Fulton(51)
Fernandez(90)

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool har avansert til kvartfinalen i ligacupen etter en dramatisk avslutning på Anfield.

Den store underholdningen lot vente på seg. Men tjue minutter inn i andre omgang skjøt Marvin Emnes bortelaget opp i ledelsen, og Brendan Rodgers responerte ved å hive inn Mario Balotelli.

Det lønnet seg: Fabio Borini fant landsmannen i boksen med fire minutter igjen av ordinær tid, og spissen scoret sitt andre mål ikledd Liverpool-drakt mot The Kop.

Så satte hjemmelaget inn et hardt press i sluttminuttene. Og det var nok til å senke waliserne. Philippe Coutinho slo et frispark på pannebrasken til Dejan Lovren, som headet Liverpool videre i ligacupen.

90:Slutt!

90:Philippe Coutinho skrur et frispark inn ved bakre stolpe, og Dejan Lovren header ballen ned i bakken og i mål!

90:De røde har virkelig satt inn en sluttspurt. Swansea ligger kompakt.

90:Det påfølende frisparket tas av Mario Balotelli, men han skyter et stykke over målet.

90: Fernandez får direkte rødt kort etter å ha kommet hardt inn i en takling på Coutinho.

90:Mario Balotelli får ballen langt fra mål, legger den til rette og satser på et kremmerhus. Kula blåses høyt opp på The Kop.

90:Det legges til fem minutter i andre omgang.

90:Kolo Toure takler Taylor, og får gult kort.

89:Henderson prøver å finne Balotelli på kanten av boksen, men Swansea bryter.

88: Fulton bytter med Carroll.

86:Italienerne fikser utlikning! Fabio Borini legger glimrende inn fra høyresiden, og Mario Balotelli scorer fra kloss hold.

84:Borini legger ballen til rette for Jordan Henderson, men kapteinen skyter ballen opp på The Kop.

83:Mange lange fjes på Anfield-tribunene nå. Liverpool sliter med å skape sjanser, og klokka tikker fort mot 90.

82: Williams får gult kort for å legge Borini i bakken.

81: Gomis bytter med Bony.

80:Swansea har tatt over mye av spillet de siste minuttene. Nå er det Liverpool som blir løpende etter.

79:Rickie Lambert bytter med Mario Balotelli.

78:Borini er tilbake i spill etter å ha fått behandling.

77:Fabio Borini får noen smeller på rappen. Han går i bakken etter å ha blokkert et skudd.

75:Philippe Coutinho tar sats og skyter. Skuddet er svakt og ruller så vidt inn til Tremmel.

75:Litt høyere temperatur på banen nå. Liverpool-spillerne og -fansen virker noe frustrerte. Balotelli varmer opp.

74:Rickie Lambert får muligheten på 17 meter, men skuddet går rett på keeper.

72:Spillet fortsetter slik det har vært i store deler av kampen: Liverpool spiller ballen frem og tilbake på midtbanen og på Swanseas halvdel.

70:Lazar Markovic bytter med Adam Lallana.

69:Glen Johnson klinker til med venstrefoten fra tjue meter. Gjestene redder.

67: Emnes får en ny mulighet, men stoppes denne gangen.

65:Marvin Emnes sender bortelaget i føringen. Han får ballen noe heldig i boksen, men gjør det strålende når han setter inn 0–1 på hel volley.

64:Gomis blir spilt igjennom, men Lovren løper ham opp, og Swansea-angrepet stopper litt opp. Johnson kommer inn i duellen og rapper ballen.

63: Taylor takler Borini og får gult kort.

62:Henderson, Lambert og Borini spiller fint seg imellom. Sistnevnte legger ballen til rette for Philippe Coutinho, som skyter på direkten. Ballen havner på The Kop.

61:Shelvey skrur ballen inn i boksen. Gomis svever høyest i feltet, men header rett på Jones.

60:Waliserne prøver seg. Gomis slår lavt inn fra høyre, og Henderson må gi til corner.

58:De røde spiller ballen frem og tilbake på halvdelen til bortelaget. Men sjansene uteblir.

58:Swansea får ballen unna, og Liverpool må begynne på nytt.

58:Markovic setter fart på venstresiden. Han tvinger frem en corner.

56:Manquillo og Montero småkrangler etter en duell. Dommeren ber duoen roe seg.

55:Liverpool triller og triller rundt Swansea-boksen uten å finne noen løsninger. Coutinho prøver å chippe ballen inn i det lille bakrommet, men ballen går ut til femmeter.

52:Johnson bryter strålende og avanserer fremover, men stoppes når han kommer inn i boksen.

52:Philippe Coutinho varter opp med en skuddfinte, så fyrer han av fra venstresiden av boksen. Rett på keeper, som holder ballen fast.

51: Fulton får gult kort for å takle Coutinho.

49:Liverpool og Coutinho pumper ballen unna.

49:Manquillo henger med når Montero tester fintene langs dødlinja. Corner til gjestene.

48:Henderson prøver å skru ballen inn bak Swansea-forsvaret, mot Lambert, men Tremmel bryter og plukker kula foran spissen.

46:Vertene stuper i angrep fra avspark. Swansea stenger imidlertid igjen bakover.

46:Lambert og Borini ruller den andre omgangen i gang på Anfield. Liverpool spiller mot The Kop etter pause.

Det har ikke vært en stor fest så langt, men de helrøde har dominert banespillet og styrt kampen. De store sjansene har igjen uteblitt, men Philippe Coutinho og Fabio Borini har vært friske og testet skuddfoten noen få ganger.

Swansea har for det meste løpt etter ballen, ligget dypt og forsvart seg godt. På tampen av omgangen flyttet de flere spiller fremover og fikk satt inn et press på vertskapet. Nærmest var Jonjo Shelvey, som sendte av gårde et frispark foran The Kop. Brad Jones, som spiller sin første kamp for sesongen, reddet flott.

Alt i alt en ganske tam omgang, der Liverpool har trillet mye ball.

45:Ingen tilleggsminutter. Pause.

45: Shelvey tar sats og skyter. Det er helt stille på Anfield når den tidligere Liverpool-spilleren får sendt ballen forbi muren, men Jones er fort nede og redder forsøket til enorm lettelse fra The Kop. God redning.

44:Dyer ramler i duell med Henderson. Dommeren gir Swansea frispark i god posisjon, omtrent tjue meter.

43:Swansea er inne i sin beste periode. De har satt inn et press rundt Liverpool-boksen.

42:Shelvey slår inn. Ballen klareres, men bare ut til 16-meteren. Dyer får ballen i fanget, og han skyter umiddelbart. Kula går via en rød og ut til corner. Walisernes hittil største målsjanse.

41:Lovren lager frispark på egen halvdel. Swansea får muligheten på dødball.

40:Håpløst skuddforsøk av Lucas fra distanse. Ballen havner på tribunen.

38:Liverpool setter inn et press på høyresiden, men gjestene får et frispark som gir dem pusterom.

34:Kveldens største sjanse hittil, signert en sulten Fabio Borini: Spissen vinner ballen, dundrer fremover og banker til fra knappe tjue meter. Tremmel må ut i full strekk, men redder forsøket.

34:Hjemmelaget bruker lang tid på å bygge opp et angrep. Til slutt vender Fabio Borini opp på sekstenmeteren og skyter med venstre. Godt tenkt, men ballen sniker seg utenfor.

31:Coutinho får rom på venstresiden av boksen, men Fulton ordner opp når Liverpool-teknikeren prøver å rykke seg inn i banen for å avslutte. Godt forsvarsspill.

29:Lambert får ballen feilvendt på femmeteren – med Swansea-forsvaret tett i ryggen. Han legger ballen ut til Markovic på 16-meteren, men han taklet idet han skal skyte.

29:Montero kommer seg fri når han holder Manquillo unna nede ved dødlinja, men innlegget går rett til keeper.

27:Veldig godt Liverpool-angrep. Coutinho avanserer i banen, spiller kort til Henderson, som gir Lazar Markovic en god mulighet fra omtrent femten meter, ganske skrått. Serberen skyter med en gang, men bommer totalt på ballen. Femmeter til bortelaget.

26:Coutinho lader opp skuddfoten og klinker til. Ballen blåses langt over og til side for mål.

26:Coutinho serverer ballen ut til Lambert på høyrekanten. Han legger igjen til Borini, men italieneren skyter langt over fra skrått hold. Vanskelig å se om det var et innlegg eller skudd.

24:Emnes lurer Johnson på gjestenes venstreside, men innlegget når ingen i feltet.

22:Liverpool får en gratis corner. Coutinho slår inn, og Lambert kommer høyest i feltet. Headingen er imidlertid ufarlig og går himmelhøyt over.

21:Liverpool styrer spillet inne på Swanseas halvdel.

20:Gomis klarerer ballen vekk.

19:Liverpool spiller seg sakte, men sikkert, fremover på banen. Henderson slår en flott crosser mot Manquillo på løp. Han legger inn på volley. Swansea slår ut til innkast, og Liverpool får etter hvert corner.

15:Coutinho viser godt overblikk når han prøver å tre Lambert nydelig igjennom, men spissen blir litt for stasjonær og følger ikke planen til brasilianeren. Ballen ruller ut over sidelinja.

14:Swansea har fått litt mer ballkontakt de siste minuttene.

14:Gomis tvinger frem kampens første hjørnespark. Shelvey, med applaus fra The Kop, slår inn. Liverpool klarerer uten problemer.

13:Philippe Coutinho lurer vekk en Swansea-spiller, legger ballen til rette og skyter hurtig fra tjue meters hold. Skuddet er imidlertid svakt og lavt, og det går et stykke utenfor.

10:Det er ingen tvil om at Liverpool har tatt kommandoen i kampen. Swansea har knapt hatt ballen de ti første minuttene. Vertene har dog bare én avslutning på mål så langt.

10:Strålende vending av Lambert, før han legger godt inn fra venstresiden. Borini kommer litt for sent i boksen. Manquillo slår inn igjen på direkten fra motsatt side, men Swansea får til slutt klarert.

8:Godt forarbeid av Coutinho, som gir ballen til Lucas Leiva i skuddposisjon. Brassen fyrer av, men Tremmel har ingen problemer med å ta den lave avslutningen.

7:Coutinho prøver å finte seg fri på venstresiden, men går seg litt fast. Swansea klarerer.

6:Johnson starter som ventet på venstresiden i forsvaret, mens Manquillo bekler høyrebacken.

6:Jordan Henderson tar frisparket. Han forsøker å skru ballen i krysset, men skuddet går langt over.

5:Borini felles på omtrent tjue meter, og Liverpool får frispark.

4:Lucas gjør det vanskelig for Henderson, men dagens kaptein får kontroll på ballen og rydder opp.

2:Liverpool har ballen mest i åpningssekundene. Henderson forsøker å finne Lambert med et innlegg i boksen, men pasningen er upresis.

2:Lovren slår langt mot Lambert, men spissen mister ballen.

1:Liverpool spiller med The Kop i ryggen i første omgang.

1:Swansea tar avspark, og kampen er i gang!

Scenen er satt: Swansea slo Liverpool ut av ligacupens fjerde runde på Anfield for to sesonger siden. Nå jakter de røde revansje – på akkurat samme sted og i samme runde som da waliserne vant 3–1 i 2012.

Brendan Rodgers må fortsatt klare seg uten egenskapene til Daniel Sturridge og Mamadou Sakho mot gamleklubben, og nordiren hviler både Raheem Sterling og Steven Gerrard i kveld. Mario Balotelli varmer benken, mens Rickie Lambert starter sammen med Fabio Borini og Lazar Markovic på topp.

Brad Jones får sesongens første kamp i buret. Kolo Touré utgjør midtforsvaret med Dejan Lovren, og sidebackene er Javier Manquillo og Glen Johnson. Lucas, Jordan Henderson og Philippe Coutinho bekler midtbanen.

Swansea kommer fra en hjemmeseier over Leicester i helga, mens Liverpool-fansen gikk skuffet hjem etter en målløs kamp mot Hull foran The Kop.

Vurdert av Tor Sandø

Jones 6Litt nervøs start. Kom seg med en glimrende redning på et frispark fra Shelvey. Hadde ikke spesielt mye å gjøre i kveld.
Manquillo 5Hadde en arbeidssom kveld mot en aktiv Montero. Kan trygt stole litt mer på egne ferdigheter offensivt. Litt kluss defensivt, som resten av forsvaret.
Toure 5Spiller ikke akkurat med den pondus, tyngde og ro som bør forventes av den erfarne ivoryaneren. Ingen god kveld på jobb.
Lovren 5Hadde en stor nedtur og en enda større opptur på Anfield. Gjorde en grov feil og slett markeringsjobb da Swansea tok ledelsen, men avsluttet kampen på beste måte da han sikret kvartfinaleplassen med en glimrende heading.
Johnson 5Ingen store feil, men det er noe tamt over spillestilen til Johnson. Ikke er han spesielt flink til å gå inn i duellene og avleveringene hans er innimellom under enhver kritikk.
Leiva 7Meget bra kamp av brasilianeren. Innimellom holdt han et nivå opp mot det han hadde for noen sesonger inni. Gode taklinger, gode pasninger og gode bevegelser. Styrte den defensive delen på midtbanen på beste måte.
Henderson 6Hadde en meget god førsteomgang, der han så ut som Gerrard i bevegelsene. Jobbet godt og var spillbar. Kom mer bort i andre omgang.
Coutinho Liverpools beste7Den lille brasilianeren var overalt på Anfields grønne gress. God tilrettelegger og var den kreative kraften hos de røde denne gang. Og endelig fikk han spille hele kampen. Trekk for noen dårlige pasninger. Liverpools bestemann.
Markovic 5Fikk sin sjanse alene med keeper i første omgang, men sleivet ballen opp på rad 30. Serberen prøvde seg på noen raid, men fikk ikke til stort. Ble byttet ut igjen, som han er blitt i alle de fire foregående han har startet.
Lambert 6Scouseren får for all jobbingen i dag. Hadde det tøft mot store og sterke Swansea-stoppere. Godt oppspillpunkt.
Borini 7Spilte for Liverpool-framtiden sin i dag og dette var slett ikke ille for den lille italieneren. Virket veldig tent. Fikk noen muligheter, men nettkjenning ble det ikke. Var nest sist på målet til Balotelli med et knallinnlegg. Måtte tåle noen smeller. Absolutt godkjent, Fabio!
Balotelli 0Endelig var Mario Super-Mario. En hel-italiensk scoring der Balotelli går mellom midtstopperne og beiner inn et knallinnlegg fra Borini. Var i noen kontroverser, men kvelden ble som den skulle. Mario spilte 16 minutter for de røde og fikk sitt andre mål på Anfield.
Lallana 0Byttet inn for Markovic. Jobbet greit på midten i en periode der Liverpool jaget mål, men greide aldri å sette sitt store preg på denne kampen.