Chelsea - Liverpool

1-0(e.e.o.)

27.01.2015 /Ligacup /Stamford Bridge / Tilskuere: 40659 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool er ute av ligacupen etter to timer fotball på Stamford Bridge. Det måtte ekstraomganger til før den første scoringen kom, men dessverre for bortelaget var det Branislav Ivanovic som skallet ballen i mål. Det var en svært intens, temposterk og underholdende affære i hovedstaden, hvor begge lag skapte sjanser og presset. Liverpool hadde muligheten til å utlikne etter ledermålet, men Jordan Henderson, som var nærmest, bommet fra kloss hold. Rødtrøyene led av å være tunge i beina de ti siste minuttene, og angrepsspillet var derfor uorganisert og lite planlagt da laget desperat jaktet den viktige 1-1-scoringen. Chelsea holdt unna og kan se frem til en cupfinale på Wembley. Vi tror likevel at Brendan Rodgers vil si seg veldig fornøyd med måten Liverpool har fremstått på i disse to semifinalene.

Ekstraomgang(er)

120:Slutt.

120:Ett minutt legges til.

120:Lambert får tid og rom, og han velger å brenne til fra distanse. Ballen flyr langt opp på tribunen.

119: Ramires skyter rett på Mignolet.

119: Willian bytter med Drogba.

116:Martin Skrtel hockey-takler Diego Costa og får gult kort.

113:Emre Can får gult kort i duell med Hazard.

112:Willian bruker tid ute ved hjørneflagget, spiller ballen innover, og Chelsea holder på kula rundt og i Liverpool-boksen. Nå er gjestene stline!

111:Ramires har bra med rom og får ballen på Liverpools venstreside. Avslutningen er elendig og går langt, langt utenfor.

110:Balotelli får muligheten til å legge inn mens Courtois er på halvdistanse. Italieneren prøver i stedet å skyte, men ballen går over mål til de rødes store frustrasjon.

109:Steven Gerrard legger inn. Zouma header ballen rett til værs, og det blir en duell med keeperen. Dommeren gir Chelsea et frispark i feltet.

108:Emre Can fosser fremover med ballen og felles på høyresiden, ikke langt unna boksen. Oscar får gult kort.

107:Coutinho prøver å spille vegg med Balotelli, men sistnevnte sleiver. Ballen går inn til keeper.

106:Ramires kommer igjennom umiddelbart, men Gerrard takler og rydder opp.

106:Liverpool tar avspark. Nå har de et kvarter på seg. 1-1 betyr straffekonk.

105:Alberto Moreno bytter med Rickie Lambert.

105:16 minutter inn i ekstraomgangen blåser dommeren av.

105:Den tas kort. Chelsea spiller tilbake og holder på ballen mens klokka tikker.

105: Willian tar frisparket igjen. Ballen går over spiller i midten. Johnson stusser den ut til corner.

105:Willian får frispark i duell med Johnson. Ny innleggsmulighet fra høyre, denne gangen lenger ned mot dødlinja.

104:Lambert gjør seg klar på benken. Han kommer trolig inn i den korte pausen om ett minutt.

103:Balotelli finner Sterling, men 20-åringen skyter med løskrutt. Ballen går et stykke utenfor.

102: Diego Costa får gult kort.

102:Steven Gerrard får gult kort.

102:Nå er det Gerrards tur til å havne i klameri med Diego Costa. Etter en duell må de holdes fra hverandre. Begge får kort.

101:Coutinho prøver å tre Sterling igjennom. Ballen stoppes i Chelsea-forsvaret.

100:Kjempemulighet for Jordan Henderson! Sterling gjør det glimrende når han passerer Ivanovic på kanten, og innlegget er svært bra. Henderson får hodet på ballen i boksen, men avslutningen går noen centimeter utenfor.

99:Willian roter ballen ut til Liverpool-femmeter etter at de har brukt god tid ute ved hjørneflagget.

98:Chelsea holder på ballen. Liverpool sliter med å gjøre noe fornuftig når de har den.

95:Liverpools situasjon er den samme: De trenger fortsatt å score minst én gang denne halvtimen.

94: Willian tar frisparket. Han legger ballen flott inn i boksen, og Ivanovic stanger ballen i nettmaskene.

93:Lucas feller Hazard, og hjemmefansen roper på et nytt gult kort til brassen. Han slipper unna.

92:Mario Balotelli skyter langt over etter et godt Liverpool-angrep.

91:Nå gjelder bortemålsregelen. Det betyr at dette må ende 1-1 dersom det skal bli straffekonkurranse. Ved 0-0 går Chelsea videre.

91:Chelsea sparker i gang den første ekstraomgangen. Liverpool med bortefansen i ryggen det første kvarteret.

90:Dommeren blåser av. Dermed er det duket for ekstraomganger.

90:Gerrard rydder opp to ganger på rappen.

90:Matic skyter via Liverpool-blokka. Corner til vertene.

90:Skrtel vinner en duell med Diego Costa ute ved hjørneflagget. Kast til Liverpool.

90:Fire minutter legges til.

90:Steven Gerrard slår hardt inn. Ballen går gjennom hele feltet.

89:Sterling holdes i trøya av Ivanovic, som får gult kort. Frispark til Liverpool ute ved venstresiden.

88:Raheem Sterling skyter over fra 18-19 meter.

86:Nå bruker hjemmelaget tid med ballen på Liverpools halvdel.

84:Kampen bølger voldsomt frem og tilbake. Foreløpig stoppes begge lag før de får avsluttet på mål.

82:Coutinho klarer på finurlig vis å holde på ballen mens han presses og ligger nede i Chelsea-boksen. Så slår han ut til Steven Gerrard. Kapteinen klinker til på direkten, men skuddet er svakt og går langt over.

79:Nå spiller Liverpool i en slags 3-4-1-2-formasjon, med Sterling og Balotelli på topp foran Coutinho. Johnson spiller på Sakhos plass, til venstre i treeren bakerst.

78: Oscar tar frisparket. Ballen går over mål.

78: Filipe Luis bytter med Azpilicueta.

77:Emre Can lager frispark på venstresiden.

74: Terry takler Sterling bakfra og får et soleklart gult kort.

72:Liverpool ruller igjen bra opp, men Steven Gerrard skyter når han er i ubalanse. Rett på Courtois.

71:Chelsea får lagt inn med mange blå i boksen, men Mignolet er ute og plukker.

70:Lazar Markovic byttes ut til fordel for Mario Balotelli.

68:Balotelli står klar til å komme inn.

68: Ramires skyter fra langt hold. Det er hardt, men ballen går utenfor.

66: Oscar tar frispark etter at Henderson handser. Mignolet redder imidlertid uproblematisk.

65:Simon Mignolet redder strålende når Chelsea plutselig får ballen i bakrommet inne i boksen. Diego Costa prøver å passere sisteskansen, men Mignolet får en fot på ballen.

65:Så kontrer de røde igjen. Moreno spiller flott til Sterling, og han utfordrer. 20-åringen prøver etter hvert å finne Markovic på motsatt side, men ballen nå ikke frem.

64:Chelsea presser nå.

62:Liverpool kontrer og går rett i angrep. Sterling frakter ballen fremover langs høyresiden. Den spilles etter hvert sentralt mot Steven Gerrard, som fyrer av på direkten. Courtois har ingen problemer med å redde.

61: Diego Costa skyter fra sekstenmeteren. Mignolet redder med føttene.

60:Steven Gerrard tar frisparket selv. Han legger inn, og ballen går ut til rød corner.

60:Gerrard felles og får frispark.

59:Eden Hazard danser seg forbi tre Liverpool-spillere og klinker til med venstrefoten fra omtrent 17 meter. Forsøket er veldig bra, men går like utenfor.

57:Mange saftige dueller for øyeblikket. Nå får Henderson frispark i duell med Oscar. Begge blir liggende, men kommer seg på beina etter 20 sekunder.

57:Mamadou Sakho halter ut. Glen Johnson kommer inn.

55: Filipe Luis tar frisparket Lucas laget. Skuddet går rett i muren.

53:Skrtel og Diego Costa tar opp litt tid fordi de krangler. Dommeren roer etter hvert ned kamphanene.

53:Sakho slår en feilpasning, og Lucas Leiva ser seg nødt til å takle. Brassen kommer litt sent inn i en duellen, og Liverpool-spilleren får kort.

51:Chelsea opprettholder et press rundt Liverpool-boksen. Gjestene sliter med å komme seg ut.

50: Fabregas er småskadet etter en takling. Han byttes ut, og Ramires kommer inn.

49:Gerrard header hjørnesparket vekk.

48:Willian med en fin pasning ut til Hazard. Han legger hardt inn. Skrtel takler ballen ut til Chelsea-corner.

47:Courtois gjør en feil og spiller ballen ut til Liverpool-kast etter at vertene har holdt på ballen en periode.

46:Gerrard og Henderson tar avspark. Den andre omgangen er i gang.

Det har vært en intens og underholdende omgang i London. Chelsea presset hardt i begynnelsen, men Liverpool var ikke ufarlige på kontringer. Rødtrøyene fikk også mye ballkontakt utover i omgangen, og Alberto Moreno brant en stor sjanse da Steven Gerrard spilte ham ypperlig igjennom i det 27. minutt. Kort tid senere skapte også Philippe Coutinho en god mulighet for seg selv, men ble stoppet av Thibaut Courtois i Chelsea-buret. Hjemmelaget kom ikke til mange store sjanser, men ble kanskje snytt for et straffespark halvveis inn i omgangen. Alt i alt 45 svært fartsfylte minutter i hovedstaden.

45:Dommeren blåser av etter 46 minutter. Pause.

44:Hjørnesparket er ufarlig.

44:Coutinho fortsetter å stresse Chelsea-laget. Nå løper han fra Fabregas ute ved sidelinjen, skjærer inn og avslutter. Ballen går i nettveggen, og Liverpool får corner.

41:Jordan Henderson får gult kort for å holde Hazard.

39:Nytt skuddforsøk fra Oscar. Ballen går omtrent like langt utenfor som på frisparket.

38: Oscar tar frisparket selv. Han prøver å tre ballen ned i keeperhjørnet, men ballen går like utenfor.

37:Chelsea får frispark i god posisjon når Oscar går i bakken i duell med Lucas.

34:Liverpool ruller bra opp langs venstresiden, og Moreno presser vekk Ivanovic. Han slår lavt ut til Henderson, som spiller rett til en feilvendt Sterling. 20-åringen prøver å legge ballen videre til Gerrard, men mislykkes.

30:Philippe Coutinho går på et utrolig løp fra 40 meter. Han lurer vekk Zouma, får stort rom og avslutter med venstrefoten fra seksten meter. Skuddet er lavt, men Courtois er med på dansen og varter opp med en god benparade.

28:Lucas forstyrrer Matic nok til å avslutte svakt utenfor fra god posisjon.

27:Gerrard spiller Alberto Moreno glimrende igjennom. Han kommer kanskje litt skrått etter en svak førsteberøring, men avslutter hardt. Chelseas keeper redder.

26:Coutinho presser lenge for å gjenvinne ballen, og han klarer det, men mister den umiddelbart igjen. Ballen befinner seg mye midt på banen.

24:Hazard rykker forbi Markovic, og legger hardt inn. Forsøket er bra, men ingen blåkledde får tak i ballen i feltet.

22:Diego Costa går i bakken etter en duell med Skrtel i boksen. Stamford Bridge vil ha straffe. Dommeren peker likevel på femmeteren til Mignolet. Der er nok Liverpool heldige som slipper unna.

21:Chelsea angriper, og Liverpool settes under et kort press, men avslutningen er ufarlig.

21:Det er småampert ute på banen, og stemningen på tribunen er god.

19:Liverpool triller ballen i laget, mens hjemmelaget blir løpende imellom - helt til Filipe Luis presser Emre Can til blått innkast.

17:Liverpool får en enorm kontringsmulighet når Zouma feilberegner en Henderson-pasning. Sterling har nesten hele banehalvdelen til vertene å løpe på, men Chelsea-stopperen klarer å nå 20-åringen før han enten får skutt eller spilt på tvers til Gerrard, som var helt ledig.

15:Gerrard spiller til Markovic på høyrekanten. Han finter bort Terry, men Matic kommer inn og skjermer ballen ut til femmeter.

12:Emre Can tenner på mange plugger etter at Diego Costa tråkker på ankelen hans mens han ligger nede. Det krangles litt mellom noen av spillerne og José Mourinho, men spillet er etter hvert i gang igjen.

9:Moreno forsøker å slå en gjennombruddsball på omtrent 50 meters lengde. Ballen går helt inn til Courtois.

8:Gjestene vinner ballen på Chelseas halvdel og spiller seg fint fremover. Moreno får etter hvert ballen på venstresiden, men innlegget er ikke godt nok.

7:Det er Chelsea som ligger høyest på banen i åpningen. Liverpool fokuserer på å holde det tett bakover og kontre når muligheten byr seg.

5:Lucas blokkerer strålende etter at Diego Costa passerer Sakho utenfor boksen. Spissen gir Willian en skuddmulighet, men Lucas er på riktig sted og hindrer skuddet. Ballen er nær hånda til brassen, og noen ikledd blått roper på straffe, men dommeren vinker spillet upåvirket videre.

4:Liverpool kontrer. Coutinho spiller mot Sterling, som løper oppover langs venstresiden. Han ligger ballen ut på sekstenmeteren, men Chelsea får ryddet unna.

3:Nytt Chelsea-forsøk mot en spiller i bakrommet; denne gangen går Diego Costa på løp. Pasningen blir imidlertid avverget av Emre Can.

2:Matic prøver å tre Hazard gjennom, men ballen blir litt for lang. Mignolet er ute og plukker.

1:Liverpool snapper ballen umiddelbart, men Chelsea hindrer rødtrøyene i å angripe.

1:Kampen er i gang. Chelsea starter med ballen.

0:Da har spillerne kommet ut på banen. Kjølig, men gode spilleforhold i den engelske hovedstaden.

Chelsea og Liverpool møtes på Stamford Bridge for å avgjøre hvem som skal få spille ligacupfinale på Wembley, etter at det ble 1-1 i den første kampen på Anfield. Vi minner om at bortemålsregelen først trer i kraft etter 120 minutters spill.

Liverpool stiller med samme startoppstilling som på Anfield, men har funnet plass på innbytterbenken til Mario Balotelli.

Det betyr at fem spillere kommer inn på laget i forhold til startoppstillingen i helgens kamp mot Bolton, nemlig Steven Gerrard, Lucas Leiva, Lazar Markovic, Alberto Moreno og Martin Skrtel.

Chelsea har noe overraskende byttet ut Cahill med Zouma fra første møte. Mikel er også ofret til fordel for Oscar.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 7Gjør et par fantastiske redninger i andre omgang. Først på et skudd fra Costa som forandrer retning i Skrtel, og deretter når Costa snapper et tilbakespill fra Henderson. Litt passiv og merkelig plassert på scoringen.
Can 8Meget god forsvarskamp av tyskeren, som ikke er redd til å tråkke til i duellene, og også driver fremover i angrep når sjansen byr seg. Tøffe dueller med Costa, og brasilianeren stemplet ham med vilje i første omgang og burde vært utvist.
Skrtel 7Slovaken fikk også smake knottene til ufine Costa, som faktisk burde hatt to direkte røde kort i denne kampen. Midtstopperen er heldig som ikke får straffe mot seg for en felling av Costa midtveis i 1.omgang. Spiller en god forsvarskamp, selv om han blir lurt av Oscar ved en anledning.
Sakho 7Ble lurt av Costa etter fem minutter, men gjør få feil etter det. Bidrar med kontante taklinger og sikkert forsvarsspill. Ble dessverre skadet og måtte forlate banen etter 57 minutter.
Markovic 5Gjorde en grei førsteomgang, men ble fullstendig borte utover i annen omgang, og det var forståelig at Brendan Rodgers valgte å bytte ut serberen etter 70 minutters spill.
Leiva 6Bidro med flere viktige blokkeringer og inngripener, men ga også bort frispark i farlige posisjoner. Chelseas scoring kom etter et slikt frispark, men det må Balotellis dårlige pasning også ta en stor del av skylden for. Levde farlig på gult kort, og slo en del feilpasninger når han begynte å bli sliten i ekstraomgangene.
Henderson 6Aggressiv og god så lenge kreftene holdt, men også han fikk et tidlig gult kort som nok hemmet ham utover i kampen. Misbruker en enorm mulighet til å utligne ti minutter ut i første ekstraomgang, når han helt umarkert har muligheten til å styre ballen i langhjørnet, men i stedet header utenfor. Blir dyktig sliten mot slutten, og slår da et par farlige feilpasninger.
Moreno 6Får en stor sjanse like før halvtimen var spilt, men skyter rett på Courtois. Gjør en god førsteomgang, men blir mer usynlig utover i matchen.
Gerrard 6Åpnet kampen friskt, og slo noen nydelige pasninger som spilte fri Markovic og Moreno i første omgang. Har et par skuddforsøk fra distanse som blir keepermat for Courtois. Merker det intense tempoet utover i kampen, og da ble også pasningskvaliteten dårligere.
Coutinho Liverpools beste8Var som vanlig svært toneangivende i det Liverpool foretok seg fremover på banen, og man følte hele tiden at brasilianeren var mannen Liverpool måtte sette sin lit til skulle man få hull på byllen. Går på et herlig raid som han avslutter selv etter en halvtimes spill, men Courtois gjør en meget god redning med foten på det lave skuddet. Vi gir han prisen som Liverpools beste.
Sterling 6Var ikke helt venn med ballen i dag, og gjør også en del feil valg i viktige situasjoner. Som for eksempel når han ikke spiller Gerrard etter 17 minutter, og i stedet går seg bort på en god Liverpool-overgang. Får hard medfart av Chelsea-forsvaret, og blir blant annet taklet stygt bakfra av Terry.
Balotelli 5Erstattet Markovic etter 70 minutter. Italieneren demonstrerte nok en gang at han ikke er på bølgelengde med sine lagkamerater. Skyter himmelhøyt over når Sterling legger ballen fint tilbake for ham tidlig i ekstraomgangene, og løper og bidrar generelt for lite til å være en av de med friske bein mot slutten. Slår også en håpløs pasning i retning Lucas, som gjør at brasilianeren lager frisparket som Chelsea scorer fra.
Johnson 6Kommer inn for Sakho etter 57 minutter, men har ikke den samme tilstedeværelsen og tryggheten som franskmannen oser av for tiden. Kommer derfor på hælene i enkelte situasjoner.
Lambert 0Kommer inn for Moreno og bidrar med å skape litt mer trøkk fremover i andre ekstraomgang. Skyter uvørent over i sluttsekundene, når han nok heller burde ha spilt ballen.