Veretout(60) ()
Ayew() ()
Traore(69) ()

Skrevet av Marius Rabben

Liverpool har vunnet sin første Premier League-kamp siden 17. august! Det ble nervepirrende, men rødtrøyene beholdt roen i sluttminuttene og dro seieren i land. Daniel Sturridge doblet Liverpool-ledelsen med en nådeløs volley, lagt opp av James Milners, som scoret tidlig i første omgang, før Rudy Gestede reduserte ut av det blå for Birmingham-klubben. Bortefansen hadde imidlertid ikke rukket å feire ferdig før Sturridge responderte med en ny scoring foran The Kop, etter et lekkert veggspill med Philippe Coutinho. Men gjestene ga seg ikke med det første, og Gestede reduserte nok en gang få minutter senere. De flyttet også frem flere spillere og satte inn et slags press mot Liverpool mot slutten, men Brendan Rodgers' mannskap klarte å holde ballen i laget, selv under hardt press, og tre etterlengtede poeng blir værende på Merseyside.

90:Slutt!

90:Milner vinner en corner idet fire minutter passeres.

90:Daniel Sturridge bytter med Joe Allen.

90:Liverpool klarer å beholde ballen i laget under hardt press.

90:Fire minutter legges til.

89:Liverpool holder på ballen og bruker tid.

87:Bortelaget får ballen unna.

86:Nå er Daniel Sturridge veldig nær hat-trick! Strålende kombinasjonsspill i forkant sender spissen igjennom, dog noe skrått. Guzan får en hånd på avslutningen, som hele The Kop så i mål. Corner til hjememlaget.

84:Ings får ballen i boksen, og han skyter fort, men Villa-forsvarerne står i veien.

84:De røde ligger lavere nå, og Villa får holde mer på ballen.

83:Sturridge lobber ballen igjennom mot Ings, men Guzan plukker.

81: Gana Gueye tester Mignolet med et lavt skudd fra distanse. Liverpool-keeperen redder.

79:Det er nerve i kampen og på tribunen nå. Liverpool har fortsatt ballen klart mest, men Villa står hele tiden klar til å kontre.

77:Igjen prøver Philippe Coutinho seg. Nå skyter han rett på keeper.

74:Philippe Coutinho skyter ballen mot krysset, men Guzan redder glimrende.

73:Frispark til Liverpool på rundt 25 meter.

71:Plutselig scorer Gestede igjen. Amavi legger inn fra venstresiden, et strålende innlegg, og den hodesterke Villa-spissen stanger inn sin og lagets andre redusering for dagen.

70:Dette er første gang Liverpool har scoret tre ganger i én kamp siden de senket Tottenham på Anfield i februar tidligere i år.

69: Grealish bytter med Traore.

67:Liverpool svarer umiddelbart! Daniel Sturridge setter inn 3–1 etter veggspill med Philippe Coutinho. Duoen kombinerer seg rett igjennom Villa-forsvaret, og alene med keeper setter Sturridge ballen behersket og lavt i det lengste hjørnet.

66: Gestede gir Aston Villa håp når han reduserer ut av det blå. Hutton kommer seg fri på høyre og legger inn. Dårlig forsvarsspill av Liverpool gjør det enkelt for Villa-spissen, som scorer fra kloss hold.

64:Nå skaper Liverpool mye. Daniel Sturridge får ballen av Clyne, vender opp og skyter på Guzan.

62:Liverpool vinner ballen på Villas halvdel, og Coutinho har Sturridge til høyre for seg i boksen. I stedet utfordrer og skyter selv, rett i Villa-blokken. Sturridge er ikke fornøyd med den løsningen.

60: Sanchez bytter med Veretout.

59:Så kommer Liverpool seg endelig gjennom igjen! James Milner får ballen like utenfor boksen, trikser og lobber ballen lekkert videre til Daniel Sturridge i feltet. På hel volley dunker spissen ballen i det lengste hjørnet – og han danser foran The Kop igjen!

56:Coutinho forsøker å finne Ings, men en Villa-forsvarer vinner duellen med angriperen.

56:Moreno kommer seg rundt og legger inn fra venstre. Rett i klypene til Guzan.

54:Brukbart forsøk av Philippe Coutinho, som skyter lavt forbi muren. Guzan holder ballen i fast grep.

53:Sinclair handser på snaut 17 meters hold, og Liverpool får frispark. Det er dog noe ut mot venstresiden. Coutinho står klar.

52:Gode kombinasjoner mellom Sturridge og Coutinho gir James Milner sjansen. Villa-keeperen redder skuddet, og returen fra en offensiv Clyne blokkeres.

51:Villa flytter frem flere mann, og de kommer etter hvert til en halvsjanse ved Sinclair etter innlegg. Headingen går utenfor.

50:Aston Villa holder Liverpool fra noen målsjanser på to påfølgende hjørnespark.

49:Philippe Coutinho skyter like utenfor. Milner og Clyne vinner ballen på kanten, og Coutinho, i boksen, skyter via en spiller og ut til corner.

47:Clyne legger godt inn fra høyresiden. Villa får ballen unna Liverpool-spissene.

46:Det tar omtrent ti sekunder før Liverpool snapper ballen.

46:Bortelaget sparker i gang den andre omgangen.

Liverpool har dominert kampen så langt, men det står likevel bare 1–0 på lystavla etter 45 minutter. James Milner satte inn ledermålet med venstrefoten før to minutter var passert, og Aston Villa har i det hele tatt slitt med å komme seg ut av egen boks. De røde viste tendenser til godt angrepsspill tidlig, men det dabbet etter hvert av. Selv om hjemmelaget har styrt spillet i overlegen stil, viste gjestene, særlig mot slutten av omgangen, at Liverpool er veldig sårbare ved et eventuelt balltap på midtbanen. Alberto Moreno og Nathaniel Clyne står høyt på kantene, og Emre Can flytter seg ofte fremover på banen. Til tross for en enorm ballbesittelse er faktisk Liverpool noe heldige som fortsatt leder – men ledelsen kan på ingen måte sies å være ufortjent. Oppløftende omgang av Liverpool i forhold til de siste ukene.

45:Liverpool holder ballen i laget på egen halvdel til dommeren blåser av for pause.

45:Spillet settes i gang igjen.

45:Det legges til ett minutt i første omgang.

45:En stopp i spillet mens søramerikaneren får behandling.

44:Villa-spiller Sanchez ligger nede og holder seg til hodet etter en duell med Milner.

43: Sinclair skyter fra distanse. Ufarlig, og rett på Mignolet.

43:Liverpool har hatt en pasningspresisjon på 90 prosent denne omgangen.

42:Hjørnesparket ender til slutt med helrød femmeter.

41:Aston Villa vinner ballen på egen halvdel og kontrer. Panikkaktige involveringer av blant andre Mignolet og Lucas i boksen gir Westwood sjansen. Avslutningen går via en spiller og til corner.

37:Philippe Coutinho forsøker seg med et typisk Coutinho-skudd fra distanse. Ballen går rett i hodet til Carlos Sánchez, men får en ekkel bue for målvakten, som velger å lempe ballen over tverrliggeren.

36:Aston Villa prøver å etablere et spill midt på banen, men Liverpool presser ballfører hardt og tvinger frem feil. Liverpool-spillerne er overlegne i banespillet.

35:Sakho viser frem pasningsfoten med en crosser på 40-50 meter ut til Clyne. Gjestene stopper backen på høyrekanten.

31:68 prosent ballbesittelse for Liverpool så langt i kampen. Samtlige spillere bortsett fra Mignolet befinner seg på Villas halvdel.

30:Moreno legger inn. En Villa-spiller ved første stolpe header unna.

30:Clyne forsøker å kombinere med Sturridge. Sistnevnte slår ballen via Lescott og ut til ny corner.

29:Aston Villa ligger med samtlige spillere på egen halvdel. Liverpool fortsetter å holde på ballen.

28:Ny bølge fra de røde, denne gangen ved Clyne på høyre. Han forsøker et veggspill, men pasningen tilbake blir litt for lang, og det ender med femmeter til Birmingham-klubben.

28:Gjestene får ballen unna uten problemer.

27:Liverpool styrer kampen for øyeblikket. Moreno går på løp fra venstre, og Villa tvinges til å lage corner.

24:Coutinho forsøker å finne Sturridge med en smart pasning. Villa får så vidt ryddet unna.

22: Gestede får en stor mulighet når Can bommer stygt med klarering. Ballen havner rett i fanget til Villa-angriperen, men heldigvis for hjemmelaget sklir avslutningen, fra omtrent 16 meter, av foten og går utenfor.

20:Aston Villa sliter med å komme seg ut av egen boks på grunn av et solid Liverpool-press. De får imidlertid en liten pustepause når Coutinho blåser ballen over mål.

18:Vertene prøver å trenge seg gjennom et tett Villa-forsvar, men mislykkes.

16:Liverpool har hatt ballen i drøyt 60 prosent av tiden hittil.

14:Flott angrep av Liverpool, men dommeren vinker av for en hårfin offside. Milner spiller til Moreno, som har vært svært frisk så langt, på venstresiden, og spanjolen legger inn til Ings. Gode takter hos de røde.

12:Gjestene har mer ballkontakt nå.

9:Strålende nedtak av Danny Ings, som velger å fyre av like utenfor boksen. Ballen går over.

8:Emre Can avanserer med ballen, kommer langt opp på Villas halvdel og slipper den til Danny Ings. Spissen vender opp og skyter fra 16-meteren, rett på keeper.

7:Plutselig presenterer gjestene seg ved Gestede, som klatrer på Sakho og header ballen like utenfor etter et langt innlegg.

4:Moreno legger hardt inn, og Emre Can møter på første stolpe. Tyskeren stusser smart, men Aston Villa-keeperen redder.

4:Frispark til Liverpool ute på høyresiden. Moreno og Milner står klare til å legge inn.

3:Glimrende åpning på kampen for vertene. Aston Villa har knapt vært borti ballen.

2:Liverpool tar ledelsen umiddelbart! James Milner scorer etter en pasning fra Philippe Coutinho. De rødes kaptein får ballen på omtrent 20 meter og setter den lavt i det høyre hjørnet.

1:Liverpool spiller mot Anfield Road End i første omgang.

1:Kampen er i gang!

Et Liverpool med sentrale spillere som Jordan Henderson, Christian Benteke, Dejan Lovren og Roberto Firmino på skadelista er vertskap for Tim Sherwoods Aston Villa.

To uavgjorte kamper og to tap er fasiten på de fire siste ligakampene, så Liverpool og Brendan Rodgers trenger sårt en seier.

Brendan Rodgers har valgt å starte med både Danny Ings og Daniel Sturridge i angrepsrekka i dag. Ellers ingen store overraskelser i startoppstillingen. Kolo Toure har ristet av seg lårhøna han fikk i Bordeaux, og er tilbake på innbytterbenken etter et skadeopphold.

For gjestene fra Birmingham er ikke Gabriel Agbonlahor blitt skadefri i tide til å rekke kampen.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 6Måtte se to baller i nota bak seg uten å ha blitt satt på særlig mange prøver. Kan ikke direkte lastes for noen av de to målene. Hadde en farlig utboksing fem minutter før pause.
Can 4Virket veldig utilpass i den bakre treeren i dag, med håpløse klareringer og dårlig adresse på pasningene. Slipper Gestede på Villas første mål. Prøver å være med fremover, men etterlater seg store rom som Villa kan boltre seg i.
Skrtel 6Det var flere misforståelser mellom de tre bak i dag, men Skrtel er den som kommer best fra det av de tre, i og med at han ikke var direkte involvert i noen av baklengsmålene.
Sakho 5Tapte flere hodedueller med Gestede, og det var akkurat det som skjedde på Villa-spissens andre scoring også.
Clyne 6Fikk mye rom å boltre seg i på høyreflanken i første omgang, men klarte ikke å utnytte det særlig bra. Kom mer til sin rett når det åpnet seg opp etter pause.
Leiva 6Har flere bra taklinger, og er påpasselig til å stoppe Villa når de får en sjelden overgang. Får panikk og klarerer farlig rett i et Villa-bein fem minutter før pause.
Milner Liverpools beste7Slår an tonen med en vakker scoring, og bidrar også med en målgivende pasning på Liverpools andre mål. Et langt steg i riktig retning for den arbeidsomme midtbanespilleren, og vi kårer ham til Liverpools beste.
Coutinho 7Skuddforsøkene sitter ikke som tidligere, og er ikke helt i toppform, men bidrar likevel med to målgivende pasninger, og spesielt flikken til Sturridge sin siste scoring var vakker.
Moreno 7Nesten alt Liverpool skapte før pause, ble dratt opp på spanjolens side. Står høyt i banen, og er veldig aktivt med i angrepsspillet gjennom hele kampen. Sliter litt med adressen på innleggene.
Ings 7Lykkes ikke helt med avslutningene i dag, men kombinerer godt med Sturridge og jobber helhjertet gjennom hele kampen. Returløpet som han gjør tidlig i andre omgang for å stoppe et Villa-angrep gjør bare en angriper med sterk vinnervilje. Har også en nydelig flikk til Sturridge i sluttminuttene, som burde gitt tellende resultat.
Sturridge 7Etter en svak førsteomgang, der spissen virket veldig rusten, ble vi nesten overrasket over at Sturridge kom på banen igjen etter pause. Men hvilken andreomgang han leverte! To lekre scoringer, og han kunne og burde også hatt et tredje mål, da han kunne satt spikeren i Villa-kista i det 86.minutt.
Allen 0Kom inn for Sturridge langt inne i overtiden.