Bournemouth - Liverpool

1-3)

17.12.2014 /Ligacup /Goldsands Stadium / Tilskuere: 11 347 / Dommer: Mark Clattenburg

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool er klare for semifinale i ligacupen, etter en fortjent 3-1 seier over Bournemouth. Når Raheem Sterling økte til 3-0 på en kontring av beste merke, trodde de fleste at kampen var avgjort. Men Dan Gosling sørget for litt spenning med en redusering før timen var passert, og samme mann hadde også et forsøk i stolpen senere i omgangen. Raheem Sterling burde ha gjort hat-trick og punktert kampen på 3-1, etter flott forarbeid av Coutinho og Lallana, men satte ballen uforståelig utenfor.

90:Slutt

90:Ritchie skyter ett minutt på overtid. Ingen problemer for Jones.

90:Tre minutter er lagt til.

90:Steven Gerrard bytter med Fabio Borini.

89:Sterling med et volleyskudd fra distanse som går like utenfor.

89:Jones har ingen problemer med en løs heading fra Cargill.

88:Can lager et frispark ute ved sidelinja, ikke langt fra cornerflagget.

82:Veggspillforsøk mellom Gerrard og Lallana ender i corner til gjestene.

81: O'Kane bytter med Pitman.

81:Francis skyter et stykke over mål.

74:Philippe Coutinho bytter med Emre Can.

71:Hjørnespark til vertene. I etterkant skytes det et godt stykke utenfor.

70: Ritchie skyter utenfor fra god posisjon inne i feltet.

69: Gosling skyter i stolpen, når han forsøker å plassere ballen i krysset.

68:Sterling skaffer et hjørnespark.

67:Raheem Sterling skyter utenfor for så å si blank goal, etter strålende forarbeid av Coutinho og Lallana. Der burde Sterling virkelig ha punktert kampen.

65: Fraser header like utenfor når han får stå helt umarkert inne i Liverpool-feltet på et innlegg.

59:Sakho header corneren utenfor. Var innom en forsvarer, men Liverpool får ikke nytt hjørnespark.

59:Gerrard slår et frispark inn i feltet. Heades ut til corner.

57: Gosling scorer etter innlegg fra Ritchie. Gosling drar av et par Liverpool-forsvarere, og Brad Jones klarer ikke å redde det lave skuddet.

56:Coutinho skyter langt utenfor fra 20 meter.

54:Gerrard med en avslutning som ender i corner til gjestene.

54: Stanislas bytter med Fraser.

53: Kermorgant bytter med Arter.

53:Lazar Markovic forsøker å plassere ballen i langhjørnet. Men det blir et stykke utenfor.

51:Raheem Sterling scorer etter pasning fra Adam Lallana. Kolo Toure bryter et angrep, og setter i gang en kontring ved å slå opp til Lallana, som flikker videre til Sterling. Han finter ut sin mann, og setter ballen kontant i langhjørnet.

48:Henderson header hjørnesparket utenfor bakre stolpe.

48:Coutinho avanserer og skyter fra 15 meter. I et bein og til corner.

46:Dejan Lovren bytter med Mamadou Sakho. Bournemouth setter i gang 2.omgang.

Bournemouth gikk ut i et forrykende tempo, og fikk en stor tidlig sjanse ved Wilson. Men så tok Liverpool fullstendig over, og vertene var nesten ikke borti ballen før det sto 2-0 på lystavla. Den første scoringen var et virkelig vakkert angrep, i regi av Markovic og Henderson, som Sterling fikk sette i mål. Noen minutter senere kunne Markovic gjøre sitt første Liverpool-mål etter at Boruc ga en retur på et skudd fra Coutinho. Etter den siste scoringen kom Bournemouth litt mer inn i kampen igjen, og hadde en kjempesjanse til å redusere bare minuttet etter Markovic sin scoring. Men Kermorgant blåste ballen over for nesten åpent mål, etter glimrende forarbeid av Francis. Liverpool hadde 51 trekk i laget i forkant av 1-0 og 30 trekk i laget i forkant av Coutinhos skudd som førte til 2-0 ved Markovic.

45:Skrtel header frisparket ut til corner.

45:Lallana feller Smith like utenfor egen 16-meter. Bournemouth med frispark i farlig posisjon.

42:Francis med et håpløst innleggsforsøk.

40:Sterling på kontring, men blir stoppet inne i feltet av keeper Boruc.

40: Gosling skyter et knallskudd, som Gerrard blokkerer. Hadde god retning det forsøket.

39:Smith med et herlig hælspark til Wilson, og Skrtel må gi corner inne i feltet.

34:Stanislas med et ufarlig innlegg. Utspark for Liverpool.

30:Coutinho skaffer Liverpool en corner. Hjørnesparket er dårlig, og går over alt og alle, og til utspill.

28: Kermorgant skyter over for nesten blank goal, etter glimrende forarbeid av Francis. Enorm sjanse for hjemmelaget!

27:Lazar Markovic scorer på retur. Coutinho skyter fra skrått hold etter en glimrende forsering. Boruc gir en retur som går i brystet på en forsvarer, og faller i beina til Markovic. Serberen kliner ballen i langhjørnet.

20:Raheem Sterling scorer etter innlegg fra Jordan Henderson. Markovic med en nydelig ball over til Henderson. Sistnevnte header ballen inn i feltet til en umarkert Sterling, som plasserer ballen i lengste hjørne med hodet.

18:Liverpool har fått kampen inn i sitt spor etter en livlig åpning fra hjemmelaget, og holder ballen i laget.

15:Coutinho legger inn, men lite folk i feltet.

14:Smith obstruerer Coutinho. Frispark til Liverpool 40 meter fra mål. Gerrard slår inn i feltet, men vertene header unna.

12:Lallana får ikke skikkelig treff på et skuddforsøk, og ballen triller ufarlig over dødlinja.

11:Sterling, Coutinho og Lucas har alle skuddforsøk som blir blokkert av vertenes forsvarere i løpet av bare noen få sekunder.

10:Sterling kontrer mot to stoppere, men velger en dårlig løsning når han forsøker et lite overbevisende skuddforsøk som blir blokkert.

9:Toure header unna et skummelt innlegg fra høyre.

8:Sterling får ikke stokket beina i god posisjon like utenfor 16-meteren.

8:Skrtel med et håpløst fremspill i retning Markovic, som går langt opp på tribunen.

6:Steven Gerrard skyter rett i kroppen på en Bournemouth-forsvarer, etter glimrende forarbeid av Coutinho. Skuddet hadde god retning!

5:Adam Lallana sender i vei et godt skudd fra 20 meters hold, som Boruc slår til corner.

4: Wilson skyter utenfor fra kort hold, etter å ha rundlurt Liverpool-forsvaret inne i feltet. Stor sjanse!

3:Adam Smith avanserer fra sin backplass og helt frem til Liverpools 16-meter. Lurer både Gerrard og Lucas, før han smeller et skudd rett på Skrtel.

1:Liverpool, i helgult, tar avspark ved Coutinho og en kortklipt Sterling.

Det er klart for kvartfinale i ligacupen på sørkysten.

Brendan Rodgers har gjort tre endringer i startoppstillingen etter 3-0 tapet på Old Trafford i helgen. Kolo Toure kommer inn for en skadet Glen Johnson. Ellers er Lucas Leiva og Lazar Markovic kommet inn for henholdsvis Joe Allen og Alberto Moreno.

Vurdert av Håvard Sæle

Jones 5Australieren fikk fornyet tillit mellom stengene etter 0-3-tapet på Old Trafford. I første omgang hadde han lite å ta seg til, men han viste seg frem med en flott igangsetting som startet en overgang. I andre omgang virket han noe mer nervøs: først ble han stående på streken når han burde ha kommet ut og plukket et gjennomspill, så skled han da han skulle sette i gang spillet. I tillegg burde han ha avverget scoringen til Gosling.
Toure 6Veteranen var tilbake fra start etter å ha startet på benken mot Manchester United. Han måtte tidlig i aksjon og stusse unna et skummelt innlegg, men ble ellers satt på få prøver før pause. Skjønt var han på etterskudd da Bournemouth fikk kampens første sjanse tidlig i kampen. Som vanlig gjorde afrikaneren det enkelt med ballen. I likhet med resten av laget så også Touré mer nervøs ut etter 1-3-reduseringen til Bournemouth, og 33-åringen var også nærmeste mann da hjemmelaget reduserte.
Skrtel 630-åringen var Liverpools mest ballsikre mann i backkjeden i dag, men i likhet med Touré var heller ikke Skrtel helt på da hjemmelaget fikk kampens første sjanse. Slovaken hadde et fint oppspill i foranledningen til Liverpools 1-0-mål. Da Bournemouth luktet sin andre redusering i andre omgang virket også Skrtel preget, selv om han etter hvert fikk samlet seg og kom til hektene.
Lovren 5Rekordkjøpet fra Southampton slet også i kveld med å få det til å stemme. Bournemouth kom til flere innlegg fra hans side i første omgang, og kroaten ble for ofte utålmodig og lot seg dra ut av posisjon. Ellers hadde midtstopperen en rolig kveld før han ble byttet ut ved pause.
Henderson 7Løpsmaskinen opptrådte lojalt og støttet backtreeren når Bournemouth hadde ballen, mens han var mer anonym offensivt. Likevel spilte han en viktig rolle da han satte opp Liverpools ledermål med en flott heading ned til Sterling. Henderson dekket som vanlig store rom og viste seg nyttig, om enn uspektakulær, som høyre midtbanespiller i 3-4-3-systemet til Brendan Rodgers.
Leiva 6Brassen voktet midtbanen og beskyttet backkjeden godt i første omgang. Ballen ga han stort sett fra seg på ett eller to touch, og det var noe trygt og solid over det 27-åringen viste frem før pause. Etter pause flyttet Bournemouth ballen raskere langs bakken, og det ble større rom for Lucas å dekke. Da kom også tempoproblemene til midtbaneankeret til syne.
Gerrard 6Kapteinen slo noen deilige langpasninger i første omgang, som sendte tankene tilbake til dagene med ham og Xabi Alonso på Liverpools midtbane. 34-åringen kontrollerte midtbanen sammen med Lucas, men ble sliten og fikk store problemer med å dekke store nok rom utover i kampen. Sammen med Lucas trøblet han med å forflytte seg raskt nok. Det viste seg blant annet på Bournemouths reduseringsmål.
Lallana 8Med ribbeina intakt var Lallana en kreativ kraft i Liverpool-laget. Assisten på Sterlings andre scoring var utsøkt, og engelskmannen var også involvert i oppbygningen til 1-0-målet. I andre omgang satte han opp Sterling med en utsøkt flikk som hadde fortjent en bedre skjebne. Lallana virker alltid å ha full oversikt over hvor med- og motspillere befinner seg, og i dag var han drivende god – selv om han forsvant litt utover i andre omgang.
Coutinho 8Nå begynner den lille brasilianeren å finne tilbake til storformen. Coutinho ga Bournemouth-forsvaret store problemer i åpningen, og 22-åringen var kanskje Liverpools friskeste spiller innledningsvis. Det sto ikke på skuddviljen, selv om de fleste forsøkene ble blokkert. Playmakeren ble uansett belønnet for pågangsmotet da hans avslutning ble blokkert i beina til Markovic, som satte inn 2-0. 16 minutter før slutt ble han erstattet av Emre Can.
Sterling 8Det så ikke ut til å være dagen for Sterling, som slurvet med ballen og valgte vanskelige løsninger de første 20 minuttene. Så stupte han inn Liverpools ledermål – og sitt første på 18 kamper – og den nybakte 20-åringen våknet til liv. Bournemouth-forsvaret maktet ikke å håndtere ham. Det kom tydelig frem da han løp fra alle, men ble hindret av Boruc før pause. Etter sidebyttet doblet han først ledelsen etter å ha rundlurt en forsvarer, før han misbrukte en gedigen målsjanse etter glimrende forarbeid av Coutinho og Lallana.
Markovic Liverpools beste8Dette var imponerende! Markovic får vår bestemannspremie i dag: Først regisserte han 1-0-målet, så banket han selv inn 2-0-målet. Serberen så ut til å kose seg i selskap med Lallana, Coutinho og Sterling, og kvartetten ga Bournemouth-forsvaret massevis å tenke på. Der han tidligere har virket reservert, var Markovic frisk og uredd med ballen i dag. I åpningsminuttene slapp Bournemouth til et par ganger på hans venstreside, men flankespilleren justerte seg inn og bidro også defensivt.
Borini 0Italieneren erstattet Gerrard helt på tampen, og rakk ikke stort mer enn å jage et håpefullt oppspill fra Sakho.
Sakho 6Den fysisk sterke franskmannen gjorde comeback da han erstattet Lovren i pausen. Det ser kanskje ikke vakkert ut når midtstopperen er involvert, men i kveld var det ofte effektivt.
Can 0Can spilte et drøyt kvarter som erstatter for Coutinho. Tyrkeren var energisk og løpsvillig, men rakk ikke å markere seg nevneverdig da Liverpool var mest opptatte av å kontrollere inn seieren.