Leicester - Liverpool

1-3)

02.12.2014 /Premier League /King Power Stadium / Tilskuere: 32 000 / Dommer: Lee Mason

Skrevet av Tor Sandø

Glem at det var bunnlaget Liverpool spilte mot. Denne seieren smakte som gull for alle røde supportere. Liverpool kjempet og kjempet og får med seg fortjent alle poengene. Etter å ha slitt i motbakke og hatt en berg og dalbane-sesong så langt var dette mer enn godkjent for de røde. Og aller fremst gikk Captain Fantastic, Steven Gerrard, som er en av de som har slitt mest. Nøkkelen for Rodgers i dag var en mer offensiv rolle for kapteinen sin. Det var en av hovedgrunnene for at poenge blir med hjem til Merseyside. Leicester begynte best. Cambiasso fikk en gylden sjanse alene med åpent mål etter en gavepakke fra Mignolet. På situasjonen etter skyter Ulloa via ryggen til den belgiske målvakten og i mål. Lallana utlikner etter et skudd fra ti meter. Liverpool gjorde en god andreomgang. Etter en rotete start scorer Gerrard etter feilpasning fra Morgan. Samme Morgan ble ikke lenge etter utvist da han tar Lambert som sistemann. Henderson satte prikken over i-en da han gjorde sluttarbeidet etter en glimrende hælflikk fra Sterling. Liverpool vant fortjent, men fortsatt var det mye å sette fingeren på bakerst. Litt lenger fram på banen var Lucas Leiva og Gerrard glimrende, mens Lambert var viktig duellspiller mot store og sterke Leicester-midtstoppere.

90:Det var ikke mye. Fem sekunder over så var det slutt. Liverpool fikk tre kjærkomne poeng.

90:Overtiden er ute. Mason legger nok til litt til etter byttet.

90:Ulloa skyter. Mignolet redder.

90:Leicester sender av gårde en lang ball. Toure klarere.

90:Gerrard tar en kort corner. Blir ingenting ut av den.

90:Tok tid det byttet. Poengene er viktigere enn populariteten i Leicester.

90:Sterling bytter med Lovren.

90:Gerrard spiller igjennom Henderson som skyter. Leicester-forsvaret klarerer.

90:Halvparten av overtiden er brukt.

90:Fortsatt litt Hawaii bak i feltet hos Liverpool, men Leicester kommer seg ikke igjennom.

90:Fantastisk inngripen av Lucas Leiva, som har vært blant Liverpools beste.

90:Sterling forsøker å tre igjennom Lambert. Men ballen er ikke høy nok.

90:Leicester biter seg fast der oppe. Men Liverpool-spillerne kjemper for poengene.

90:James tar corner. Schmeichel er oppe i Liverpool-feltet.

90:Skrtel er oppe igjen.

90:Det er lagt til seks minutter.

89:Skrtel er skadet. Ballen fra James var knallhard og Martin fikk den rett i panna. Ser ikke bra ut.

88:James skyter rett i ansiktet på Skrtel. Slovaken blir liggende.

88:Johnson må igjen ha hjelp til å klarere der bak. Toure kommer han til unnsetning.

87:Sterling har igjen falt i bakken, denne gangen er de De Laet som er synderen. Men Mason har fløyta i hånda.

86:Sterling går i bakken etter duell med Albrighton, men Mason dømmer innkast.

85:Nå skal Leicester jobbe hardt for å komme inn i kampen.

83:1-3! Henderson scorer etter hælspark fra Sterling. Gerrard legger inn, keeperen tar den, men ballen går til Sterling som hælsparker til Henderson som skyter midt i målet.

83:Allen hinker.

82:Gerrard tar corner. Ballen går til Skrtel og etterhvert til Henderson som skyter utenfor.

82:Godt spill av Allen og Henderson. Ballen går etterhvert til corner.

82:Godt innlegg fra Vardy. Skrtel header ballen før den går til Ulloa. Bra spill av Martin.

81:Farlig angrep. Johnson er noe for avventende, ballen går til Maghrez, men Mignolet er med på notene.

80:Konchesky bytter med Albrighton.

79:Leicester-fansen piper på Mignolet og har grunn til det. Han holder ballen i 15 sekunder.

79:James tar corner. Ballen går utenfor.

78:James tar frispark. Blir en farlighet foran mål. Corner.

78:Moreno er borti Mahrez. Nytt frispark ikke langt fra dødlinjen.

78:James tar frispark.

76:Schmeichel og Gerrard ler etter den omstridte avgjørelsen. Ser ut som dansken er enig med Gerrard.

76:Henderson er skadet.

75:Schlupp får gult kort etter å ha tatt Henderson.

74:Store Leicester-muligheter. James skyter, Mignolet redder. Cambiasso skyter og medspiller Vardy redder!

73:Gerrard spilles glimrende fri av Henderson. Blir tatt av Schmeichel, men på mirakuløst vis greier Mason å riste på hodet og la spillet gå. Leicester-keeperen smilerer lettet og har grunn til det.

73:Leicester greier ikke helt å finne ut av Sterling.

72:Klabb og babb i Liverpool-forsvaret. Men en rød vinner ballen til slutt.

71:Gerrard tar frispark litt inne på Leicesters banehalvdel.

71:Lallana bytter med Allen.

70:Sterling spiller ball i hatt med Leicester-spillerne og framprovoserer et frispark.

70:Leicester er en mann mindre, men har hatt en periode med mye ball nå.

69:Wasilewski får nesten muligheten. Ballen går til innkast.

69:James tar frispark. Rett i muren.

68:Morgan satte seg på benken etter utvisningen, men blir henvist til tribuneplass.

68:Leiva feller en Liverpool-spiller. Frispark fra 20 meter.

66:Mahrez tar frispark. Høyt over.

65:Gerrard får gult kort etter å ha tatt James i angrepet etter frisparket.

64:Gerrard tar frispark. Innsvingeren er god, men Leicester-forsvaret får klarert.

63:Morgan får rødt kort etter å ha felt Lambert som bakerste mann.

61:James tar frispark. Toure får klarert.

61:Leiva tar Vardy. Brasilianeren var ikke borti Leicester-spilleren.

60:Sterling og andre røde vil ha frispark. Blir ikke bønnhørt.

60:Gerrards mål er hans første mot Leicester.

59:Gerrard skyter. Ballen går like over.

59:Gerrard tar frispark. Bra innlegget. Morgan får headet ut. Leicester-kapteinen har mye å gjøre i kveld.

58:Sterling i duell med Mahrez og De Laet. Frispark Liverpool.

58:"We Are Liverpool" runger over stadionen.

57:Kjempestemning fra de tilreisende.

57:Moreno går i bakken i en duell med Mahrez. Frispark.

55:Ulloa skyter fra 16 meter. Ballen noen meter utenfor.

54:1-2! Gerrard scorer etter innlegg fra Morgan. Captain Fantastic slår tilbake mot kritikerne og kliner til fra 14 meter. Derfor bør Gerrard være lenger framme på banen.

54:Vardy feller Gerrard.

53:Leicester er på vei igjennom. Godt stopperspill av Toure.

53:Lambert tar igjen for noen tøffe dueller med Wasilewski. Frispark Leicester.

52:Tilløp til bra Liverpool-spill. Gode kombinasjoner. Men blir ødelagt av en offside-plassert Lambert.

51:Bølger fram og tilbake spillet nå. Nærliggende å kalle dette Hawaii-fotball.

51:Lang ball til Schlupp. Johnson får avklart.

50:Leicester vinner andreballene nå.

49:Skrtel tar armene over Vardy i en duell. Mason vinker spillet videre.

49:Vardy får et innkast hardt på seg og ballen går til innkast for Liverpool.

48:Mahrez forsøker å tre igjennom Vardy, men Toure bryter.

47:Satser på lange baller Leicester i begynnelsen av andre omgang.

47:James tar corner. Denne gangen header Lambert ballen ut.

46:James tar corner. Skrtel header ut.

46:Leicester går rett i angrep. Men Skrtel er foran Vardy.

46:Leicester har tatt avspark.

46:Manquillo bytter med Moreno.

En litt rotete første omgang, der det er greit at det står 1-1. Liverpool har igjen slitt når de er blitt presset. Forsvarsspillet er usikkert og Mignolet har også i denne kampen gitt fra seg gavepakker. Cambiasso fikk en servert, men tok ikke vare på den og skjøt ballen utenfor for åpent mål. Belgieren var også i sentrum på ledermålet til hjemmelaget. Først reddet han skuddet fra Vardy på mesterlig vis og gjorde godt igjen for gavepakken han hadde forært Cambiasso, men i situasjonen etterpå skyter Ulloa via stangen og i ryggen på en uheldig Liverpool-keeper. Offensivt har det fungert bedre for de røde. Sterling har vært aktivt og Lambert har gått i krigen mot to fysisk sterke midtstoppere hos bunnlaget. Det var ikke ufortjent at utlikningen kom da Lallana fikk skutt fra ti meter og ballen gikk i nettmaskene. Det har vært mye rotete spill fra begge lag og Liverpool-supporterne har gjort mest ut av seg så langt.

45:Mason blåser til pause.

45:James fyrer av. Høyt over.

45:Manquillo spiller ballen til en offside-plassert Lallana. Sistnevnte markerer dette, men det ser ikke spanjolen.

45:Wasilewski går i bakken etter duell med Lucas.

45:Det er lagt til to minutter.

44:Manquillo fosser fram på høyresiden. Mister etterhvert ballen.

43:Lucas tar Ulloa. Frispark.

42:Lallana er oppe igjen, men er tydelig rystet.

41:Lallana er skadet etter en duell mot store og sterke Wasilewski. Den kjente han.

39:Sterling på full fart framover. Men i kamp med flere forsvarere faller han.

38:Lallana får gult kort etter å ha satt knottene i leggen på Vardy. Ble litt teatralsk, men gulkortet er det ingenting å si på. Leicester-fansen ville ha en annen farge.

37:Skrtel er igjen på halvdistanse, men får hjelp fra sine kolleger bak.

37:Schmeichel tar frispark fra egen banehalvdel. Høy ball fram, men Liverpool bryter.

36:Mange tøffe dueller på Lambert denne kvelden.

36:Mahrez får skutt. Men ballen lobbes inn til Mignolet.

35:Ikke mye godt spill nå. Mye armer og bein.

34:Liverpool-supporterne gjør mest ut av seg på King Power Stadium.

33:Gerrard tar corner. Skrtel header hardt inn, men et overbefolket Leicester-forsvar får headet ballen ut.

33:Henderson sliter seg til en corner på høyresiden.

31:Lambert går i bakken i en duell med Wasilewski. Mason lar utrolig nok spillet gå videre. Klart frispark Liverpool etter holding til den store gullmedalje.

30:James tar corner. Wasilewski header over.

29:Dårlig forsvarsjobb av Skrtel. Får ikke klarert. Ballen går etterhvert til corner.

27:Tungt å svelge for hardt prøvede Leicster-supportere. Ble stille etter utligningsmålet.

26:1-1! Lallana scorer fra ti meter på et knallhardt skudd etter at Morgan klarerer.

26:Gerrard tar frispark. De Laet headert ut fra fem meter.

25:Mahrez tar Sterling på kanten av 16-meteren. Sterling faller innenfor. Liverpool får frispark fra kanten av 16-meteren.

25:Gerrard tar corner. Ballen går innenfor femmeteren. Ballen går ut til Johnson som skyter høyt over fra over 20 meter.

24:Gerrard tar frispark. Mot Lambert. Men en Leicester-spiller får gitt til corner.

21:1-0! Mignolet scorer selvmål. Først redder Mignolet et godt skudd fra Vardy. Leicester holder presset oppe, Ulloa griper ballen og skyter via stolpen og Mignolet i mål.

21:Johnson kommer framover, men De Laet bryter.

20:Cambiasso skyter. Katastrofalt utspill fra Mignolet. Cambiasso bryter, men presterer å skyte ballen utenfor.

20:Liverpool triller ball. Leicester presser høyt.

19:Liverpool får en mulighet, men Lambert står i offside.

18:Konchesky tar corner for Leicester. Ikke farlig.

17:Lucas Leiva feller Cambiasso.

17:Lang ball fra Johnson mot Lambert. Leicester bryter.

16:Glimrende Liverpool-angrep. Gerrard finner Lambert. Han slår den bak midtstopperne, der Sterling tar ballen mellom keeper og en midtstopper. Men ballen går for langt.

14:De Laet og Sterling i ny duell. Ballen går vitterlig via Leicester-spilleren og til corner. Men dommeren vinker spillet videre.

13:Langball fra Skrtel mot Lambert. En Leicester-forsvarer bryter.

13:Har mye ball Liverpool nå.

12:Tøff duell mellom Schlupp og Lallana. Men dommeren holder kortet nede.

10:Glimrende langpasning fra Gerrard til Lallana. Innlegget går inn til keeper. Ser ut som Lambert blir holdt nede.

10:Liverpool triller ball på egen halvdel.

9:God overgangsmulighet for hjemmelaget. Ulloa finner Varny. Han skyter, men ballen går langt utenfor.

8:Ny duell mellom De Laet og Sterling. Sterling blir tatt, men får ingenting.

7:Gerrard tar frispark. Farlig. Frisparket slås fra litt utenfor 16-meteren. Skrtel møter ballen med hodet. Like utenfor.

7:Sterling utfordrer De Laet. Raheem blir tatt. Frispark.

6:Lang ball mot Lambert. Vinkes av for offside. Tvilsomt.

6:Farlig gjennomspill, men ballen er for lang for Ulloa.

5:James tar corner. Liverpool klarerer.

4:Leicester presser fram et hjørnespark.

3:Fysisk mellom Lambert og Leicesters store midtstopper, Morgan.

2:Lang ball fra Skrtel går helt inn til Schmeichel.

2:Sterling blir spilt igjennom, men Leicester-forsvaret avklarer.

1:Liverpool har tatt avspark.

Det er bunnlaget i Premier League som tar imot Liverpool på King Power Stadium klokka 20.45 i kveld. Klubbene har ikke møtt hverandre på ti år.

Bortelaget må fortsatt klare seg uten Mario Balotelli og Mamadou Sakho, mens David Nugent, Dean Hammond og Matt Upson er ute for hjemmelaget.

Adam Lallana, Javier Manquillo og Steven Gerrard kommer inn på laget, mens Philippe Coutinho, José Enrique og Joe Allen er satt ut. Alberto Moreno starter nok en gang på benken, og Glen Johnson, som ble matchvinner fra høyreback på lørdag, starter trolig på venstresiden i kveld.

Rickie Lambert får fornyet tillit på topp i fraværet av Mario Balotelli, mens Fabio Borini fortsatt ikke er med i 18-mannstroppen.

Leicester har ikke vunnet siden de slo Manchester United på denne banen i september, men de fant veien til nettmaskene for første gang på over åtte timer med fotball da de tapte for Queens Park Rangers på lørdag. Liverpool er ute etter å vinne sin andre ligakamp på rad etter seieren over Stoke i helga.

Lee Mason dømmer oppgjøret.

Vurdert av Marius Rabben

Mignolet 5Ga hjemmelaget en kjempesjanse i 1. omgang, men slapp heldig unna det som burde vært et baklengsmål. Kort tid senere var han uheldig og kom i målprotokollen – uten at han kan lastet altfor mye for det. Noen gode utspill.
Manquillo 5Ganske vimsete med ballen i beina. Han så ofte usikker ut, både i posisjoneringen og med pasningene. Ble med fremover for å hjelpe Lallana, men det ble ikke mye ut av det. Byttet ut i pausen.
Skrtel 7Det virket som slovaken blokkerte skudd og klarerte innlegg med livet som innsats, og han spilte seg godt opp etter en litt usikker åpning der han slet i duellene med de sterkeste Leicester-spillerne. Knallsterk i luftduellene, særlig i 2. omgang.
Toure 7Vant i likhet med sin pakker mange hodedueller. Kolo gjorde ting enkelt med ballen og lot seg ikke stresse av høyt press. Høyest treffsikkerhet på pasninger av de røde.
Johnson 6En kamp på det jevne. Var ute av posisjon i forkant av 0-1-målet. Slet litt med flere ting da han spilte på venstresiden i 1. omgang, men han så mer komfortabel ut etter at han byttet back til 2. omgang.
Leiva Liverpools beste8Gjorde livet mye mer behagelig for stopperne, og brassen er utvilsomt på vei mot toppformen. Flest taklinger av de røde, flest brytninger, og han stod stadig i veien for vertene. Noen rare pasninger, men totalt sett en strålende kamp.
Gerrard 8Spilte i en mer offensiv rolle i kveld, og kapteinen gjorde det strålende. Åpnet kampen bra, og hadde noen gode gjennombruddspasninger, men ble enda bedre etter pause. Scoret 2-1-målet, var tredje sist på 3-1 og ble snytt for straffe.
Henderson 6Lå for dypt til å være nok involvert fremover før pause, men holdt flyten i spill i gang. Markerte seg ikke særlig. Kom stadig oftere med i angrep i 2. omgang, og tegnet seg til slutt for scoring i sin 150. kamp. Flere gode pasninger fremover.
Lallana 6Viste mange eksempler på god teknikk ute langs høyrekanten, og han utliknet med en briljant avslutning før halvtimen. Slet imidlertid litt med timingen på avleveringene, men driblefanten viste manageren at han vil beholde plassen i laget. Byttet ut etter pause.
Sterling 7Bortelagets farligste våpen i starten. Hadde noen perioder hvor han skapte sjanser og var veldig involvert i spillet, men falt av og til litt ut av oppgjøret. Nest sist av de røde på både 2-1 og 3-1. Snytt for svært mange frispark igjennom hele kampen.
Lambert 6En litt rotete 1. omgang, hvor han så utilpass ut og stadig trakk ut på høyrekanten. Gjorde dog ting bra i lufta, og han ble bedre og mer trygg utover i kampen. Kom ikke til noen skudd på mål.
Moreno 5Fikk spille hele 2. omgang. Markerte seg ikke spesielt, og hadde noen skumle klareringer som havnet i farlig rom, men spanjolen løp også opp motstanderen noen ganger. Veldig lite å bidra med fremover.
Lovren 0Kom inn på overtid. Rakk ikke å markere seg.
Allen 0Ble byttet inn med 20 minutter igjen å spille uten å gjøre altfor mye ut av seg. Holdt spillet i gang og bidro med løpskapasitet på midtbanen.