Stoke - Liverpool

3-1)

26.12.2012 /Premier League /Britannia Stadium / Tilskuere: 27 490 / Dommer: Howard Webb

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool visste hva som ventet dem på Britannia, men klarte likevel ikke å stoppe Stoke sine luftkrigere. Stoke scoret tre mål på hjemmebane for første gang denne sesongen, og alle scoringene kom etter høye baller inn i feltet. Kenwyne Jones vant samtlige av de tre duellene, og serverte Walters to ganger og scoret selv en gang. Stoke kjempet regelrett Liverpool ut av stilen med høyt og aggressivt press. Liverpool fikk aldri fart nok på ballen, og ble alt for upresise i pasningsspillet, hvor spesielt Shelvey hadde en dårlig dag på jobben.

90:Suarez med et dårlig forsøk på langskudd et drøyt minutt på overtid.

90:Fire minutter er lagt til.

89:Steven Gerrard sender i vei et bra langskudd, som Begovic bokser unna.

87:Suarez med et innlegg på tvers av feltet, men Sterling rekker ikke frem.

87:Suarez setter frisparket rett i muren.

86: Whelan får gult kort etter at han klipper ned Suarez en meter utenfor 16-meterstreken.

83: Etherington bytter med Shotton.

82:Suarez skaffer Liverpool et hjørnespark i duell med Shawcross.

80:Et Sterling-skudd blokkeres av Stoke-forsvaret, etter forarbeid av Suarez.

78: Jones bytter med Crouch.

77:Stewart Downing bytter med Joe Cole.

74:Glen Johnson med en forsering, men en misforståelse fører til at han ikke finner Gerrard inne i Stoke-feltet.

73:Stoke får et hjørnespark etter et langt innkast.

72:Reina er klar til å fortsette.

71:José Reina gjør en modig redning, men blir truffet av innbytter Whitehead. Stoke-spilleren suser inn i Liverpool-keeperen og treffer han i hodet med kroppen.

70: Kightly bytter med Whitehead.

69:Suarez skyter i Stoke-blokka, før Gerrard slår en håpløs pasning til en offside-plassert Suarez.

68:Downing skyter frisparket rett i Suarez.

67:Shawcross legger ned Downing like utenfor 16-meteren.

66:Steven Gerrard får seg en trøkk. Ligger nede en stund, før han reiser seg.

65:Suarez setter ballen i nettet, men Webb har blåst for en hands på Henderson når han faller oppå ballen i forkant.

63:Cameron med et stygg takling på Sterling. Stoke-backen er heldig som slipper sitt andre gule kort for kvelden.

62:Suarez kommer inn på banen igjen.

61:Suarez venter på sidelinja for å komme inn igjen.

60:Luis Suarez får gult kort for farefullt spill i situasjonen.

60:Luis Suarez skader seg i en duell med Begovic.

59:Lucas Leiva bytter med Jordan Henderson.

59:Enrique kommer seg til dødlinja, men innlegget er for dårlig.

56:Glen Johnson skaffer Liverpool en corner, som resulterer i et nytt hjørnespark for gjestene. Stoke får klarert og kontret, men blir avvinket for offside.

53:Jones avslutter høyt over Reinas mål.

50:Suarez skaffer Liverpool et hjørnespark. Sterling er fri bak i feltet, og legger ut til Johnson. Høyrebacken setter ballen himmelhøyt over mål.

49: Walters scorer etter en stuss fra Jones på et langt innkast. Nok en gang vinner Jones hodeduellen med Liverpool-forsvaret, og Walters setter ballen i hjørnet uten at Reina når bort.

47:Luis Suarez skyter i stolpen etter at Sterling har kommet til dødlinja og legger ballen 45 grader ut til uruguayaneren på første stolpe.

46:Jesus Fernandez (Suso) bytter med Raheem Sterling.

Stoke leder 2-1 til pause. Liverpool fikk en pangåpning, da de fikk sitt første straffespark på 31 kamper, som Gerrard satte sikkert i mål. Men så tok Stoke sitt Luftwaffe over, og Liverpool-forsvaret fikk store problemer med aggressive Stoke-angripere. Spesielt skapte Kenwyne Jones store problemer for gjestenes forsvar. Han var involvert i begge scoringene, og satte selv inn Stokes andre. Martin Skrtel var uheldig og skled i forkant av Stokes første mål. Det har som ventet blitt krig på Britannia, der vertene har vært svært aggressive i presset og aldri gitt Liverpool særlig med rom og tid. Dette har tydelig stresset gjestene, og Stoke har fått kampen inn i sitt spor.

44: Etherington får stå helt alene på bakre stolpe, men Reina er tidlig ute og gjør en meget god redning.

42:Shelvey får masse rom og tid, men skuddforsøket hans er veikt og skaper ikke trøbbel for vertene.

41:Huth sleiver, og Liverpool får corner.

40:Gerrard med et fullstendig mislykket skuddforsøk.

39:Suarez skaffer Liverpool et hjørnespark, som Stoke får ryddet unna.

36:Luis Suarez skyter hardt og lavt fra skrått hold. Begovic nærmest setter seg på ballen.

35:Nytt hjørnespark fra motsatt side.

35:Suso med et skuddforsøk, og Liverpool får hjørnespark.

34:Liverpool har store problemer med å spille seg ut av eget forsvar, etter høyt og aggressivt press av vertene.

32:Hjørnesparket går over alt og alle, og til utspill for gjestene.

31:Glen Johnson må gi en ny corner.

29:Suarez skyter håpløst utenfor og over etter godt kombinasjonsspill med Downing.

28:Steven Gerrard skyter like utenfor fra 16 meter etter godt forspill av Stewart Downing.

25:Suso med et nydelig gjennomspill til Suarez, men spissen får ikke kontroll på ballen i feltet og lærkula triller inn til Stoke-keeperen.

23:Stokes fjerde hjørnespark for kvelden er keepermat.

22: Etherington skyter knallhardt fra 14 meter. Pepe Reina gjør en meget god redning, når han slår til corner.

20:Lucas med et godt fremspill til Shelvey, men midtbanespillerens mottak alene med keeper er for dårlig.

20:Liverpool roper på nytt straffespark, når det tilsynelatende handses i feltet.

14:Enrique legger lavt inn fra venstre, men Suarez sitt forsøk på avslutning blir blokkert av Shawcross.

12: Jones scorer etter corner fra Whelan. Liverpool har ingen på nærmeste stolpe, og Johnson rekker ikke bort når Jones header i mål.

12:Stoke trykker på, og Glen Johnson må gi en ny corner.

11:Reina bokser hjørnesparket unna.

11:Vertene har etablert et visst trykk, og Gerrard må gi en corner.

5: Walters scorer etter en stuss fra Jones. Shawcross slår langt opp, og Jones vinner hodeduellen. Skrtel er uheldig og sklir, og Waters får en enkel oppgave alene med Reina.

4: Cameron får gult kort for en stygg takling av Lucas.

2:Steven Gerrard scorer på straffe. Begovic går feil vei, og Gerrard setter ballen helt nede ved stolpen på motsatt side.

1: Shawcross får gult kort.

1:Luis Suarez legges i bakken av Shawcross, og Liverpool får straffespark etter bare 34 sekunders spill.

1:Stoke tar avspark. Liverpool spiller i helsort i kveld.

To tabellnaboer møtes på Britannia Stadium. Begge lag har 25 poeng. Liverpool er nr. 8 og Stoke nr. 9 på Premier League-tabellen foran kveldens match.

Brendan Rodgers starter med det samme laget som startet i 4-0 seieren over Fulham. To endringer på benken, der Cole og Coates erstatter Sahin og Wisdom.

To tidligere Liverpool-spillere på benken for Stoke, i Charlie Adam og Peter Crouch, men ingen Michael Owen.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 5Kan ikke lastes for noen av scoringene – selv om en toppkeeper kanskje hadde fått avverget 1-3-reduseringen. Rufsete utspill i 1. omgang, men ryddet selv opp med en flott redning på forsøket fra Etherington. Klarte seg brukbart i feltet. Oppofrende i duell med Whitehead i 2. omgang. Fikk seg en smell i hodet, men fortsatte kampen.
Johnson 5Slurvete både offensivt og defensivt. Uvanlig mange unødvendige balltap, feilvalg og feilpasninger. Brukbar kontroll defensivt, men det stokket seg alltid når han skulle bidra offensivt.
Skrtel 6Uheldig som skled før 1-1. Stri tørn i duellspillet mot Jones, men slovaken bet godt fra seg. Rensket unna et par dødballer og forsøkte å sette i gang spillet bakfra – dog med blandet hell.
Agger 5Også dansken var uheldig i forkant av 1-1-scoringen. Vant duellen med Jones, men ballen havnet likevel hos Walters. Involvert i mange tøffe dueller. Sent ute da Jones stanget inn 2-1-målet på corner. Tok ellers brukbar for seg i duellspillet. Spilte seg ut bakfra i kjent stil.
Enrique 5Feilvalg, feilpasninger og slurv preget kampen også for José Enrique. Ivrig med offensivt, men den siste pasningen ble alltid for dårlig. Brukbar kontroll defensivt på sin side, men får trekk for et par farlige balltap på egen halvdel.
Leiva 6Kjempet så godt han kunne i duellspillet, men var ofte tidelen for sent ute. Kom til kort i lufta. Brasilianeren var imidlertid rolig med kula og distribuerte den fornuftig. Hadde fått bokført en assist om Shelvey hadde maktet å utnytte krempasningen fra lysluggen i 1. omgang. Byttet ut kvarteret ut i 2. omgang.
Gerrard Liverpools beste7Liverpools bestemann og eneste målscorer. Iskald da han fikk sjansen fra krittmerket. Involvert i det meste Liverpool skapte fremover på banen. Fikk også mye ballkontakt. Iblant på etterskudd defensivt – som da han klippet ned Jones på kanten av 16-meteren.
Shelvey 3Svart dag. Førstetouchet satt ikke, pasningsfoten var ikke riktig innstilt, ble for lett i duellene og var ofte på etterskudd. En dag midtbanemannen bør glemme så fort som mulig. Svak 3-er.
Downing 7Herjet periodevis i 1. omgang – kunne hatt både tre og fire målgivende om Suárez, Gerrard og de andre hadde vært effektive foran kassa. Byttet side med Suso i løpet av hele førsteomgangen, og Stoke maktet aldri å få has på flankespilleren. Gjorde også manns jobb defensivt. Sluknet fullstendig etter hvilen og ble byttet ut.
Fernandez (Suso) 5Den lille spanjolen ble rett og slett litt for lett. Stoke-spillerne viket ikke en tomme i duellene, og Suso fikk mye juling. Satte opp en stor sjanse for Suárez, men fikk ellers til lite. Byttet ut ved pause.
Suarez 7Konstant torn i siden for Stoke-forsvaret. Brukte halvminuttet på å skaffe et soleklart straffespark. Plaget Huth og Shawcross med dribleseriene sine. Testet også Begovic med et par gode skuddforsøk. Best i 1. omgang – ble mer pakket inn og fikk til mindre etter sidebyttet. Traff stolpen da han burde scoret. Fikk også gult kort.
Sterling 5Åpnet friskt, men forsvant tidlig fra kampen. Slet med å komme seg rundt Cameron – skjønt, Stoke-backen var heldig som slapp sitt andre gule kort da han klippet ned Sterling drøye kvarteret ut i omgangen.
Cole 0Fikk et snaut kvarter som Downing-erstatter. Satte opp Suárez i fin posisjon med et lekent touch, men markerte seg ellers lite.
Henderson 6Erstattet Lucas etter 59 minutter. Tok mange og gode initiativ, men uten tellende resultat. Gjorde det enkelt i pasningsspillet. Leste spillet godt og vant ballen ved et par anledninger, og markerte seg også med en fin gjenvinning utenfor egen 16-meter. Får trekk for et par slurvete avleveringer, som nær gikk galt.