Bournemouth - Liverpool

4-3)

04.12.2016 /Premier League /Dean Court / Tilskuere: 11183 / Dommer: Robert Madley

Skrevet av Marius Rabben

En særdeles merkelig kamp endte utrolig nok med ingen poeng til Liverpool, selv etter å ha ledet med to mål to ganger i andre omgang.

Bortelaget dominerte og ledet full fortjent halvveis, og etter at vertene reduserte på straffe, økte Emre Can ledelsen med et kremmerhus. James Milner var omtrent én centimeter fra 4–1 direkte på hjørnespark, men så snudde kampen.

Det var riktignok Liverpool som hadde ballen mest og tilsynelatende styrte spillet, men da innbytter Ryan Fraser reduserte, tok det bare to minutter før Bournemouth utliknet. Tydelig preget forsøkte vertene å få igjen kontrollen, men det ble bare med nesten. På overtid ble Nathan Aké matchvinner etter en retur av Loris Karius.

90:Slutt!

90:Det slås inn mot Origi, men Boruc plukker ballen.

90:Liverpool forsøker seg med en slags sluttspurt.

90:Bournemouth tar ledelsen. Ake scorer på retur etter skudd fra Cook. Karius får ikke slått ballen unna, og Ake er raskest på den fra et par meters hold.

90:Lallana forsøker seg med venstrefoten utenfor boksen, men bommer med tre-fire meter.

90:Det er lagt til fem minutter.

90:Ballen heades ned til Origi, som står feilvendt, men får snudd seg og skutt like over. Stor sjanse for Liverpool!

90:En fin flikk av Origi sender Lallana gjennom. Sistnevnte skaffer et hjørnespark.

89:En kort variant ender med et godt innlegg som Karius bokser unna. Han får i tillegg frispark.

88:Hjemmelaget vinner en corner.

87:Emre Can får gult kort for et høyt spark mot Fraser.

85:Mange pasninger i Liverpool-laget nå. Bournemouth har samtlige spillere på egen halvdel.

83:Bortelaget prøver å få kontroll på kampen igjen, etter å ha blitt tatt på intensitet og slurv de siste minuttene.

81: Afobe får en kjempemulighet til å snu kampen alene med Karius, men tyskeren redder strålende.

78:Plutselig er Bournemouth likt igjen. Cook får skyte fra ti-tolv meter etter innlegg fra innbytter Fraser.

76:Fraser reduserer etter et hurtig angrep, der innbytteren skyter bra ned i hjørnet fra 16-meteren.

75: Gosling bytter med Afobe.

73:Milner skrur et hjørnespark nesten rett i mål! Boruc holder ballen fast og har millimeterne på sin side.

72:Liverpool holder ballen i laget og styrer spillet.

70: Fraser klemmer til inne i boksen og setter Karius på prøve. Tyskeren får slått ballen over mål, til corner.

69:Mane går av banen og byttes ut til fordel for Lallana.

68:Wilshere legger inn. Første bølge ender i returrommet, mens den neste ender med et skudd himmelhøyt over.

67:Henderson får et billig frispark imot på 30 meters hold. Wilshere står klar.

66:Mane halter og holder seg til foten. Han fortsetter å holde seg i gang ettersom Bournemouth har ballen, men Liverpool gjør klar et bytte.

64:Emre Can hamrer ballen i krysset fra 17 meter, etter forarbeid og pasning av Mane på høyresiden i boksen. Tyskeren skyter på direkten, og Boruc er sjanseløs. Fantastisk scoring!

62:Clyne kommer opp til hjørnet av boksen og fyrer av. Ballen går et stykke over.

59:Can får ballen i skuddposisjon, men avventer og slår ballen ut til Mane på høyrekanten. Bournemouth får etter hvert ryddet unna.

57:Klopp får beskjed av dommer Madley om at han vil sendes på tribunen hvis han trer ut av den tekniske sonen en gang til.

56: Wilson scorer på straffen. Karius går feil vei.

56:Straffe til Bournemouth! Milner feller innbytter Fraser.

55: Stanislas må gi seg. Han bæres av banen, og inn kommer Fraser.

53: Stanislas blir liggende og får behandling. Reprisene viser at han tråkket over i duellen med Henderson.

53:Henderson får et nokså billig kort etter en duell midt på banen.

52:Fin langpasning ut til Henderson på høyre, som på direkten spiller mot Firmino i boksen. Brassen avblåses for hands.

51:Milner skrur ballen inn mot mål. Cook header den ut til corner.

50: Francis feller Milner på vei fremover langs venstresiden, og Bournemouth-kapteinen belønnes med gult. Frispark i god innleggsposisjon for gjestene.

48:Wilshere får gult kort for munnbruk.

46:Vertene forsøker å etablere et spill. Ibe får kjenne litt på ballen.

46:Bournemouth setter i gang 2. omgang.

46: King bytter med Ibe.

Glimrende omgang av Liverpool, som har styrt kampen, dominert ballbesittelsen og skapt noe frustrasjon hos hjemmelaget. Det var riktignok ikke flust av sjanser i åpningen, men da Mane sendte laget foran etter 20 minutter, tok det ikke mange sekunder før Origi doblet ledelsen.

Bournemouth har yppet seg enkelte ganger, og ropt på straffe uten hell, men har slitt uten å kunne utføre sin sedvanlige plan og spillestil. Etter scoringene har Liverpool for det meste kontrollert uten å skape all verden.

45:Pause!

45:Vertene får et frispark midt på banen. Det stoppes av Liverpools forsvarere på 16-meteren.

45:To minutter legges til.

45:Mane roter ballen utover dødlinja etter en kort corner av Henderson.

44:Bournemouth spiller seg flott frem, men uten å få testet Karius.

40:Spillet foregår oftest på Bournemouths halvdel, med Liverpool som ballfører.

37:Ake går ned i boksen i duell med Firmino, og hele Bournemouth roper på straffe. Dommeren vinker spillet bestemt videre.

36:Wilshere finner Stanislas i mellomrommet, og umiddelbart spiller han gjennom King til høyre i boksen. Innlegget stoppes rett foran mål, og ballen ruller ut til corner.

34:Liverpool får en brukbar angrepsmulighet når Mane spilles frem på høyresiden, men han tar det rolig og venter på alternativer i boksen istedenfor å sette fart selv. Innlegget ender uten farligheter.

32:Firmino drar noen overtrekksfinter og finner rom på drøyt 20 meter. Det påfølgende skuddet med venstrefoten går langt utenfor.

30:Liverpool fortsetter å dominere ballbesittelsen. Tendenser til frustrasjon hos hjemmelaget og på tribunen.

28:Can får behandling på banen, tilsynelatende i lysken, og det er en liten stopp i spillet. Etter en rask tur ut på sidelinja er tyskeren inne igjen.

25:Større strekk i lagene nå som Bournemouth har flyttet flere mann opp. Liverpools forsvarsarbeid har imidlertid vært solid så langt.

22:2-0! Origi passerer en utrusende Boruc etter å ha blitt fremspilt av Henderson, viser imponerende ro og setter ballen i mål fra skrått hold. Glimrende avslutning av 21-åringen.

20:Liverpool tar ledelsen! En fantastisk pasning av Can sender Mane igjennom. Angriperen viser frem farten sin når han stormer fra forsvaret og setter ballen lavt forbi Boruc.

18:Liverpool styrer kampen fullstendig for øyeblikket.

17:Etter en mislykket frisparkvariant pumpes ballen inn i boksen. Firmino får etter hvert ballen foran seg og hamrer til, men rett i en forsvarer.

16:King header corneren ut, før han presser Milner på kanten, stempler ham og får frispark imot like ved dødlinja.

16:Ny corner til Liverpool, denne gang fra motsatt side, venstre.

15:Én corner blir til fire på rappen for bortelaget. På fjerde forsøk fra Henderson får Bournemouth klarert.

13:Clyne vinner et hjørnespark.

10:Origi brenner en kjempesjanse etter strålende spill og innlegg. Clyne slår presist, lavt inn mellom keeper og forsvar, der Origi kommer perfekt ved bakre stolpe, men spissen får ikke stokket beina og bommer på ballen. Der burde gjestene tatt ledelsen!

9:King stormer fremover med ballen, men stoppes bestemt av en blokk Liverpool-forsvarere etter et noe dårlig touch.

7:Firmino forsøker å finne Origi på 16-meteren. Pasningen snappes enkelt opp.

6:Rolig åpning på kampen. Begge lag er tydelig interessert i å holde på ballen og spille langs bakken. Gjestene har hatt mest ballkontakt så langt.

4:Can med balltap på egen halvdel, men forsvaret klarerer unna det påfølgende innlegget imot.

3:Liverpool holder på ballen og spiller seg flott ut bakfra, under middels press fra vertene.

1:Origi spiller sentralt på topp fra start, med Firmino ute til venstre.

1:Liverpool tar avspark. Kampen er i gang!

0:Det holdes ett minutts stillhet til ære for ofrene i den tragiske flyulykken i Sør-Amerika nylig, som rammet fotballklubben Chapecoense.

0:Lagene kommer ut på banen i flott desembersol og gode spilleforhold i Sør-England.

Joel Matip er ute med skade, mens Adam Lallana ikke vurderes i bedre kampform enn at han starter på benken sammen med bl.a. ungguttene Woodburn, Alexander-Arnold og Ejaria. Det betyr at Divock Origi igjen starter på topp.
Hos Bournemouth starter Joshua King, sammen med bl.a. utlånte Jack Wilshere fra Arsenal. De tidligere røde Brad Smith og Jordon Ibe er på benken.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Karius 4Hadde først lite å gjøre, men kunne tatt baklengsmål nummer to og skulle ha holdt skuddet som ga Bournemouth seier. Ga aldri inntrykk av å dominere sitt felt. Ikke godt nok.
Clyne 6En førsteomgang hvor han kom bra fram på sin side og burde fått en assist da Origi brente en stor sjanse på hans cross. Litt slurvete bakover og det er på hans side som Cook får en «autostrada» til å skyte i forkant av 4-3.
Leiva 5Bortsett fra å ha driblet bort ballen ved et tilfellet ved midtstreken, en meget komfortabel 1.omgang for brassen. Greide ikke å bidra til noe pondus i det indre forsvaret da Bournemouth begynte å lukte blod.
Lovren 5Hvor var forsvarssjefen da dette begynte å gå i oppløsning? Gjorde feil i stressede situasjoner og vil ha savnet sin vanlige partner Joel Matip.
Milner 6Mye involvert, både framover og bakover, og gjorde totalt sett en brukbar kamp synes vi. Forårsaket straffesparket, som en kan vurdere som enten uheldig eller klønete avhengig av øyet som ser.
Henderson 6Arbeidet knallhardt og var en del av en midtbane som feide over motstanderen i 1.omgang, men greide ikke å hindre at initiativet gradvis ble mindre etter pause.
Can Liverpools beste7Flott scoring, som skulle vært seiersmålet. Hadde mange ballgjenvinninger. Gikk sur og fikk gult kort, men alt i alt synes vi han fortjener bestemannsprisen hos gjestene.
Wijnaldum 6God 1.omgang hvor vertene ikke greide å håndtere trykket som ikke minst midtbanen til Liverpool skapte, men hjemmelaget er også et lag som er i stand til å løpe mye og «Gini» var en av dem som bokstavelig talt kom mer på hæla mot slutten.
Mane 6Er ikke i form, men er en type spiller som kan bidra selv om han ikke spiller bra. I dag med mål og målgivende.
Origi 6Strålende scoring fra spiss vinkel, mens han misset på en tilsynelatende langt enklere sjanse i 1.omgang. Hadde nær gitt Liverpool ledelsen mot slutten med et flott mottak og avslutning like over i et trangt straffefelt.
Firmino 5Aktiv i Liverpools gode første halvtime, hvor han fungerte mer som tilrettelegger enn avslutter ute på venstresiden. Virket å bli sliten og mer borte etter pause.
Lallana 0Kom inn som innbytter for en skadet Sadio Mané omtrent på det tidspunktet da Liverpool begynte å miste grepet på kampen. Hadde et bra skuddforsøk like utenfor, ellers ikke så mye involvert.