Liverpool - Man Utd

2-0)

10.03.2016 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 43228 / Dommer: Carlos Velasco Carballo (Spania)

Skrevet av Marius Rabben

Daniel Sturridge og Roberto Firmino ga Liverpool et glimrende utgangspunkt i Europaligaens åttedelsfinale før returoppgjøret neste torsdag. De helrøde skapte klart mest, og en god David De Gea var grunnen til at seieren ikke var større for vertene. Manchester United åpnet riktignok mye bedre enn de spilte før pause, men de kom seg ikke forbi Liverpools forsvar, og Simon Mignolet ble aldri satt på noen nevneverdige prøver. Sturridge fikk en drøy time på banen, men etter at Joe Allen kom inn for ham, tok Liverpool tilbake banespillet, og etter 73 minutter kom doblingen etter et solid press mot gjestene. Marouane Fellaini, som var heldig ved å ikke bli utvist i løpet av det som var en svært intenst kamp, var ikke langt unna en sen redusering, men Jürgen Klopps mannskap får med seg 2–0 til Old Trafford etter en god prestasjon foran egne supportere.

90:Slutt! Liverpool vinner 2–0!

90:United bruker tid med ballen.

90:Fansen synger «You'll Never Walk Alone» når det gjenstår ett minutt av overtiden.

90:Det legges til to minutter på Anfield.

90:Memphis stusser ballen til Blind, som angriper alene. Liverpool-forsvaret holder ham unna, og Mignolet får tak i ballen.

87:Det slås en ball mot Origi i bakrom, og farten hans tvinger Carrick til å lage corner.

86:United får ryddet unna.

86:Fellaini stempler Henderson nede ved dødlinja. Frispark til Liverpool, og The Kop roper på rødt kort uten å bli hørt.

85: Fellaini får plutselig en god sjansen når Schweinsteigers innlegg fra høyre er presist. Han vinner duellen med Lovren, men headingen går meteren på utsiden.

83:Firmino står stående applaus når han tas av banen. Inn kommer Origi.

80:Liverpool-spillerne er intense i den defensive jobben. Fansen jubler omtrent for hver involvering.

79: Schneiderlin bytter med Schweinsteiger.

79: Mata bytter med Herrera.

79:Dommeren gir United frispark for holding i boksen.

78:Frekke overtrekksfinter fra Coutinho, og en liten involvering av Allen, gir Liverpool corner.

77:United får holde litt på ballen midt på banen. Det koker på Anfield akkurat nå.

75:Lovren banker unna et innlegg som kommer imot. Liverpool-fansen står oppreist og synger for full hals.

73:Firmino dobler ledelsen fra kloss hold! Carrick misser med en pasning, og Lallana plukker opp ballen i boksen. Han finner Firmino i bedre posisjon, og brassen takker for det med å bredside inn 2–0 foran et elektrisk The Kop.

72:Coutinho tar ansvar, men er uheldig og sklir i skuddøyeblikket.

71:Liverpool får frispark i god posisjon, like utenfor boksen.

70:Sakho leser spillet og vinner en duell mot Martial på midten.

69:Liverpool har tatt over etter byttet sitt.

69:Lallana, på venstresiden, finner Henderson med en smart pasning. Kapteinen har tid og rom, men skyter over.

69:Firmino legger opp til vegg med Lallana, men United bryter.

67:Clyne hamrer løs fra distanse. De Gea bokser ballen ut til kast.

66:Firmino er flyttet opp som spiss. Lallana og Coutinho spiller ute på kantene.

65:Allen gjenvinner ballen med sin første involvering. Men de røde mister den fort igjen. United styrer spillet, slik de har gjort nesten hele omgangen.

64:Sturridge forlater banen. Inn kommer Allen.

62:Memphis spiller smart til Martial i boksen, men unggutten stoppes umiddelbart av Liverpool-stopperne.

61:Moreno slår lavt inn. United får ballen enkelt unna.

60: Fellaini sparker Clyne i leggen. Gult kort, og frispark til Liverpool på høyrekanten.

59:Lallana lurer offsidefella og slår inn fra høyre. Smalling header ballen vekk.

57:Gjestene får trille ballen rundt Liverpool-boksen. Etter hvert kommer de til et innlegg fra høyre, mot Martial i god posisjon, men Mignolet er våken og bokser ballen bestemt vekk.

55:Coutinho prøver lykken på halvspretten fra langt hold. Ballen har veldig god retning, men De Gea står igjen i veien. Ny kjemperedning av sisteskansen.

54:Lallana ser at Moreno har store rom på venstrekanten, men pasningen er noe svak, og angrepet stopper opp.

52:Firmino finter seg fri på høyre og legger inn. Godt gjort, men United-forsvaret rydder unna.

51: Schneiderlin avslutter etter hvert angrepet med å skyte rett på Mignolet fra omkring 20 meter.

50:United har etablert et slags press utenfor Liverpool-boksen.

49:Coutinho får det gule kortet for filming ute på høyresiden. Brassen ler oppgitt over avgjørelsen.

48:Moreno slår inn. Ballen går via muren og ut til corner.

47:Henderson går i bakken på vei fremover. Frispark til Liverpool midt på Uniteds halvdel.

47:Liverpool-spillerne presser høyt, men Mata får frispark idet han mister ballen på snaut 20 meter.

46:Sturridge og Firmino setter i gang den andre omgangen. Liverpool angriper mot The Kop.

46: Rashford byttes ut til fordel for Carrick i pausen.

Det er nesten utrolig at Liverpool ikke leder med mer etter en intens, god og underholdende omgang på Anfield. Etter ledermålet til Daniel Sturridge fra straffemerket, snaut halvveis i omgangen, har United-keeper David De Gea stoppet tre klare målsjanser. Liverpool-spillerne har spilt med selvtillit og glød, med hjelp fra et vanvittig høylytt publikum, og vartet opp med lekkert kombinasjonsspill i flere ledd. Gjestene har holdt på ballen i enkelte perioder, men ikke satt Simon Mignolet på noen prøver så langt.

45:Pause!

45:Igjen deler dommeren ut kort. Denne gangen er det United-angriperen Rashford som får det for en takling på Moreno.

42:Dommeren gir Lovren det gule kortet.

42:United flytter flere spillere frem, men Rojo sløser vekk muligheten når han klinker ballen opp på The Kop fra langt hold.

42:Strålende reaksjonsredning fra De Gea når Lallana får en fot på et Firmino-innlegg.

39:Henderson slår en Gerrard-liknende utsidepasning mot Firmino på venstresiden, men ballen blir litt for lang. Kapteinen får applaus for forsøket.

38:Lallana legger inn etter en kort cornervariant. Fellaini header ballen unna.

36:Memphis forsøker seg med et «dupp»-skudd, men ballen går et stykke utenfor – til The Kops store jubel.

34:United får frispark på rundt 25–30 meter. Lovren er for tøff i duell med Fellaini, ifølge den spanske dommeren.

32:Mange gode kombinasjoner i Liverpool-laget, som spiller med høy selvtillit.

31:Igjen står De Gea i veien for vertene. Et innlegg havner i føttene til Sturridge når Smalling sklir, men den knallharde avslutningen går rett i United-målvakten.

27:Liverpool har fortsatt et spillemessig overtak. United forsvarer seg med mange mann.

23:De Gea varter opp med en kjemperedning når Coutinho får en rot på et sleivtreff fra Sturridge. Brassen kommer dog noe skrått, og avslutningen er akkurat veik nok til at United-keeperen rekker frem.

20:1–0! Sturridge scorer på straffen! Han setter ballen bestemt til venstre, og selv om De Gea slenger seg riktig vei, når han ikke frem.

19:Firmino finner Clyne på vei fremover, og Memphis feller ham idet han kommer inn i boksen. United-spilleren får kort, og Sturridge får sjansen fra straffemerket.

19:Liverpool får straffe!

18:Liverpool kontrer raskt og bra når Coutinho flikker Moreno lekkert fri på venstresiden. Han slår inn til Sturridge, som får ballen et stykke unna mål. Henderson kommer stormende, og Sturridge spiller ballen skrått ut, men Lallana hører ikke kapteinen, og tar ballen. Det ender uten avslutning.

16:Klopp gir Moreno en liten skyllebøtte for å trekke seg fra en duell ute ved sidelinja.

14:Sturridge finner rom og får ballen på omtrent 25 meter. Han avanserer umiddelbart mot mål, men legges i bakken uten å få frispark. Spissen slår armene frustrert i bakken.

13:En liten periode der United triller ballen seg imellom på Liverpools halvdel. De røde ligger imidlertid kompakte og slipper dem ikke inn i boksen.

12:Lovren header ballen over sidelinja i duell med Martial.

10:Spillet befinner seg på midtbanen, og lagene veksler på å ha ballen. Det har vært en enorm intensitet innledningsvis, men den spillemessige kvaliteten uteblir foreløpig.

8:Mata skrur ballen inn. Mignolet viser autoritet i boksen og plukker ballen.

8:Moreno kommer sent inn og feller Varela ute på høyresiden. Memphis og Mata står klare ved ballen.

7:Nytt frispark til gjestene på midtbanen. United har kommet noe bedre med nå.

5:Rashford får et frispark midt på banen, og United-spillerne får pustet ut.

5:Coutinho rives ned like utenfor boksen, men får ingenting.

5:Liverpool har etablert et press mot gjestene.

4:Liverpool stråler i gjenvinningsfasen. Henderson finner Moreno på venstresiden, og innlegget kommer raskt, men United får ballen unna.

2:Dommeren viser Henderson det gule kortet etter at han har gått inn med knottene først i en duell på midtbanen. Kapteinen vinner ballen, men dommeren blåser for farlig spill.

1:Høy intensitet i starten. Fansen hjelper godt til fra tribunene.

1:Gjestene går rett i strupen på de helrøde. En lang ball slås opp på venstresiden, og det kommer etter hvert et innlegg til Rashford i boksen, men den unge formspissens avslutning går utenfor.

1:Manchester United tar avspark. Storkampen er i gang under flomlysene!

0:Eminent steming på Anfield i minuttene før avspark. Flaggene vaier på The Kop.

0:Spillerne entrer banen til øredøvende applaus.

0:«You'll Never Walk Alone» runger utover stadion.

Erkerivalene Liverpool og Manchester United møtes for første gang i Europa-sammenheng når den første av to Europaliga-åttedelsfinaler spilles på Anfield denne torsdagskvelden.

Liverpools lag: Mignolet; Clyne, Lovren, Sakho, Moreno; Can, Henderson, Lallana; Coutinho, Firmino, Sturridge. Benk: Ward, Touré, Benteke, Allen, Origi, Smith, Ojo.

I januar var det Louis van Gaals mannskap som trakk det lengste strået på samme arena da Wayne Rooney ble matchvinner et stykke ut i andre omgang.

Det var for øvrig nederlenderens fjerde strake seier over Liverpool som manager i Manchester United, og han blir Salford-klubbens første sjef noensinne som får fem på rad hvis han vinner i kveld.

De interne kampene mot Jürgen Klopp er imidlertid langt jevnere. Før januarseieren hadde duoen to seire mot hverandre hver i tysk fotball, der Klopps siste triumf endte med at van Gaal ble sparket i Bayern München.

Vurdert av Tor Sandø

Mignolet 7Hadde svært lite å gjøre på Anfield i kveld. God kontroll på det lille United hadde å komme med.
Clyne 8Nathaniel var aktiv, aggressiv og god gjennom hele kampen. Skaffet de røde straffesparket som skaffet dem ledelsen. Hadde en god skuddsjanse i andre omgang. Nathaniel hadde mange gode offensive bidrag og ryddet også opp bra defensivt når det trengtes.
Lovren 6Ga mye i taklingene og hadde grei kontroll på Uniteds offensive spillere. Noen tilfeller der han var på litt tynn is defensivt.
Sakho 7Mistet ballen på noe som kunne blitt en farlig United-sjanse i første omgang. Var ellers bra stødig der bak. Ser ofte ut som han er i trøbbel, men han er en meget god forsvarsspiller i kveld igjen. Meget taklingssterk.
Moreno 7Hadde noen plasseringsvansker og noen feilpasninger i første omgang. Spilte seg bra opp både offensivt og defensivt i andre omgang. Hadde et meget godt sprintløp tilbake på en farlig United-kontring i finaleomgangen.
Can 8Gjør den viktige "usynlige" jobben på midten. Da Carrick kom inn for United, måtte tyskeren ha avlastning og det fikk han gjennom innhoppet til Allen. Var den direkte årsaken til at United byttet inn Carrick ved pause for å vinne midtbanen. Ble liggende da dommeren blåste for full tid for noe som så ut som et slag fra Fellaini.
Henderson 8Fikk gult kort for en stempling etter ett minutt og 58 sekunder. Hadde tenningsnivået i hårtustene fra kampstart. Tok mer tak etterhvert og spilte helt sjef på midten. Skudd like over i andre omgang. Hadde han tatt seg litt bedre tid, kunne det blitt nettkjenning for kapteinen.
Lallana 8Hadde en bra førsteomgang og en outstanding andre omgang. Flink til å gå i bakrommene, på de viktige løpene offensivt, kommet seg rundt forsvaret og få lagt inn.
Coutinho 9For en spiller. Ned og henter ball, spiller vegg, har et godt overblikk og gjennombruddskraft. Bare målet som manglet for brassen denne gang.
Firmino Liverpools beste9Landsmann Firmino hadde det som Coutinho manglet, nemlig målet. Mer bevegelig enn i de seneste kampene, fintene sitter mer enn før og blir mer og mer vant til spillet i England. Hadde en vanvittig finte som spilte ut to forsvarsspillere hos United. Gikk opp som spiss da Sturridge gikk ut. Liverpools beste.
Sturridge 8Scoret ledermålet fra straffesparkmerket og kunne fått en nettkjenning til i første omgang. Går av og til litt vel mye med ballen, men vi ser en mer giftig utgift av spissen. Byttet ut for Allen en knapp halvtime før slutt.
Allen 0Mangler noen få minutter på å få poeng. Han skaffet akkurat det Liverpool manglet i første halvdel av andre omgang, nemlig mer løpskraft på midten. United hadde fått mye av midtbanespillet da Carrick kom inn ved pause. Det tok Liverpool tilbake med renter da Allen kom inn. Waliseren var helt sjef på Anfield i kveld. Klopp ville ha gegenpressing og fikk det med Joe.
Origi 0Kom inn sju minutter før slutt for Firmino. Hadde noen løpedueller der framme og vant dem.