Liverpool - Stoke

4-1)

27.12.2016 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 53 094 / Dommer: Michael Oliver

Skrevet av Tor Sandø

Liverpool har slått Stoke 4-1 og seieren er på ingen måte for liten. Mål ved Sturridge, Imbula (selvmål), Firmino og Lallana. Walters ga Stoke ledelsen. Det så ikke så bra ut da Stoke tok ledelsen, dog i mot spill og sjanser. Liverpool fortsatte å presse høyt og til slutt kunne ikke Stoke stå i mot mer. I tillegg til målene hadde flere røde spillere gode muligheter. Tre poeng var det laget trengte i forhold til topplagene som alle vant og ikke minst inn mot Nyttårsaften og hjemmemøtet med Manchester City. Stor dag for Firmino som har hatt tunge dager etter promillekjøring.

90:Oliver blåser av kampen.

90:You´ll Never Walk Alone runner over Anfield. Alle vet hva det betyr.

90:Milner tar corner. Kort til Mane. Etterhvert til utspark.

90:Milner forsøker å legge inn. Johnson forhindrer ham i det. Corner.

90:Walters legger inn. Klavan har kontroll og klarerer.

90:Det er lagt til tre minutter.

90:Siste minutt i ordinær tid. Kampen er forlengst avgjort.

89:Godt innlegg fra Can til Moreno, men spanjolen får ikke skutt. Går etterhvert til Milner-innkast.

88:Balltempoet har gått ned mot slutten.

88:Stoke triller ball, men kommer ikke framover. Etterhvert går den inn til Mignolet.

87:Stoke har ballen, men de kommer seg ikke til farlige sjanser.

86:Mignolet tar frispark.

85:Moreno går i bakken i duell med Johnson. Han er oppe igjen.

85:Ikke mange ballberøringer i andre omgang, Mignolet. Nå sparker han ut.

84:Crouch bytter med Bony. Crouch takkes av med applaus og sang.

84:Stoke og Walters forsøker å komme i angrep. Blir stoppet av Henderson som har spilt veldig godt i dag.

83:God Liverpool-mulighet. Wijnaldum til Mane og det ender med en volley fra Moreno til corner.

82:Lite å by på Stoke nå.

81:Gode kombinasjoner mellom røde spillere igjen. Det ender med en feilpasning fra Moreno mot Milner.

80:Moreno har tatt plass på venstre kant.

80:Imbula tar Can. Frispark.

79:Firmino bytter med Moreno.

78:Afellay skyter. Like over.

76:Ny glimrende pasning fra Henderson. Jordan har strødd mange lissepasninger til høyre og venstre i kveld.

76:Assistentdommer vinker for en Stoke-offside. Oliver vinker spillet videre.

75:Diouf bytter med Afellay.

74:Firmino skyter fra kort hold og sleiver ballen ut. Glimrende Liverpool-angrep etter innlegg fra Henderson og via Lovren til Firmino.

74:Johnson header en ball ut til corner.

73:Elektrisk stemning på Anfield nå. Bedre start på det tøffe juleprogrammet går ikke.

70:Daniel Sturridge scorer etter en horribel feilpasning fra Shawcross. Sturridge er påpasselig når han snapper tilbakespillet til keeper, runder målvakten og scorer sikkert bare noen sekunder etter at han er kommet inn.

69:Origi bytter med Sturridge.

69:Lallana bytter med Can.

67:Wijnaldum er skadet etter et spark på leggen av Johnson. Nederlenderen er på beina.

66:Whelan bytter med Ramadan.

66:Clyne header et innlegg fra Milner mot mål. Grant har kontroll.

65:Bra stemning på Anfield.

65:Men presset fortetter. Her er det tre poeng som gjelder.

64:Liverpool har satt på cruisekontrollen.

64:Lallana er oppe igjen.

64:Lallana er skadet. Får seg en hånd i hodet av Diouf.

62:Milner tar corner.

62:Mane skyter via en Stoke-spiller og like utenfor.

59: Imbula scorer selvmål, etter et innlegg fra Origi. Mane presset Imbula til å sette ballen i eget mål.

58:Clyne forsøker et innlegg. Pieters er med på notene.

58:Crouch vinner ballen, gir tilbake til Whelan og går på løp. Ballen er alt for lang.

58:Har kontrollen nå, hjemmelaget.

57:Lallana tar corner. Kort variant.

57:Lallana skyter fra 16 meter. Corner.

56:Kjempeball fra Firmino til Mane. Ballen er litt for lang.

56:Stoke er mer offensive nå i kampen for en utlikning.

54:Allen tar corner og får applaus fra The Kop.

54:Allen finner Diouf, som prøver å legge inn. Milner sparker ballen til corner.

53:Mignolet er offensiv. Allen med et langt framspill mot Crouch. Klavan faller ned, men Mignolet er helt ute ved 16 meter og griper ballen sikkert.

52:Imbula tar frispark. Ballen går forbi alle og til utspark fra mål.

52:Milner klatrer på Walters og pådrar seg frispark.

50:Milner kombinerer fint med Mane og skyter ballen noen meter utenfor.

47:Imbiula vinner en duell på midten, men Liverpool får klarert før det blir farlig.

47:Allen blir for lett i en duell med Wijnaldum.

46:Potters spiller mot The Kop i andre omgang.

46:Stoke har sparket i gang andre omgang.

Firmino skyter Anfield og Liverpool til himmels og gir de røde den pauseledelsen han og hjemmelaget hadde fortjent. Liverpool har vært gode, spilt et fint kombinasjonsspill, men det var Stoke som scoret først, da Walters headet inn ledermålet etter et knapt kvarter. Stoke kunne imidlertid ikke stå i mot det presset som ventet resten av omgangen. Liverpool-spillerne er bevegelige, kommer med mange og kommer seg til sjanser. Først utliknet Lallana fra kloss hold, så Firmino da han ble spilt fint frem av Milner. Det betydde en hel del for Firmino også etter alt som har skjedd de siste dagene. Ledelsen kunne vært større, men pauseledelse er pauseledelse. Presset mot Stoke-målet fortsetter nok.

45:Oliver blåser til pause.

45:Mane presser Pieters. Innkast. Linjedommeren peker for Stoke. Veldig feil.

45:Mane skyter utenfor. Liverpool fortsetter presset i overtidsminuttene.

45:Tre minutter er lagt til.

44:2-1! Firmino scorer etter pasning fra Milner. Glimrende Liverpool-angrep, der Milner spiller opp Firmino. Milner vil ha ballen tilbake, men brassen skyter selv. Først i stanga så i nettet.

40:Har vært en god Liverpool-periode etter målet.

39:Milner legger inn fra venstre. Grant er først på ballen.

38:Firmino skyter over.

37:Milner skyter, men ballen er alt for løs.

36:Allen får gult kort for hardhendt behandling av Wijnaldum.

35:Adam Lallana scorer etter en feilpasning av Stoke-forsvarer Glen Johnson. Først slår Origi en god ball, som finner Mane, som i sin tur finner Lallana. Sistnevntes mottak går i føttene til Johnson, men Stoke-forsvareren slår ballen rett i beina på Lallana igjen, og han scorer på mirakuløst vis fra kloss hold.

34:Klopp snakker høyt både til Mane og fjerdedommeren.

32:Litt merkelig kamp så langt. Liverpool har det meste av kontrollen på kampen, har ballen mest, men det er Stoke som har scoret.

31:Liverpool prøver å finne en vei igjennom et tettpakket Stoke-forsvar. Innlegg til Origi treffer hodet til belgieren, men ingen er der for å ta i mot.

29:Clyne jobber godt tilbake da Walters igjen er på vei igjennom. Clyne klarerer.

28:Gode kombinasjoner på midten for Liverpool. Lallana er på ballen og får den nesten.

27:66 prosent ballinnehav for Liverpool så langt.

27:Walters er på løp og får ballen fra Crouch, men han er i offside.

26:Doiouf hinker utenfor banen, men vil inn igjen.

25:Diouf er skadet.

24:Crouch som klarerer Firminos skudd på streken.

24:Firmino skyter fra kort hold. Stoke-forsvaret er tilbake med mange mann og klarerer.

23:Milner tar corner.

23:Godt forsøk på å komme seg til bra posisjon av Lallana. Stoke-forsvaret klarerer.

19:Bra mulighet til Stoke. Liverpool klarerer.

16:Bra redning av Mignolet i første omgang, før Lovren klarerer.

16:Milner skyter fra langt hold. Over.

16:Kroaten er på banen igjen.

14:Lovren er skadet. Får en smell i hodet.

12: Walters scorer etter innlegg fra Pieters. Nederlenderen legger inn fra venstre. Walters header i mål fra kort hold tett ved Mignolets stang. Tafatt forsvarsspill av Lovren.

12:Nytt innlegg fra høyre for Stoke. Crouch header inn, men det blir for løst.

11:Allen gjør en glimrende jobb på Stokes midtbane i duell med fire Liverpool-spillere. Får applaus også fra røde supportere.

11:Walters legger inn fra høyre. Mignolet er våken.

10:Igjen en fin kombinasjon mellom Liverpool-spillerne. Henderson med den lange ballen denne gang. Litt for lang for Milner.

9:Firmino skyter. Denne gangen i Origi.

8:Liverpool kombinerer fint, men når den lange ballen fra Klavan kommer, er to Liverpool-spillere i offside.

8:Stoke satser på lange baller mot Liverpool-forsvaret.

7:Firmino fyrer av. Keeper har kontroll.

6:Henderson skyter over.

5:Liverpool får hjørnespark. Bra jobb av origo.

3:Liverpool har hatt ballen de første minuttene.

1:Liverpool har avspark. Vi er i gang.

0:Fantastisk stemning på Anfield denne tredje juledag.

Det er duket for en uhyre viktig kamp på Anfield på det uvanlige tidspunktet 18.15. Manchester City, Arsenal, Manchester United og Chelsea vant på Boxing Day, og dermed er tre poeng utrolig viktig for Jürgen Klopps mannskap som ønsker å kjempe i toppen av Premier League.

Stoke er normalt et lag Liverpool liker å møte, men Premier League har gang på gang vist seg å by på overraskelser. Publikummet på Anfield håper å unngå romjulsoverraskelser – og at Liverpool tar med seg tre viktige poeng i årets nest siste kamp.

LFCs lagoppstilling mot stoke:

Mignolet, Clyne, Lovren, Klavan, Milner, Henderson, Wijnaldum, Lallana, Mané, Firmino, Origi.

På benken: Karius, Sturridge, Moreno, Lucas, Can, Ejaria, Woodburn

Vurdert av Lars Frøsland

Mignolet 6Blir tatt litt på senga på Walters’ scoring, men ellers fremstod han trygg og gjør en mesterlig redning i første omgang.
Clyne 6Nøler når Mané bryster ned ballen i forkant av Stokes scoring. Spiller ellers helt på det jevne.
Klavan 7En merkelig klarering før Stokes scoring. Ellers klarte han seg fint mot Stokes angripere.
Lovren 6Taper duellen mot Walters. Etter det spilte han seg kraftig opp, og hadde full kontroll på Peter Crouch.
Milner 6Gjør en ok kamp, men uten å markere seg særlig. Varierer mye i dag. Endel svake avleveringer. Klarer seg greit defensivt.
Wijnaldum 6 Ikke like heldig med touchet i dag, og misset litt med pasningene. Jobber godt og vinner midtbanekampen etter de første 25 minuttene.
Henderson 7Spilte en svak førsteomgang, men spiller seg såpass opp i andre omgang at han blir blant banens beste. En glimrende pasning i andre omgang ga tydelige Steven Gerrard-vibber.
Lallana Liverpools beste8Engelskmannen fortsetter den gode formen, og noterer seg for ny scoring. For en viktig spiller han har blitt for Jürgen Klopp. Liverpools beste.
Firmino 7 Endelig satt den for Firmino, som scorer etter en rekke kamper uten nettkjenning.
Mane 6Ikke senegaleserens beste kamp, men klarer like vel plage Stoke med sitt høye tempo og intensitet.
Origi 6Får ikke til like mye i dag, og han er ikke like skarp som han har vært de seneste månedene. Er likevel aktiv og prøver hardt.
Moreno 0Kommer inn, og er nær scoring. Gjør ellers lite.
Sturridge 0Fikk endelig sin scoring – faktisk hans første i Premier League denne sesongen. Ser stadig friskere ut.
Can 0Det er godt å se ham tilbake, uten at han klarer å markere seg særlig.