper på straffespark når Per Mertesacker tilsynelatende klipper ned Raheem Sterling inne i 16-meteren. Ballen ruller videre til Luis Suárez, som tvinger frem en god redning av Vito Mannone i Arsenal-buret.

38:Raheem Sterling limer ballen i krysstverrliggeren. Fabio Borini holder ballen i spill, og Vito Mannone får ikke fanget kula i duell med Luis Suárez. Steven Gerrard snapper den opp og legger den til Sterling, som vender opp og banker ballen i krysstverra fra spiss vinkel. Enorm prestasjon av unggutten.

36:Nuri Sahin mister ballen til Abou Diaby, men Arsenal-spilleren feiler totalt når han skal finne Lukas Podolski foran mål.

33:Thomas Vermaelen får en smell i kneet etter å taklet Luis Suárez. Arsenal-midtstopperen mottar medisinsk behandling, men kan fortsette kampen.

31:Liverpool - Arsenal 0-1, Lukas Podolski: Steven Gerrard gir bort ballen, og Arsenal får muligheten til å kontre. Santi Cazorla setter fart fremover for gjestene, før han spiller fri Lukas Podolski med en utsøkt stikker. Tyskeren gjør ingen feil alene med Pepe Reina, og setter ballen kaldt ned i hjørnet bak Liverpool-keeperen.

28:Steven Gerrard sender frisparket fra 25 meter rett i muren.

26:Mikel Arteta hakker ned Raheem Sterling bakfra. Soleklart gult kort.

23:Mønsterball fra Gerrard til Suárez, som utfordrer Mertesacker. Tyskeren er med på notene denne gangen, og Arsenal rydder opp.

19:Thomas Vermaelen fører fremover og skyter, men skuddet fra snaut 30 meter går ufarlig utenfor. Arsenal har tatt litt over igjen nå.

17:Liverpool er i ferd med å koble et aldri så lite grep om kampen.

14:José Enrique finner Luis Suárez med en praktpasning, men uruguayaneren får ikke avsluttet på mål fra vanskelig vinkel.

13:Carl Jenkinson forærer Liverpool et hjørnespark, og Steven Gerrard prikker pannebrasken til Daniel Agger. Men dansken bommer på kula, selv om han står helt alene på fem meter. Stor mulighet for Liverpool-stopperen.

12:Liverpool får ikke klarert, og Santi Cazorla kommer til avslutning fra omtrent 20 meter. Skuddet går rett på Pepe Reina.

10:Steven Gerrard slår tunnel på Mikel Arteta, men Per Mertesacker bryter scouserens gjennomspillsforsøk mot Raheem Sterling.

7:Frisparket fra Suárez flyr høyt over målet til Vito Mannone.

6:Luis Suárez slår en leken luke på Per Mertesacker, som drar ned Liverpool-spissen og får gult kort.

5:Vertene kontrer og Fabio Borini kommer på skuddhold. Italieneren prøver seg fra drøyt 20 meter, men avslutningen humper ufarlig til side for mål.

3:Joe Allen ligger dypest på midtbanen for hjemmelaget. Nuri Sahin og Steven Gerrard opererer i to fremskutte roller på midten i åpningsminuttene.

1:Liverpool tar avspark.

Både Liverpool og Arsenal står uten ligaseier etter de to første ligarundene. Arsenal har heller ikke funnet veien til nettmaskene denne sesongen.

De røde har vunnet kun en av de seneste ti ligamøtene mot Arsenal - på Emirates Stadium forrige sesong.

Liverpool har ikke tatt tre poeng mot London-klubben på Anfield siden 2006/7-sesongen. Den gang ble det 4-1 etter hattrick av Peter Crouch og nettkjenning av Daniel Agger. Siden den gang har det blitt tre uavgjorte og to tap. Forrige sesong vant Arsenal 2-1 på Anfield.

Nuri Sahin får sin debut for Liverpool etter låneovergangen fra Real Madrid. Daniel Agger har sonet ferdig sin 1 kamps karantene i engelsk liga, og dansken spiller midtstopper sammen med Martin Skrtel. Jose Enrique er tilbake etter kneskade. Raheem Sterling får fornyet tillit i ligaspillet.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 5flere sleivspark på tilbakespill. Gjør en kvalifisert redning, men nok en stygg tabbe da ballen glipper inn under ham ved mål nr. 2
Johnson 6positiv fremover. Har flere gode offensive raid, men effektiviteten ikke god nok.
Skrtel 6kamp på det jevne. Enkelte god klareringer og brytninger. Mister markeringen på Giroud som er nær ved å score.
Agger 6greie taklinger. Kunne ha nettet i første omgang, men traff ikke skikkelig med pannebrasken.
Enrique 5blir overspilt enkelte ganger. Meget varierende kvalitet på avleveringene.
Allen 7en av få som får godkjent. Pasningsikker og trygg med ballen, men ikke spesielt stor kreativitet.
Sahin 4svak debut. Totalt anonym. Merker knappt at han er på banen.
Gerrard 5urovekkende mange feilpasninger. Hever seg noe etter pause, men langt igjen til toppformen for kapteinen.
Sterling Liverpools beste7aktiv, utfordrerog skaffer flere frispark i farlig posisjon. Nærmest scoring med avslutning i stolpen. Liverpools beste.
Borini 4finner seg ikke til rette på kanten. Løfter ikke blikket. Sliter med å komme til innlegg. Ble tatt av banen i det 56. minutt.
Suarez 5ikke venn med ballen i dag heller. Førstetouchet stemmer ikke. Snytt for straffespark. Igjen for ukonsentrert i avslutningsfasen.
Shelvey 0Shelvey inn for Sahin i det 67. minutt. Godt innhopp. Viser vilje. Kommer til tre gode avslutninger. Burde ha kommet inn tidligere.
Downing 6kommer inn for Borini i det 55. minutt og Positivt innhopp. Setter noe fart på høyrekanten.