Man Utd - Liverpool

3-0)

14.12.2014 /Premier League /Old Trafford / Tilskuere: 75331 / Dommer: Martin Atkinson

Skrevet av Håvard Sæle

Det er sjelden et lag som taper 0-3 kan føle seg snytt etter kampslutt, men Liverpool-spillerne går nok i garderoben med følelsen av at de burde ha fått med seg poeng fra Old Trafford i ettermiddag.

Manchester United ledet 2-0 etter en jevnspilt første omgang, der kombinasjonen av ineffektivitet, uoppmerksomt forsvarsspill og marginer imot ble Liverpools bane. I andre omgang jaget bortelaget redusering, men fantastisk keeperspill av United-keeper David de Gea sørget for at verken Raheem Sterling eller Mario Balotelli fant veien til nettmaskene.

20 minutter før slutt punkterte Manchester United kampen. Gjestene fra Merseyside kom til målsjanser også etter 0-3-scoringen, men de Gea var i det umulige hjørnet, og dermed reiser Liverpool både poengløse og målløse hjem fra Manchester i kveld.

90:Sluttsignalet går. Liverpool taper 0-3 på Old Trafford.

90:Henderson slår inn, men de Gea plukker ned ballen.

90:Gerrard slår en herlig crosser til Sterling, som vinner et hjørnespark.

90:Kampen ebber ut nå.

90:Van Persie prøver å finne Falcao i boksen, men Lovren klarerer.

90:Tre minutter er lagt til.

89:Falcao treffer muren to ganger - først på frisparket, så på returen.

89: Jones bytter med McNair for United.

88:Touré lager frispark i duell med Herrera.

87:Jones må ut i full strekk på et godt skuddforsøk fra van Persie.

85:Markovic finner rom midt på Uniteds halvdel og spiller fri Balotelli med en utsøkt stikker. Italieneren forsøker å sette ballen mellom beina på de Gea fra seks-sju meter, men spanjolen redder igjen.

84:Balotelli skaffer seg rom på 20-25 meter. Så ser han opp og bestemmer seg for å klinke til - skuddet er hardt og godt, men det suser en liten halvmeter til side for målet til de Gea.

83:Det var en kontring fra United.

83:Falcao løfter inn mot van Persie, som header i klypene til Jones.

82:Gerrard får gult kort for å holde van Persie. Dommeren brukte fordelsparagrafen fint der.

82:Henderson gjør godt forarbeid på høyrekanten og kommer til innlegg. Balotelli er sterk i boksen når han kommer til avslutning fra 10-12 meter, men de Gea er raskt nede og redder fint.

81:Van Persie fyrer fra 20 meter, men Jones redder greit.

79:Van Persie avvinkes for offside.

78: Rooney bytter med Falcao for United.

76:Liverpool skaper ikke stort nå. Luften har gått litt ut av ballongen.

74:Balotelli får gult kort for å felle Jones.

71:3-0 til Manchester United! En dårlig klarering av Lovren gjør at Mata kan finne van Persie fri inne i boksen. Nederlenderen plasserer ballen i nesten tomt mål og punkterer kampen.

71: Wilson bytter med Herrera for United.

69:Moreno går ut og erstattes av Markovic. Liverpools siste bytte.

68:Gerrard med corner, men United rydder unna.

67:Liverpool pumper ballen inn i boksen igjen. Ballen ramler ned hos Balotelli, som prøver seg med et brassespark. Forsøket er godt, men en United-spiller klarerer en meter foran mållinjen.

67:Balotelli treffer tverrliggeren! Coutinho spiller igjennom Sterling, som lurer Jones og finner Balotelli. Han bredsider ballen mot hjørnet, men de Gea henter frem en fantastisk redning og slår kula opp i tverrliggeren. For en redning! De Gea har vært en matchvinner for hjemmelaget så langt i dag.

65:Balotelli legger ned til Sterling, som stoppes av United-forsvaret.

64:Valencia slår lavt og hardt inn foran mål. På sju-åtte meter står van Persie, som avslutter til side for mål med sin første berøring. Der burde nederlenderen ha punktert kampen.

62:Moreno med godt initiativ fra sin backposisjon, men spanjolen stanses på vei inn i boksen.

61:United ligger lavt og lar Liverpool trille ball.

60:Lovren tester skuddfoten fra 25 meter - rett i United-blokka.

59:Rooney slår langt mot van Persie. Liverpool-keeper Jones kommer ut og plukker ballen.

57:Liverpool får frispark på 30 meter, men Balotelli treffer muren.

55:Wilson skyter utenfor fra distanse.

52:Rooney skyter rett i fanget på Jones fra 16 meter.

51:Carrick serverer Sterling, som kommer helt alene med de Gea. Unggutten blir for ubesluttsom, og de Gea vinner den tredje en mot en-duellen mellom ham og Sterling.

50:Liverpool klarerer det påfølgende frisparket.

49:Fellaini ligger nede etter en duell med Moreno.

47:Henderson får en stor sjanse når han header Sterlings innlegg over fra kort hold. Der fikk midtbanespilleren storme uhindret inn i boksen, men han kom ikke høyt nok over ballen til å styre den under tverrliggeren. Stor målsjanse for Liverpool.

46:Balotelli vinner et frispark med sin første involvering.

46:Liverpool gjør en endring i pausen: Adam Lallana gir plass til Mario Balotelli.

46:United tar avspark i 2. omgang.

Liverpool er både uheldige og udyktige som ligger under med to mål ved pause på Old Trafford. Kun halvminuttet før 1-0-scoringen til Wayne Rooney misbrukte Raheem Sterling en stor målsjanse, og 2-0-målet til Juan Mata skulle ha vært annullert for en klar offside på spanjolen.

Uoppmerksomt forsvarsspill ble Liverpools bane på begge baklengsmålene, selv om det siste aldri skulle ha vært godkjent. Alberto Moreno mistet uansett oversikten over hvor landsmann Mata befant seg, og venstrebacken ble nådeløst straffet.

Anført av en livlig Adam Lallana og en initiativrik Raheem Sterling har imidlertid skapt nok sjanser til å score både ett og to mål i førsteomgangen på Old Trafford. Sterling fikk to store målsjanser, men tapte begge duellene mot Manchester United-keeper David de Gea. I en uryddig omgang i Manchester har også Philippe Coutinho plaget hjemmelagets spillere nok til å påføre United tre gule kort for klare forseelser.

45:Det er pause på Old Trafford.

45:To minutter er lagt til av første omgang.

45:Gerrard slår inn, men Wilson klarerer. Moreno står i returrom og skyter over.

45:Sterling ligger nede. Reiser seg igjen, men hinker litt.

45:Gerrard med frispark, men United klarerer ved første stolpe.

44:Rooney klipper ned Coutinho. Nok et klart gult kort for en felling av brasilianeren.

42:Sterling header fra sju-åtte meter, men de Gea redder og holder ballen.

40:2-0 til Manchester United! Mata scorer etter en stuss fra van Persie. Young legger inn, og van Persie stusser ved første stolpe. En offside-plassert Mata stuper ballen i mål og dobler hjemmelagets ledelse, men den scoringen skulle nok ikke ha vært godkjent.

40:Liverpool har hatt ballen i 45 prosent av tiden.

38:Valencia slår lavt inn fra høyre, men Jones er fint nede og fanger ballen.

38:Skrtel lager frispark på midstreken i duell med Wilson. Slovaken slipper unna det gule kortet.

36: Evans sparker ned Coutinho, og dommer Atkinson henter opp det gule kortet.

35:Lallana lurer et par mann på høyresiden av Uniteds 16-meter, men innlegget blir for høyt.

34:Coutinho velger en kort variant til Sterling, som i sin tur spiller til Allen. Waliseren brenner til fra 16 meter, men skuddet går i blokka. Liverpool har vært det beste laget så langt.

34:Gerrard finner Moreno med en glitrende ball. Backen er nesten alene med de Gea, men Valencia retter opp sin egen posisjonssvikt med å klarere til hjørnespark i siste sekund.

32:Vi er inne i en uryddig periode av kampen, der begge lag gjør mange enkle tekniske feil.

30:Mata skrur det påfølgende frisparket inn i boksen, men Liverpool-forsvaret rensker unna.

30:Allen er for hard med Valencia og får kortet.

29: Rooney tar corner. Skrtel vinner i lufta og klarerer.

28:Jones med prosjekt på gang inne i egen boks, og Sterling prøver å rappe kula. Hjemmelaget slipper med skrekken og kan i stedet kjøre overgang.

26:Liverpool bytter: Touré kommer inn for skadde Johnson.

25:Johnson sliter og må bytte. Touré gjør seg klar på sidelinjen.

24:Gerrard svinger ballen inn i boksen. Lovren stusser på nærmeste, men United klarerer.

23:Sterling rundlurer Jones inne i boksen og kommer til avslutning fra spiss vinkel. Unggutten banker til mot nærmeste hjørne, men de Gea er med på notene og redder godt.

21: Jones klipper ned Coutinho og får et klart gult kort.

20:Coutinho lager frispark på midtbanen etter at Gerrard har mistet ballen.

18:Gerrard prøver seg fra 25 meter, men får ikke nok trykk i avslutningen og de Gea redder enkelt.

17:Carrick feller Lallana midt på Uniteds halvdel.

15:Henderson får seg en smell, men kommer seg raskt tilbake på beina.

13:1-0 til Manchester United! Valencia slår tunnel på Allen og kommer seg fri på høyrekanten. Innlegget finner Rooney, som bredsider inn hjemmelagets ledermål på direkten fra 14-15 meter.

12:Lallana stikker Sterling alene med de Gea, men spanjolen gjør seg stor og redder mesterlig på Sterlings avslutning fra kort og skrå vinkel.

11:Moreno bryter fint, men Coutinho slurver når han skal spille fri Sterling på venstrekanten.

9:Valencia lurer Moreno og legger inn, men Lovren stanger unna i boksen.

7:Liverpool presser høyt og stresser United på egen halvdel.

5: Fellaini får gult kort for å felle Lallana på venstrekanten.

3:Begge lag spiller 3-5-2. Johnson, Skrtel og Lovren danner trebackslinjen for Liverpool.

2:Gerrard tar corner. United sliter med å klarere, men får ballen unna til slutt.

1:Liverpool med avspark på Old Trafford.

Det er duket for ett av sesongens store prestisjeoppgjør når Liverpool tar turen til Old Trafford for å møte Manchester United. De røde djevlene har prikket inn formen og bare tapt én kamp siden september, mens Liverpool-manager Brendan Rodgers fortsatt sliter med å finne vinnerformelen.

Anfield-klubben er på 9. plass før kampstart
– åtte poeng bak Manchester United på tredjeplass. Liverpool er likevel ubeseiret på de fem siste kampene, og to av de tre siste seriekampene har gitt tre poeng. Med seier i ettermiddag vil rødtrøyene krype forbi Swansea og Newcastle og innta 7. plassen på tabellen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers velger å benke keeper Simon Mignolet og erstatte ham med Brad Jones fra start. Raheem Sterling får tillit som spydspiss, mens både Mario Balotelli og Rickie Lambert sitter på benken.

Adam Lallana og Philippe Coutinho starter på flankene, mens Joe Allen og Jordan Henderson flankerer Steven Gerrard på midtbanen. I midtforsvaret er Dejan Lovren inne sammen med Martin Skrtel. Alberto Moreno spiller venstreback; på motsatt side finner vi Glen Johnson.

Hjemmelaget Manchester United stiller i likhet med Liverpool i en 4-3-3-formasjon, men topptrioen vil ventelig spille smalere enn bortelagets. Med de opprinnelige kantspillerne Ashley Young og Antonio Valencia på backene, vil Louis van Gaal håpe at duoen kan skape trøbbel for Liverpool. Samtidig vil det også være mulig for gjestene å utnytte backenes defensive svakheter.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Jones 6Øynene var rettet mot Brad Jones, og han kom greit fra oppgaven i heksegryta på Old Trafford. Kastet seg veldig tidlig ved 0-1 og kom ikke frem på et par baller som ble slått inn i feltet, men hadde også et par kvalifiserte redninger og våkne utrusninger.
Johnson 0Spilte ikke lenge nok til å få karakter før han måtte ut med skade, i en periode hvor Liverpool hadde ballen mest og United kun truet ved det første baklengsmålet.
Lovren 5Liverpools forsvar virker helt uten ledelse og den store kroaten har vært en gedigen skuffelse i så måte. Hans kommunikasjon, eller manglende sådan med Moreno foran 0-2 må være et typisk eksempel på det.
Skrtel 6Igjen den mest solide av forsvarerne, hvor han går inn i dueller og vinner sin del og vel så det i en kamp hvor altså Liverpool har flest sjanser men taper 3-0. Får en merkelig plassering i forkant av 0-2.
Moreno 4Venstrekanten/venstrebacken er høyt oppe i banen da United kontrer til ledelse, men kunne ha rukket tilbake. Virker helt forvirret defensivt, noe som igjen ga seg utslag på 0-2. Spiller uten selvtillit, som viste seg i andre enden av banen da bare en god touch hindret ham å komme igjennom på et fremspill fra Steven Gerrard.
Gerrard 5Det er en kjensgjerning at det begynner å bli lenger og lenger mellom de virkelig gode kampene til kapteinen, og selv om han også i dag hadde et og annet lekkert fremspill satte han lite preg på kampen.
Henderson 5En annen som jobber knallhardt, som vanlig, men blir litt borte ute på høyresiden. Når han kommer fram fra sin dype posisjon har det en tendens til å bli noe krampaktig over det hele.
Allen 5Jobber og sliter, men er samtidig et speil for hvordan dette Liverpool virker om dagen. Det blir for veigt og puslete, bl.a. illustrert ved hvordan han slipper Valencia fram i forkant av 0-1.
Lallana 7Ble ofret i pausen da Balotelli kom inn, men etter vår oppfatning kan han hevde at han i så måte var noe uheldig etter å ha bidratt i en 1.omgang hvor Liverpool hadde flest sjanser.
Coutinho 7Var slapp da han bare lot Wayne Rooney få spasere inn i feltet foran åpningsmålet, men bidro mye offensivt i en kamp hvor Liverpool først og fremst manglet effektivitet i hver enda av banen. Hans forseringer ga også gule kort til «halve laget» hos motstanderen.
Sterling Liverpools beste7Den av Liverpools spillere som er i stand til å gjøre noe ekstra. Skapte selv en av de tre brukbare mulighetene han hadde i 1.omgang, før han brente den største like etter pause da han snappet opp et tilbakespill og var alene med keeper. Står også for et herlig forspill til situasjonen da Balotelli sender ballen via de Gea og i tverrliggeren. Liverpools beste etter vår oppfatning.
Balotelli 6Mario tok over for Raheem Sterling som den som skulle score i 2.omgang, og burde ha vunnet nettet. Har fortsatt sine unoter, men det ble likevel mer trøkk framover på banen med den store italieneren.
Toure 5Kom inn for Glen Johnson, på høyresiden i en treer bak. En rolle han virket rotete og ukomfortabel i og hvor både taklinger og fremspill hadde varierende kvalitet.
Markovic 0Ikke lenge nok på banen til å få poeng. Fikk lagt ut på et par løpeturer framover, og også en tilbake hvor han vant ballen, til at det kan være håp om at begynner å finne seg bedre til rette i engelsk fotball aldri så lite.