Liverpool - Man Utd

1-2)

22.03.2015 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44405 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Marius Rabben

To scoringer av Juan Mata sørget for Manchester Uniteds andre seier over Liverpool denne sesongen. Steven Gerrard stikker nok av med de fleste overskriftene etter å ha pådratt seg direkte rødt kort bare 38 sekunder etter han ble byttet inn i andre omgang. Det gjorde vondt til mye, mye verre for vertskapet, som da allerede lå under. Likevel ga de Manchester United en viss kamp, men mye så ut til å være gjort da Mata doblet ledelsen like før timen. Daniel Sturridge blåste liv i håpet ti minutter senere, men Liverpool klarte aldri å sette det avgjørende trykket på gjestene den siste delen av kampen. I sluttminuttene holdt Manchester United på ballen og lot klokka tikke. Liverpool så smått desperate ut og slo veldig mye langt. En svært skuffende omgang før pause ble fulgt opp med en bedre prestasjon etter sidebyttet, men det var ikke Liverpools dag.

90:Slutt.

90:Liverpool klarer ikke å mobilisere et siste angrep.

90: Blind bytter med Rojo.

90: Rooney bommer på straffe. Mignolet går riktig vei og redder.

90:Straffe til United. Blind går i bakken i duell med Can.

90:To minutter igjen. United holder fortsatt på ballen. Liverpool klarer ikke å sette dem under press.

90:Fire minutter legges til.

90:United holder på ballen. Liverpool virker slitne nå.

89:Liverpool slurver vekk muligheten til å lage et angrep.

88:Coutinho får frispark i duell med Rooney på Uniteds halvdel, omtrent 35 meter.

87:Liverpool leter desperat etter gode løsninger, men finner dem foreløpig ikke.

85:Coutinho legger inn. Fellaini klarerer.

85:Balotelli slår en fin langpasning. Sterling kommer etter hvert på over-lap og får corner.

83: Herrera bytter med Falcao.

79:Fansen holder Balotelli tilbake etter en hard duell ute ved sidelinja. Det kan kanskje ha reddet ham fra en overreaksjon overfor en United-spiller.

78:Etter en god periode, der Liverpool har virket energiske, styrer United mer av banespillet igjen.

77:United har ballen på Liverpools halvdel.

75:Balotelli tar frisparket. Han forsøker å skyte, men skuddet går i muren.

75:Frispark til Sturridge og Liverpool på 25-30 meter, dog ganske skrått.

74:Sturridge prøver å kombinere med Balotelli, men pasningen til førstnevnte er upresis.

74:Falcao varmer opp for gjestene.

73:Sterling spiller som venstre vingback for øyeblikket.

72:Mignolet er oppe på beina igjen.

72:Simon Mignolet ligger nede og holder seg til ankelen. Sisteskansen tråkket over i landingen fordi Rooney forstyrret ham.

71:Di María legger inn. Mignolet bokser ballen vekk.

69:1–2 nå! Daniel Sturridge scorer etter en stikker av Philippe Coutinho. Det likner mye på målet hans i comebacket mot West Ham; han får ballen på høyrefoten, er i en skrå posisjon, men skyter hardt forbi de Gea. Og det er kamp igjen!

67:Mario Balotelli får gult kort etter at Jones går i bakken.

65:Alberto Moreno bytter med Mario Balotelli.

63:Liverpool har hatt ballen hakket mer enn United etter pause.

61:United kontrer. Di María fosser fremover, og han ser Rooney i øyekroken. Argentineren spiller på tvers, ingen markerer Rooney, men pasningen går bak ham. Der har Liverpool flask som ikke slipper inn det tredje.

59:0–2! Kjempescoring av Mata, som saksesparker ballen i mål etter et flott innlegg av Di Maria.

57:Hele Anfield roper på kort når Di María tar ned ballen med henda fordi han tror den er ute. Liverpool får frispark, men innbytteren slipper unna.

56: Jones får et glassklart gult kort, på grensa til rødt, når han sparker ned Henderson. United-spilleren er heldig som fortsatt er på banen.

55:Nå er det United som bytter. Young går ut, Di Maria kommer inn.

54:Philippe Coutinho skyter fra enda lengre hold enn vanlig. Og forsøket er absolutt brukbart, men det går over mål.

53:Sterling, som har byttet side til venstre, legger inn mot Sturridge. Ballen er litt for høy. Gode tendenser i Liverpool-laget nå.

52:Coutinho forsøker å drible seg rett igjennom United-forsvaret. Han hindres, men Liverpool står høyt og beholder ballen.

52:Liverpool klarer å holde på ballen innledningsvis, tross undertall.

49:Anfield-tilskuerne er sjokkerte. Det tok bare 48 sekunder før kapteinen ble sendt i dusjen. De røde forsøker å bygge opp spillet med ti mann.

47:Det er Herrera som stemples. Etter at han er oppe på beina igjen, får han gult kort, trolig fordi han kom hardt inn i en duell rett før Gerrard-stemplingen.

46:Steven Gerrard får rødt kort! Kapteinen blir umiddelbart sendt i dusjen på grunn av en stempling.

46:Coutinho og Sturridge tar avspark. United er uendret fra første omgang. Nå spiller de røde mot The Kop.

46:Vertskapet gjør en endring i pausen: Steven Gerrard kommer inn for Adam Lallana.

Skuffende omgang av de helrøde. Åpningen på oppgjøret var jevn, nervepirrende og intens, men Manchester United tok gradvis over banespillet og dominerte etter hvert ballinnehavet. Så godt som ingenting har stemt for Liverpool, som virker planløse, lite energiske og svært slurvete. At bortelaget leder til pause, er absolutt fortjent. Spillet til hjemmelaget tok seg noen veldig små hakk opp da halvtimen var passert, og Adam Lallana kom til lagets så langt største mulighet da han skjøt utenfor etter 35 minutter. Ellers har ikke noen av målvaktene hatt noe spesielt å gjøre på Merseyside i ettermiddag. Brendan Rodgers er nødt til å ta grep dersom hjemmefansen skal få noe å juble for.

45:Pause.

45:Veldig mange slurvete feil av Liverpool-spillerne. De klarer ikke å sette United under noe som helst press.

45:To minutter legges til i første omgang.

43:Lucas og Gerrard varmer opp langs sidelinja.

42:Kampen har roet seg igjen. United med mest ballkontakt.

39:Coutinho løser floken, kommer seg oppover, men pasningen treffer ikke en medspiller. Likevel gir et Liverpool en mulighet til å flytte seg opp igjen.

39:Mata legger inn. Sakho klarerer. Men United står høyt.

38:United får corner.

37:Coutinho og Allen forsøker seg med to skudd på rappen, begge godt utenfor boksen. Avslutningene går rett i kroppen på to United-spillere.

37:Nå er Liverpool mer aggressive. Spillerne har flyttet seg høyere opp på banen, og United får liten tid med ballen.

35:Liverpools klart, klart beste angrep i kampen. Henderson slår en kjempeball mot Sturridge, som velger å spille på tvers til Adam Lallana. Skuddet er brukbart, men går utenfor.

33:Liverpool klarer å slå noen pasninger, men idet blikket vendes mot United-målet, blir det upresist. Så langt stemmer ingenting for de helrøde.

31:Moreno legger inn fra venstre. Henderson forsøker å nå ballen foran de Gea, men kommer litt for sent.

30:Rooney skyter fra distanse. Skuddet blokkeres utenfor boksen.

28:Henderson stusser ballen videre til Sterling, som for en gangs skyld har tid og rom på høyresiden. Han utfordrer, men roter og mister ballen i møte med første motspiller.

26:Carrick mister, og Liverpool slår umiddelbart lavt og hardt igjennom mot Sturridge. Men pasningen blir litt for hard til at angriperen når ballen.

24:Salford-laget fortsetter å holde på ballen. Liverpool klarer ikke å presse dem godt nok for øyeblikket.

24:Henderson forsøker å sette i gang et press. Halve omgangen er unnagjort, og United leder fullt fortjent.

23:Lallana er tilbake på beina, og spillet er i gang igjen etter en liten pause.

21:Jones dundrer inn i Adam Lallana, og United snytes for et klart gult kort. Frispark til Liverpool, Lallana ligger nede med smerter, og Gerrard sendes i oppvarming.

20:Lang ball mot Sturridge, og Uniteds bakerste mann, Valencia, sklir idet pasninger kommer, men Young kommer ned som sikring og får ballen foran Liverpool-spissen. Veldig lite stemmer for de røde nå.

19:Kampen første gule kort går til Joe Allen. Han hindrer Herrera i å kontre.

19:Det låser seg fort for Liverpool når de får ballen. United er svært gode til å fylle rommene umiddelbart på egen banehalvdel når det trengs.

17:Daniel Sturridge forsøker seg på hel volley fra en veldig vrien vinkel. Forsøket er ikke så ille, men går over mål. Flott pasning av Henderson i forkant.

16:Litt uro i rekkene til Liverpool nå. Sakho stresser og klarerer ballen rett foran en litt oppgitt Mignolet.

15:De røde har ikke fått kampen inn i rytmen sin etter en veldig jevn start. United fortsetter å holde på ballen etter målet.

14:0–1! United spiller seg igjen fremover, og Herrera trer ballen igjennom mot Mata på Liverpools venstreside. Moreno prøver forgjeves å ta ham igjen, men Mata setter ballen lavt i det lengste hjørnet foran The Kop.

13:Det er gjestene som helt klart har hatt ballen mest de siste minuttene.

12:Mata og Herrera spiller seg fremover, og sistnevnte slår mot Rooney. Offside.

11:United greier å holde på ballen en periode, og de kommer seg gradvis opp på Liverpools halvdel. Det ender til slutt med en lengre pasning mot Fellaini, som header ned. Sakho skjermer ballen ut til femmeter.

10:Bortelaget er tydelig interesserte i å holde på ballen, noe manager van Gaal påpekte før kampen. Liverpool forsøker å stresse dem før de når midtbanen.

9:Coutinho viser glimrende teknikk, før han slår en lekker og høy pasning til Sterling på høyresiden. 20-åringen mister.

9:Mata skrur ballen inn. Henderson er høyest i feltet og klarerer med hodet.

8:Ekkel feilpasning av Moreno, som umiddelbart tar sats for å vinne ballen tilbake. Han lager frispark midt på egen halvdel. Mata og Young står ved ballen.

7:Lang ball opp mot Lallana. Jones har et forsprang, men Lallana presser ham til å gi Liverpool-kast høyt på Uniteds halvdel.

6:Nervepirrende åpning på oppgjøret. Begge lag tar og føler på hverandre, men er samtidig bestemte i duellene.

5:Det er Sterling som har høyre vingback-rolle fra start. Lallana spiller i toeren bak Sturridge.

4:Sterling presenterer seg. Lallana stikker ballen flott mellom to spillere, og Sterling kommer seg forbi oppasseren ute ved høyresiden. Han får imidlertid ballen litt for langt foran seg, og de Gea er ute og tar den.

3:Liverpool bedre med nå. Gjestene faller ned, og rødtrøyene holder ballen i laget.

2:Mata slår inn. To United-spillere er på vei til å sette hodet mot kula, men Mignolet får ballen vekk.

2:Skrtel takler ballen ut til United-corner.

2:United åpner med å ha ballen mest.

1:Da er vi i gang på Anfield!

0:«You'll Never Walk» runger så høyt som det er mulig å få det. Manchester United starter med ballen; Liverpool har The Kop i ryggen før pause.

0:Liverpool i rødt, Manchester United i hvitt. Spillerne er ute på banen, og det er elektrisk stemning på stadion.

0:Våren har definitivt inntatt Merseyside. Det er sol og glimrende spilleforhold på Anfield i dag.

Velkommen til vår live-dekning av storoppgjøret mellom Liverpool og Manchester United!

Liverpool (3–4–2–1): Mignolet; Emre Can, Skrtel, Sakho; Sterling, Henderson, Allen, Moreno; Lallana, Coutinho; Sturridge. Benk: Jones, Johnson, Touré, Gerrard, Lambert, Lucas, Balotelli.

Dette er kanskje sesongens største kamp for de røde, og i seierspotten ligger en foreløpig plassering blant de fire beste på tabellen. Før kampen har nemlig dagens hjemmelag to poeng opp til Louis van Gaals mannskap. Dersom de helrøde vinner i ettermiddag, havner de på den mye omtalte fjerdeplassen for første gang siden august.

Arsenal, Southampton og Tottenham gjorde jobben i går og satte press på både Liverpool og Manchester United før derbyet. Førstnevnte, som ligger på tredjeplass, hoppet opp på 60 poeng etter gårsdagens seier, mens de to andre bare ligger poenget bak Brendan Rodgers’ menn.

Mario Balotelli og Lucas Leiva er tilbake i kamptroppen for de røde. Det har vaiet noen rykter om at Jordan Ibe er kvitt kneskaden, men tenåringen spiller ikke i dag, mens Dejan Lovren har trukket seg fra Kroatia-troppen på grunn av problemer med bukveggen. Jon Flanagan er fortsatt ikke klar.

Det som er verdt å merke seg, er at Lazar Markovic verken spiller eller sitter på benken i dag.

Gjestene fra Salford har Ángel Di María tilbake etter at han sto over i forrige helg grunnet rødt kort. Samtidig bekreftet van Gaal før helga at Luke Shaw og Marcos Rojo er skadefrie og aktuelle for kamptroppen. Fra før er Robin van Persie ute med en ankelskade, mens Jonny Evans er suspendert etter spytteepisoden med Papiss Cissé tidligere denne måneden.

Vurdert av Håvard Sæle

Mignolet 7kunne lite gjøre med 0-1-scoringen, men sto på rett plass og reddet da Carrick klinket til fra distanse på overtid av 1. omgang. På 0-2-målet var han også sjanseløs. Holdt på å klusse det skikkelig til da han forsøkte å drible Rooney midtveis i 2. omgang. Så ut til å tråkke over i duell med samme mann, men kom seg på beina og fullførte kampen. Måtte redde Can fra flause seks minutter før slutt, og på overtid hentet han frem en mesterlig strafferedning på forsøket fra Rooney.
Can 4matchet svære Fellaini godt i duellspillet og brøt foran når muligheten var der. Noe rufsete med i pasningsspillet og solgte seg vel billig i et par dueller mann mot mann. Satte dessuten Mignolet i store vanskeligheter seks minutter før slutt, før han laget et unødvendig straffespark på overtid. Tyskeren leverte en av sine svakeste forestillinger i Liverpool-drakt.
Skrtel 6var en av få Liverpool-spillere som var «på» fra start. Kastet seg blant annet ned og blokkerte et distanseskudd på ishockey-vis. Hadde stort sett kontroll på Rooney og Fellaini. Fremsto solid.
Sakho 7leste spillet godt og ryddet opp da gjestene fullførte sitt første skikkelige angrep for ettermiddagen. Sto frem som en leder da Liverpool tok over på tampen av 1. omgang: God med ballen og kompromissløs i duellspillet. Var hjemmelagets bestemann bak.
Sterling 4slo en frekk tunnel og kom seg nesten alene med De Gea etter bare tre minutter. Så gikk det i utforbakke for unggutten, som knapt nok traff på en pasning eller lyktes med en involvering.
Henderson 5kom ikke helt inn i matchen den første halvtimen og slurvet uvanlig mye i pasningsspillet, men slo en glimrende pasning som satte opp rødtrøyenes første store målsjanse. Ble meid ned av Jones før timen var spilt. Løp som vanlig kilometer på kilometer, men dette var ikke visekapteinens dag – selv om han spilte seg opp etter 1-2-målet.
Allen 5slet med å håndtere spesielt Ander Herrera på United-midtbanen. Pådro seg også gult kort for å rive ned baskeren etter 18 minutter, men revansjerte seg med en susende sklitakling som hindret United-kontring ti minutter senere. Trøblet med touchet og presisjonen i pasningsspillet. Spilte seg stort opp etter Liverpools reduseringsmål, da han tok tak på midtbanen.
Lallana 4åpnet kampen med en herlig stikker til Sterling, men forsvant deretter fra oppgjøret inntil Jones dundret inn i ham drøyt midtveis i 1. omgang. Misbrukte Liverpools første store mulighet da han avsluttet med venstrefoten etter en drøy halvtime. Virket groggy etter smellen fra Jones og kom aldri ut på banen til de siste 45 minuttene.
Moreno 3startet med noen rufsete involveringer og hadde ikke våknet fra dvalen da United tok ledelsen. Lot landsmann Mata stikke inn bak seg og sette inn 0-1. Hadde en svært svak ettermiddag og lyktes sjelden med det han prøvde på. Havnet også på etterskudd før Mata satte inn 2-0 på utsøkt vis. Ble byttet ut til fordel for Balotelli etter 65 minutter.
Coutinho Liverpools beste7brukte ikke mange minuttene på å vise frem sin utsøkte nærteknikk og sitt velutviklede overblikk, men også den lille brassen gjorde uvanlig mange slurvefeil før pause. Skapte likevel mer trøbbel for United enn noen annen Liverpool-spiller de første 45 minuttene. Særlig farlig ble det når han utfordret sentralt i banen. Ga United-spillerne trøbbel gjennom hele kampen, og det var 22-åringen som assisterte reduseringsmålet til Sturridge. Vi gir ham prisen som Liverpools beste i dag.
Sturridge 5skjøt over fra bortimot umulig vinkel tidlig, men valgte pasning i stedet for skudd da han satte opp Lallanas store mulighet. Var stort sett usynlig, men spissen viste frem sitt målscorerinstinkt da han banket inn 1-2-reduseringen fra spiss vinkel drøyt 20 minutter før slutt. Målet virket å vekke ham, og spissen så langt friskere ut på tampen av oppgjøret, men han maktet ikke ordne 2-2.
Balotelli 0gjorde som Gerrard og ble notert i dommerens bok like etter innhoppet, men italieneren nøyde seg med gult. Hadde vanskelige arbeidsvilkår når Liverpool stort sett slo langt mot ham.
Gerrard 0kom inn for Lallana i pausen og ble utvist før minuttet var passert.