Liverpool - West Brom

2-1)

04.10.2014 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44 708 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Marius Rabben

Phew! Endelig kan Liverpool-fansen reise hjem fra Anfield med et smil om munnen.

Adam Lallana blåste liv i en tam første omgang da han sendte rødtrøyene foran like før pause, men West Bromwich utliknet på et feilaktig idømt straffespark omtrent ti minutter inn i andre omgang.

Marginene virket igjen ikke å være på Merseyside-lagets side, men så skrudde de opp tempoet. Etter timen fikk Jordan Henderson, som assisterte det første målet, selv sjansen til å avslutte, og duracellkaninen bredsidet Liverpool i føringen foran The Kop.

De hurtige scoringene fyrte opp tempoet i kampen med mange hakk. Brendan Rodgers' mannskap spilte til tider med lekre kombinasjoner og detaljer, og den siste halvtimen på Anfield var rett og slett underholdende – og ofte mye bedre enn det laget viste i september.

Glen Johnson ble byttet inn og gjorde sitt comeback etter lårskaden i dag, og backen viste seg fra en positiv side.

90:Michael Oliver blåser av kampen: Liverpool vinner 2–1 over West Bromwich!

90:93 minutter passeres. Liverpool har frispark på egen halvdel.

90:Gerrard gir Mario Balotelli ballen i skrått hold. Spissen klinker til, men keeper redder.

90:To minutter igjen. Nå handler det om å stenge igjen bakover for Liverpool.

90:Lucas bruker for lang tid og mister ballen i farlig posisjon, men er heldig når han ser at Berahino roter ballen over sidelinjen.

90:Det legges til fire minutter i andre omgang.

90:Lucas Leiva og Gerrard vinner ballen i god posisjon. Førstnevnte vil gjøre mye ut av situasjonen og fyrer av. Ballen blåser opp på The Kop.

87:Bra innlegg av WBA, men ballen går forbi alle i boksen. Nå foregår spillet hovedsaklig på vertenes halvdel.

87: Brunt bytter med Samaras.

86:WBA forsøker hele tiden å sende igjennom Berahino, men Liverpools stoppere er årvåkne og samarbeider bra med Mignolet for øyeblikket.

84: Lescott river Sterling i bakken og får gult kort.

82:Innbytter Blanco vil vise seg frem foran bortefansen, men skyter himmelhøyt over fra distanse.

80: Morrison bytter med Blanco.

80:WBA spiller seg flott igjennom Liverpool-laget. Berahino skyter utenfor fra kloss hold, men han vinkes samtidig av for offside.

79:Mario Balotelli og Gerrard kombinerer flott foran boksen. Førstnevnte skyter når sjansen byr seg, men skuddet med venstrefoten reddes.

77:Liverpool spiller fin fotball og angriper på venstresiden. Innlegget mot Balotelli blir langt, og Sterling snapper opp ballen. Steven Gerrard får etter hvert kula på skuddhold, men skyter rett på keeper.

75:Philippe Coutinho bytter med Lucas Leiva.

75:Kjempemulighet for Berahino! Brunt legger inn fra venstre, og Berahino får hodet på ballen bak Lovren. Ballen går imidlerid i bakken og blir løs. Mignolet redder enkelt.

73:Det er liten tvil om at hjemmelaget vil mye mer nå. De trykkes til å alle dueller, og ingen er redde for å løpe i hurtige press.

70: Dorrans bytter med Mulumbu.

68:Henderson triller ballen ut til Mario Balotelli på utsiden av boksen. Italieneren fyrer av, men han får ikke et perfekt treff, og ballen går like utenfor.

66:Målene har satt virkelig fyr på kampen. Nå spiller Liverpool-laget med intensitet og vilje, og Anfield-publikumet henger seg på.

65:Liverpool kombinerer bra på WBAs halvdel nå. Coutinho tester skuddfoten, men gjestene blokkerer.

64:Javier Manquillo bytter med Glen Johnson.

64:Rickie Lambert bytter med Mario Balotelli.

61:Jordan Henderson skyter rødtrøyene tilbake i føringen. Raheem Sterling legges i bakken i boksen, men kommer seg raskt på beina og spiller skrått ut til Henderson, som bredsider ballen i mål.

60:Balotelli og Johnson varmer intensivt opp på sidelinjen og kommer trolig snart innpå.

59:Sterling legger inn fra høyresiden. Rickie Lambert drar til på halv volley, men ballen havner på The Kop.

58:En god Moreno-takling gir Mignolet femmeter, og Liverpool får begynne på nytt.

58:WBA fortsetter å presse nå.

56:Saido Berahino scorer på straffe. Mignolet går til feil side.

55:Straffe til West Bromwich. Lovren feller Berahino. Reprisen viser at taklingen skjedde på utsiden av sekstenmeterstreken!

53:Lallana, Coutinho og Sterling løper når Liverpool kontrer, men når Lallana slipper ballen til Coutinho, står brassen i offside. Ballen burde vært spilt til Sterling, som hadde fri bane foran seg fra midtbanen mot mål.

52:Liverpool har, som før pause, ballen mest i begynnelsen av omgangen.

49:Berahino utfordrer på vei mot boksen, men Lovren har kontroll.

47:Godt løp av Henderson inn i boksen, men førsteberøringen blir ikke perfekt, og WBA-forsvaret får ryddet unna.

46:Liverpool sparker i gang den andre omgangen, og de spiller mot The Kop de siste 45 minuttene. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

Den kom sent, men i tide. Adam Lallanas scoring i sekundene før pause har gitt Anfield grunn til å juble etter en ellers tam og sjansefattig omgang.

Liverpool bruker Rickie Lambert på topp istedenfor Mario Balotelli, men spissendringen har ikke gjort underverker for de røde. Lambert jobber hardt, men virker tung i steget, og det tar ofte noen hundredeler for lang tid når han får muligheten foran målet.

Bortelaget har igjennom hele omgangen vært gode defensivt, og utover i kampen kom Saido Berahino til noen gode sjanser.

Det har vært jevnt, men det er ingenting å si på at Liverpool, som kanskje har vært hakket bedre, leder med ett mål etter 45 minutter.

45:Pause.

45:Det legges til to minutter.

45:Glimrende mål! Adam Lallana scorer etter flott samarbeid med Jordan Henderson. Målscoreren viser eminent teknikk i forkant, gir seg selv rom foran boksen og spiller ballen til Henderson. Han flikker ballen lekkert tilbake, og Lallana setter inn 1–0 på et flott tidspunkt.

44:Nå spiller bortelaget bedre enn de røde. Sessegnon får etter hvert muligheten fra rundt tjue meter, men Mignolet redder det ekle skuddet uten problemer.

42:WBA ypper seg nå. Manquillo er tam i presset på siden sin, og bortelaget legger inn. Berahino sniker seg inn mellom stopperne, men header ballen opp på The Kop. Dette kunne fort endt med baklengsmål for vertene.

40:Liverpool kontrer. Sterling stormer fremover og spiller på tvers foran boksen. Rickie Lambert får sjansen, men bruker litt lang tid og avslutningen blokkeres. Den burde blitt tatt bedre vare på.

38:Ny corner til de røde. Coutinho slår, men Foster plukker igjen ballen enkelt.

35: Berahino får en gratissjanse. Han stopper litt opp på vei fremover, legger ballen til rette for venstrelabben og klinker til. Mignolet må ut i full strekk for å redde, men gjør det uten problemer.

33:Gjestene beholder konsentrasjonen i det defensive arbeidet, og Liverpool sliter veldig med å trenge igjennom.

30:Steven Gerrard tar det påfølgende frisparket. Ballen går rett i klypene til WBA-keeperen.

29:Craig Dawson feilberegner en takling på samme måte som Skrtel, og stopperen får gult kort.

28:Steven Gerrard får gult kort.

28:Kampen har stoppet litt opp nå. Begge lag sliter med å etablere noe som helst av spill.

26:Flere røde – deriblant Balotelli – er sendt i oppvarming.

24:Gardner spiller Berahino flott igjennom, men Lovren er våken og takler før formspissen får avsluttet.

23:West Bromwich har gradvis kommet bedre med i kampen. Spillet har forflyttet seg over på Liverpools banehalvdel.

21:Det mangler litt på intensiviteten i Liverpool-laget akkurat nå. Det smitter over på Anfield, som til tider virker frustrerte over få angrep.

18:Strålende oppspill av Martin Skrtel mot Rickie Lambert, og spissen får en god mulighet. Han prøver å plassere ballen i mål, men keeperen er med og redder. Liverpools største sjanse så langt.

17:Martin Skrtel bommer totalt med en takling på Saido Berahino, og stopperen får et fullt fortjent gult kort.

14:Sterling finter seg inn i boksen, men skuddet blokkeres. Lallana presser for å ta returen, men WBA-keeperen får bokset ballen vekk i tide.

13:En stor nesten-sjanse for hjemmelaget! Lallana gjør det bra på høyresiden, legger bra inn mot Lambert, men spissen treffer ikke ballen når han skal avslutte.

12:Mignolet kommer ut i feltet og bokser vekk ballen.

12:Tidligere RBK-back Gamboa kommer seg helt opp mot hjørneflagget, og Gerrard takler ham idet han skal legge inn. Corner til WBA.

10:Liverpool tar corneren kort. West Bromwich er med på dansen, og klarer til slutt å skjerme ballen ut til femmeter.

9:Bortelaget får klarert i første omgang, men Liverpool får etter hvert et nytt hjørnespark.

9:Steven Gerrard lytter til Anfield-publikumet, men frisparket går via muren og ut til hjørnespark.

7:Nytt frispark til vertene, men denne gangen er det i svært god posisjon. Henderson felles rett utenfor boksen, like foran mål. Fansen synger om Gerrard...

6:Steven Gerrard skrur frisparket hardt inn i boksen, men gjestene får så vidt klarert unna.

6:Sterling starter på høyresiden til å begynne med. Han legges i bakken ute ved hjørneflagget, og Liverpool får frispark.

4:De røde har ballen klart mest i åpningsminuttene. West Bromwich ligger lavt og kompakt når rødtrøyene triller ballen i laget.

3:Nytt forsøk av Lallana på å finne sin kjenning fra Southampton, Lambert, på vei inn i boksen, men ballen blir for lang.

3:Briljant vending av Lallana på midtbanen, men Lambert roter vekk muligheten når han spilles fremover.

1:Hjemmelaget tar kontrollen fra start.

1:West Bromwich tar avspark. Oppgjøret på Merseyside er i gang!

0:«You'll Never Walk Alone» runger utover Anfield. Liverpool starter kampen med The Kop i ryggen.

0:Lagene har kommet ut på banen.

0:Veldig flott spillevær på Anfield denne lørdagen. Merseyside bader i sol, og tribunene er stappfulle.

West Bromwich ligger fire plasser over og ett poeng foran Liverpool på Premier League-tabellen foran dagens kamp.

Mario Balotelli er vraket fra startoppstillingen, og dermed får Rickie Lambert spille sin første ligakamp fra start for Liverpool. Vi merker oss også at Glen Johnson er tilbake etter lårskaden han pådro seg mot Manchester City på Etihad den 25.august, og sitter på innbytterbenken. Daniel Sturridge er fortsatt ikke skadefri, og ergo ikke i troppen.

Foruten Lambert inn for Balotelli er det to andre endringer i forhold til Champions League-kampen i Basel. Adam Lallana kommer inn for Lazar Markovic, mens Alberto Moreno erstatter Jose Enrique på venstrebackplassen.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 7Ute og bokser greit unna de to første cornerne. Gjør en god redning på en Berahino-suser, og kommuniserer godt med forsvaret i et par farlige situasjoner. Går feil vei på straffesparket.
Manquillo 5Er veldig ivrig etter å være med fremover, med varierende hell, noe som fører til at han blottlegger sin side slik at WBA kan trekke opp noen farlige kontringer der. Vi har notert et håpløst skuddforsøk i første omgang, og noen feilpasninger trekker også ned. Blir erstattet av Johnson en snau halvtime før slutt.
Skrtel 7Får et tidlig gult kort. Hadde et nydelig fremspill til Lambert midtveis i første omgang. Er den som holder forsvaret sammen i denne kampen.
Lovren 5Glemmer fullstendig markeringsansvaret på Berahino noen minutter før pause, og er heldig at WBA-spissen header over. Lager straffesparket, men det var feildømt og skulle vært frispark en halvmeter utenfor 16-meteren. Uryddig og panisk i enkelte situasjoner når nervene setter inn mot slutten.
Moreno 6Bidrar en del offensivt, når han benytter hurtigheten sin til å være med i angrep, og kombinerer fint med medspillerne. Ikke like solid defensivt, der han kommer på etterskudd et par ganger slik at WBA får slått farlige innlegg fra hans side.
Gerrard 6God til å vende spillet, og langpasningene sitter fortsatt. Skyter et frispark i muren som han burde ha utnyttet bedre. Får et tidlig gult kort, når han kommer på etterskudd i en situasjon med Gamboa. Er ikke like hurtig som tidligere, og kommer derfor på etterskudd i flere situasjoner.
Henderson 8Skaffer frispark i farlig posisjon tidlig i kampen. Noterer seg for en flott målgivende pasning når han kombinerer vakkert med Lallana på 1-0. Bevegelig, og kommer stadig på løp inn i feltet. Det gjør han også når han blir matchvinner bare fem minutter etter gjestenes utligningsmål.
Lallana Liverpools beste8Første omgangs store spiller, når han skaper nesten alt Liverpool har av farligheter. Gjør et vakkert mål, etter intelligent samspill med Henderson. Jobber utrettelig både offensivt og defensivt, men blir litt sliten utover i annen omgang. Gjør likevel nok til at vi kårer ham til Liverpools beste i hard konkurranse med Henderson.
Sterling 7Nær ved å lykkes med en avslutning etter et snaut kvarter. Roter bort ballen i et par tilfeller, ikke minst når han blir spilt vakkert fri av Balotelli i annen omgang og får en dårlig touch. Slår en nydelig målgivende til Henderson.
Coutinho 6Er fortsatt ikke i form, og mister ballen vel lett ved et par tilfeller før pause, når Liverpool er på vei fremover. Har et nydelig fremspill til Lallana etter pause, og klarer seg bedre da, inntil han blir byttet ut til fordel for Lucas et kvarter før slutt.
Lambert 5Kommer til et par sjanser, blant annet et tungt skudd i første omgang som Foster gir retur på. Blir for tung og treg i løpeduellene, og klarer aldri å komme skikkelig inn i kampen. Blir byttet ut til fordel for Balotelli en snau halvtime før slutt.
Balotelli 0Har et brukbart innhopp. Skyter like utenfor etter fint kombinasjonsspill ikke lenge etter at han entret banen, og spiller fint fri Sterling et kvarter før slutt. Har også en avslutning rett på Foster. Har en tendens til å drifte i offside vel lett.
Leiva 0Får et kvarter som erstatter for Coutinho. Har et par håpløse skuddforsøk som ender langt oppe på The Kop. Sover i en situasjon helt på tampen av kampen, som kunne gitt en farlig sjanse for gjestene hadde de ikke rotet ballen over sidelinja.
Johnson 0Får en snau halvtime på banen etter nesten halvannen måned ute med lårskade. Gjør et helt greit innhopp, og er med å bidra til at WBA ikke kommer like lett fremover på den siden som da Manquillo var på banen.