Can(75)
Klavan(7)
Otamendi(90)

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool har slått Manchester City 1-0 etter mål av Wijnaldum etter åtte minutter. Etter en første omgang som var sjansefattig og det meste foregikk som midtbanekrig, kom de lyseblå utpå og ville utlikne, men en heltemodig innsats av de røde forhindret baklengsmål fra bortelaget. Mange av Liverpools spillere tilbakela mange kilometre i en kamp der de røde gjorde en fantastisk defensiv jobb. En fantastisk seier på årets siste dag, der Liverpool tok tre meget viktige poeng i toppkampen i Premier League.

90:Pawson blåser av. Liverpool har vunnet kampen 1-0.

90:Mignolet tar frispark.

90:City-fansen sender bluss på banen.

90:Aguero i duell med Lovren. Rødt frispark.

90:Utspark fra Bravo.

90:Overtiden er gått.

90:Wijnaldum tar corner.

90:Wijnaldum tar frispark.

90:Otamendi får gult kort for holding av Origi.

90:Lallana med en lang ball mot origi.

90:Wijnaldum tar løpet og skjermer ballen ut mot De Bruyne.

90:Lovren går i bakken. Frispark.

90:Forsvarer seg heltemodig de røde.

90:Det er lagt til fire minutter.

90:90 minutter passeres når Kolarov tar innkast ved eget cornerflagg.

89:Intense sluttminutter.

89:Mane bytter med Lucas Leiva.

89:Toure bytter med Iheanacho.

88:Mane dyttes av Fernandinho mot Guardiola og får frispark.

88:Lallana gjør en glimrende forsvarsjobb mot Silva. Spanjolen vil ha frispark, men dommeren gjør helt rett.

88:Lang ball inn mot Bravo. Liverpool presser, men keeper tar ballen.

86:Zabaleta bytter med Navas.

86:Godt inititativ fra Clyne. Bare centimeter fra å lykkes.

85:Clyne gjør manns jobb mot Sterling. To ganger er han i ryggen og bryter.

84:Fernandinho med lang ball fra egen halvdel. Ingen City-spillere i nærheten.

84:Origi vil ha corner, men får ikke det.

83:Milner jogger på andre siden av banen for å ta innkast.

83:Corneren er god, men Liverpool får ikke det avgjørende beinet på ballen.

83:Milner tar corner.

82:Origi skyter, men Kolarov står i veien.

82:Klavan bryter.

82:Nå er det City som sliter med å komme seg ut.

81:Milner tar frispark.

80:Sterling går i bakken, men får ikke frispark.

80:De Bruyne tar corner. Milner får klarert.

79:De Bruyne legger inn, via et Liverpool-bein til corner.

79:Mignolet tar frispark.

78:Kolarov tar Clyne. Frispark.

78:Zabaleta legger inn. Klavan header ut.

77:Fantastisk steming på Anfield.

77:Toure hindrer en Liverpool-kontring.

77:Sterling legger inn. Ballen går til corner.

76:Alle på rett side av ballen Liverpool.

76:De Bruyne tar corner.

75:Can får gult kort etter å ha tatt Sterling.

75:Origi gjør en god jobb i duell med en City-spiller, men framspillet er upresist.

74:Lovren med fin klarering mot De Bruyne.

73:Milner har løpt mye i dag. Nå er han oppe og er i duell med Toure.

73:Zabaleta hindrer Origi i å komme seg til en sjanse.

72:Bravo har tur når han får med seg ballen mot Origi.

72:De Bruyne med langt framspill. Inn til Mignolet.

72:De Bruyne tar corner. Klareres.

71:Aguero mot Clyne. Corner.

71:Otamendi skyter ballen ut av banen nærmest upresset. Populært.

70:Sterling får frispark i duell med Milner.

70:Milner tar corner. City header ut.

70:Origi i angrep. City klarerer.

70:Jobber som løver Liverpool-spillerne nå.

69:Mane ligger nede. Blir tatt av Kolarov, men får ikke noe. Senegaleseren kommer seg opp.

68:Sterling får fortsette spillet etter at ballen har vært ute. Men så kommer Milner til og klarerer før Sterling får lagt inn.

67:City presser på for en utligning.

67:City bryter. Liverpool har problemer med å komme seg ut.

67:De Bruyne tar frispark. Inn til Mignolet.

66:Can tar Silva. Frispark.

66:Blir spennende siste halvdel av andre omgang og de siste 25 minuttene av Liverpool-året 2016.

66:Firmino blir tatt, men får ikke frispark.

65:De Bruyne tar frispark. Kort med Silva.

65:Lallana tar Aguero.

64:Klopp hauser opp publikum nå. Laget trenger den støtten de kan få.

64:Henderson bytter med Origi. Fikk seg en smell i ansiktet kapteinen.

63:Ser ikke bra ut for Henderson.

62:Henderson er skadet.

61:City kjører mot Liverpool-målet. De Bruyne forsøker seg. men ballen går i Wijnaldum.

60:Fernandinho tar frispark litt inn på Liverpools banehalvdel.

60:De Bruyne blir tatt av Lovren. Frispark.

59:Kolarov skyter. Ballen går rolig inn til Mignolet.

59:Sterling tar corner.

57:Pasning fra Yaya Toure mot Sterling. Sistnevnte får skutt, men leggtreffet går utenfor.

57:Lovren stanser De Bruyne.

56:Mye City nå.

56:Silva skyter like utenfor. Klavan forsøker å stoppe spanjolen, men lykkes ikke. Der var City nære.

55:En ny duell mellom Milner og Sterling som Milner vinner.

54:Aguero skyter fra 20 meter, men alt for enkelt for Liverpools gode keeper.

54:Stones bryter et gjennomspill.

52:Henderson forsøker å tre igjennom Firmino. Ballen går inn til keeper.

51:Duell mellom Zabaleta og Firmino. Argentineren får avklart.

51:Milner må tøye litt på ryggen, men kommer seg opp igjen.

51:Fin kombinasjon mellom Lallana og Henderson. Jordans pasning er litt for unøyaktig.

50:Klavan presses av Sterling. Innkast.

49:Igjen er Clyne på full fart mot Citys forsvar. Ballen går til Mane. Flyt i angrepsspillet nå.

48:Zabaleta og Lallana i diskusjon. Pawson roer ned situasjonen.

47:Milner takler Sterling og får applaus.

47:Clyne er på full fart igjennom. Får en god ball fra Can. Clyne skyter, men han sleiver og blir forstyrret av Kolarov.

46:Det pipes fortsatt mot Sterling.

46:Sterling har ballkontakt igjen. Går innover denne gang, men mister ballen.

46:Liverpool har tatt avspark.

Wijnaldums gode heading etter åtte minutter på et vel så godt innlegg fra Lallana skiller lagene. Det meste av spillet i omgangen har foregått på midten. Midtbanekrigen har foreløpig Liverpool vunnet. Førsteomgangen har så langt vært sjansefattig. For City har Aguero vært offensiv, men blitt avblåst for offside de to gangene han har fått muligheten. Raheem Sterling har hatt mye ballkontakt og vel så mange pipekonserter mot seg på sin gamle hjemmebane.

45:Lagene går i garderoben.

45:Pawson blåser av.

45:Milner tar frispark mot Lovren. Men lykkes ikke.

45:Det er lagt til ett minutt.

45:Toure protesterer når han får frispark mot seg i duell med Henderson. Feil.

45:Sterling protesterer når han ikke får corner i duell med Klavan. Ser ut som dommer gjør rett.

45:Lallana forsøker å tre igjennom Mane. Mislykkes.

44:Firmino spiller igjennom Lallana. Engelskmannen er hårfint offside.

43:Ballen går høyt inn, men Liverpool-forsvaret avklarer.

43:De Bruyne tar corner.

42:Feilpasning fra Firmino fører til at de Bruyne utfordrer Liverpools forsvar. Han får skutt, ballen går til corner.

42:Kolarov header ballen inn til Bravo.

41:Silva vil ha frispark når han tvinges av Clyne til et innkast. Pawson rister på hodet.

39:City triller ball. Det held ender med at Kolarov skyter baleen tip innkast (!).

38:Duell mellom Mane og Otamendi. Frispark Liverpool.

37:Klavan skjermer ballen mot Fernandinho. Bra jobb av estlenderen.

37:Sterling mot Milner. Sterling får lagt inn, men ballen går inn til Mignolet.

35:Liverpool presser høyt. Men City får til slutt avklart.

35:Triller ball Liverpool nå.

33:Det tråkkes til i duellene.

33:Fernandinho tar frispark.

33:Can tar Toure. Frispark.

31:Mignolet shower litt. Full kontroll da han tar ballen før Aguero.

31:Aguero vinkes av igjen. Spissen ligger og vaker mellom midtstopperne.

30:Can skyter. Bra sjanse. Ballen går over.

29:Milner tar en prat med assistentdommeren før et innkast. Mener han burde vinket Toure av for offside.

28:Godt framspll mot Firmino. Litt for lang.

27:Liverpools reserver varmer opp og får applaus.

26:Wijnaldum skyter høyt over. Bra Liverpool-mulighet mot et City i ubalanse.

26:Nå er det City som ikke får etablert noe spill.

26:Lovren vinner en duell mot Aguero. Bra av kroaten.

25:Wijnaldum forsøker et innlegg, men ballen går utenfor.

25:Milner tar frispark. Ballen går foran Bravo, som bokser ballen i duell med Firmino.

24:Fernandinho tar Lallana, men på mirakuløst vis unngår Pawson å gå veien i egen lomme.

24:Fantastisk jobbet av Henderson som vinner en duell.

23:Firmino spiller rundt med Sterling. Han mister den mot Zabaleta.

22:Mignolet tar frispark.

22:Ny lang ball, denne gang er det mot Aguero. Hårfin offside.

21:Lallana er på løp. Assistentdommeren hever flagget.

21:Ny feilpasning. Denne gang Otamendi.

21:Fernandinho tar frispark.

20:Sterling med et skudd som på ingen måte treffer målet. Ny pipekonsert.

20:Mane fortsetter å vise prov på god teknikk, men ballen han serverer har feil adresse.

20:Lang ball far Stones. Der er ingen City-spillere.

19:Bra innlegg fra Milner på venstre. City bryter, men Mignolet er våken og møter ballen på 20 meter.

18:Veldig bra jobbing av Liverpools spillere nå.

17:Ballen kommer fra Clyne til Lallana. Får ikke ballen under kontroll.

17:Milner tar corner. City får headet ut.

17:Mane spiller ball i hatt med Otamendi. Corner.

15:Igjen er det City som triller ball. Men Liverpool er balansert på midten og har mange på rett side av ballen.

13:Jobber hardt Liverpool-spillerne nå.

11:Aguero utfordrer Liverpool-forsvaret og skyter langt utenfor.

10:Zabaleta pådrar seg frispark.

8:Georginio Wijnaldum scorer etter innlegg fra Adam Lallana. Fantastisk innlegg som nederlenderen header inn.

7:Klavan lever farlig når han tar Fernandinho.

7:Klavan får gult kort da han tar Aguero.

7:Milner med en stygg feilpasning.

6:Ny feilpasning, Clyne denne gang.

5:Lovren bryter, men City tar ballen tilbake.

5:Aguero presser Mignolet. Simon får beinet ballen ut.

5:Lang ball mot Firmino. Ballen er for lang.

4:Liverpool har muligheten til å bryte, men Henderson spiller ballen til Zabaleta.

4:Milner gjør en bra jobb mot Sterling.

3:Sterling mister ballen. Det liker Liverpool-supporterne.

2:Bra stemning på Anfield. Sterling har hatt to ballkontakter og fått sin dose med piping fra hjemmepublikummet.

2:Kolarov tar frispark. Ballen går i muren.

1:City har fått frispark rett utenfor 16 meter da Milner tar Sterling.

1:Manchester City had avspark.

0:You'll Never Walk Alone runger over Anfield.

0:Spillerne hilser på hverandre. Snart kampstart på årets siste dag.

Nummer to mot nummer tre på Premier League-tabellen på årets siste dag.

Emre Can starter noe overraskende kampen mot Manchester City på Liverpools midtbane, mens det er spissen Divock Origi som må vike plass i forhold til startoppstillingen i 4-1 seieren over Stoke på tirsdag.

Vi merker oss ellers at Lucas Leiva, som har vært linket til Inter denne uken, er å finne på innbytterbenken akkurat som på tirsdag.

Manchester City gjør tre endringer på laget i forhold til mannskapet de startet med mot Hull 2. juledag. Sergio Aguero er som ventet tilbake i startoppstillingen, mens John Stones er tilbake etter skade.

Yaya Toure starter på midtbanen sammen med Fernandinho, mens Pablo Zabaleta og Aleks Kolarov er sidebackene.

På papiret ser det ut som City går ut i en 4-2-3-1-formasjon som Pep Guardiola har benyttet en del denne sesongen.

City må klare seg uten trioen Leroy Sane, Ilkay Gundogan og Vincent Kompany, som alle er skadet. Nolito blir hvilt, mens Fabian Delph fortsatt ikke er i matchform etter skade.

Vurdert av Einar Kvande

Mignolet 8Virket meget sikker på alt han foretok seg, og briljerte til og med med ballen i beina godt utenfor 16-meteren.
Clyne 7Kjemper godt gjennom hele kampen, og får også en stor sjanse til å øke Liverpools ledelse rett etter pause, men den sløser han bort.
Lovren 7Spiller på det trygge gjennom hele kampen, og vinner så å si alt som er av hodedueller. Hadde et lite feilskjær et kvarter før slutt.
Klavan 7Fikk et meget tidlig gult kort, som gjorde at City forsøkte å utfordre ham gang på gang. Men estlenderen sto stødig kampen ut.
Milner 7Hadde litt problemer med Sterling de første fem minuttene, og ga blant annet bort et frispark i farlig posisjon. Men fikk etter hvert et meget godt tak på hurtigtoget. Slår en fæl feilpasning som gjør at Klavan må ta det tidlige gule kortet.
Henderson 7Var arbeidshesten så lenge han var på banen, og styrte midtbanen i store deler av første omgang. Måtte kaste inn håndkledet midtveis i annen omgang.
Wijnaldum Liverpools beste9Suveren scoring, på en susende heading. Hadde også et skudd langt opp på tribunen. Ser vi bort fra et par feilpasninger, leverte nederlenderen en nærmest prikkfri kamp på midtbanen, og vi kårer derfor matchvinneren til banens beste spiller.
Can 7Jobber helhjertet gjennom hele kampen. Blir litt for sein inn i noen situasjoner, og får derfor også et gult kort. Hadde et brukbart skudd like utenfor høyre kryss etter en halvtimes spill.
Lallana 8Serverer et utsøkt innlegg som Wijnaldum styrer i mål, og slo dermed an tonen i matchen. Er involvert i mye av Liverpools kreative spill, og jobber helhjertet defensivt.
Mane 8Klarte å holde på ballen i trengte situasjoner, og var en viktig brikke i Liverpools angrepsspill helt til han ble tatt av banen mot slutten.
Firmino 7Her fikk vi alt fra herlige kombinasjoner til håpløse feilpasninger. Klarer ikke å ta ned en kjempeball fra Milner alene med Bravo etter en snau halvtime av første omgang, og sløser dermed bort en kjempesjanse. Litt for sen til å spille fri Lallana på en stor kontringsmulighet like før pause. Jobber godt gjennom hele kampen.
Leiva 0Får noen minutter helt på tampen av kampen, når Mane går ut, uten at han blir nevneverdig involvert.
Origi 0God til å holde på ballen og drøye ut tiden i sluttminuttene, og gjør således et nyttig innhopp når han får en halvtime på banen.