Britos(80)
Holebas(56)

Skrevet av Arve Vassbotten

Liverpool-spillerne kan ta landslagspause på tabelltopp etter nok en fantastisk oppvisning på Anfield, der Watford ble utklasset søndag.

Liverpool ledet 3-0 allerede til pause etter scoringer av Mané, Coutinho og Can, og etter pausen kom også Firmino på scoringslisten, før Mané satte inn sitt andre for dagen.

Liverpool giret tydelig ned etter den femte scoringen, og Watford kom etter hvert til flere store muligheter. Karius godt med på flere av dem, men da Janmaat fikk stå alene inne i feltet og plasserte ballen i lengste hjørne, klarte ikke tyskeren hindre redusering.

Liverpool klarte imidlertid å finne nettmaskene enda en gang, og endelig fikk Georginio Wijnaldum sin første scoring for Liverpool, da han satte inn en retur fra keeper på skudd fra Sturridge like før slutt.

Liverpool kunne fort vunnet denne kampen med enda større sifre.

90:Slutt. Liverpool har vunnet 6-1 og er nå ligaleder.

90:Lucas blokkerer et skudd fra Ighalo.

90:Georginio Wijnaldum scorer sitt første Liverpool-mål. 6-1. Scoringen kommer etter at Sturridge skyter, keeper gir retur og der er nederlenderen og setter inn sitt etterlengtede mål.

90:Sturridge avslutter et godt Liverpool-angrep fra skå vinkel.

88:Georginio Wijnaldum får gult kort.

88:Daniel Sturridge med nok et kjempegodt skudd fra 17 meter, men igjen går ballen i tverrliggeren. Keeperen får et par fingre på den.

87:Philippe Coutinho bytter med Ovie Ejaria.

86: Pereyra bytter med Zuniga.

86:Coutinho med en uvant svak avslutning når han spilles fri av Clyne innenfor 16-meteren. Skuddet går langt over.

81:Daniel Sturridge kommer igjen til avslutning innenfor 16-meteren, men rett på keeper.

80:Coutinho legger inn mot bakre stolpe, Wijnaldum header inn i feltet der flere røde ligger å lurer, men Pantilimon får kontroll.

80: Britos får gult kort.

78:Daniel Sturridge skyter i tverrliggeren, etter pasning fra Coutinho.

77:Ny sjanse for Watford, Igahlo skyter denne gangen. Karius er bra med.

75: Janmaat scorer for Watford. Får stå helt alene innenfor 16-meteren og setter ballen i Karius sitt lengste hjørne. Dermed ryker nullen igjen for Liverpool. Passivt forsvarsspill der.

73:Kjempestor sjanse for Watford. Karius er igjen våkent med og får stoppet skuddet fra Capoue fra kort hold.

70:Adam Lallana bytter med Daniel Sturridge.

70:Clyne med lang gjennombruddspasning, men litt for lang.

69:Watford med en ny god sjanse, igjen er Karius med og redder til ny corner.

68: Capoue får ballen etter corneren og skyter fra utenfor 16-meteren. Karius redder.

67:Watford får sin første corner i kampen.

67:Can forsøker en stikker mot Firmino, men den blir blokkert.

63:Sadio Mane bytter med Georginio Wijnaldum.

61:Denne gangen er det Firmino som gjør forarbeidet. Setter en tunnellpasning inn til Mane foran mål. Og Mane kan enkelt styre inn 5-0!

57:Roberto Firmino scorer etter innlegg fra Adam Lallana.Sjansen kom etter frispark fra Coutinho, som gikk litt for langt. Henderson holdt ballen i spill og fant Lallana, som la den gode ballen til Firmino.

56: Holebas får gult kort etter en stygg takling på Mané nede ved dødlinja.

55:Firmino blir felt av Britos, og Liverpool får frispark halvveis inn på Watfords banehalvdel. Godt slått av Coutinho mot Matip, men ballen blir litt for høy.

54:Coutinho med en fiks detalj, Milner får ballen og legger mot Firmino på bakerste stolpe. Innlegget blir for høyt.

53:Henderson skyter over fra skrått hold etter et god angrep av Liverpool.

51:Langt roligere start på andre omgang enn avslutningen på den første. Janmaat skyter fra utenfor 16, Karius redder.

48:Coutinho med et signaturskudd fra 20 meter, men utenfor.

48:Mane går ned inne i 16-meteren, dommeren blåser ikke.

47:Amrabat kommer ned til dødlinja og legger inn foran mål, men ballen er for lang.

46:Liverpool med avspark i andre omgang.

En maktdemonstrasjon fra Liverpool i første omgang. Kampen bølget litt fram og tilbake i starten av kampen, uten at Liverpool klarte å sette sitt spill ordentlig.

Men litt etter litt begynte pasningene og presset å sitte bedre og bedre, Liverpool spilte seg etter hvert fram til flere brukbare muligheter både ved Firmino, Coutinho og Lucas.

Den forløsende scoringen kom på en kort corner, der Coutinho la inn til Sadio Mané. Mané headet Liverpool i ledelsen.

Da var det gått 27 minutter, tre minutter seinere satte Coutinho inn kampen andre mål med et nydelig, lavt, skudd fra 17 meter. Firmino var nest sit på ballen ved den anledningen.

Emre Can headet så inn 3-0 etter 43 minutter, etter et perfekt slått innlegg fra Adam Lallana.

Watford måtte bytte keeper i første omgang, da Gomes måtte ut med skade.

45:Pause 3-0 til Liverpool.

45:Can legger inn foran mål, men Firmino er for langt unna.

45:Milner slår corneren på første stolpe, Watford klarerer, men Liverpool gjenvinner ballen.

45:Milner med frispark fra høyre, skyter men keeper redder til corner.

44: Capoue avslutter fra 16 meter, Karius redder.

43:Emre Can scorer i sin andre kamp på rad. Header inn et perfekt innlegg fra Lallana.

41:Karius bokser ut et frispark inn i feltet.

33: Gomes hopper av banen med problemer i høyrebeinet. Inn kommer Pantilimon.

32: Gomes ligger skadet på banen.

30:Philippe Coutinho scorer på et herlig langskudd fra 17 meter. Setter ballen lavt i mål. Firmino nest sist på ballen.

30:Liverpool vinner ballen tilbake gang på gang på Watfords banehalvdel nå. Stresser gjestene konstant.

28:Karius ute å nikker utenfor 16-meteren, ballen havner hos en Watford-spiller men han forsøker seg heldigvis ikke på noe langskudd mens Karius er ute av posisjon.

27:Sadio Mane scorer etter en kort cornervariant. Header ballen i kassa. Coutinho nok en gang nest sist på ballen.

26:Herlig veggspill mellom Can og Milner, Gomes kommer ut og får avklart til corner.

25:Mane skyter fra 17-18 meter med innsiden av foten. Gomes får grei kontroll igjen.

24:Roberto Firmino spilles fri av Coutinho, setter ballen utenfor med utsiden av foten.

23:Farlig ball inn foran Karius, men Ighalo kommer for seint på den.

22:Milner skyter fra 15 meter til venstre inne i feltet. Gomes redder enkelt.

21:Lallana kaprer ballen dypt i egen banehalvdel og setter fart framover, ender i et par halvsjanser for Liverpool.

20:Philippe Coutinho med en kjempesjanse for Liverpool. Blir spilt fri fra Mane, og skyter like utenfor.

19:Coutinho smeller ballen i tverrliggeren etter et innlegg fra høyre, men blir avblåst for offside i situasjonen. Liverpool begynner å vise tendenser nå, etter at kampen i starten har bølget mye fram og tilbake uten at noen har klart å få sette sitt spill.

18:Farlig dødball for Watford. Karius får kontroll på en heading inn i feltet.

16:Lucas Leiva med en kjempemulighet til å score. Han står plutselig helt fri på bakerste stolpe, og skyter fra 5 meter. Men Gomes hindrer Lucas første Premier League mål på over sju år.

16:Lallana med en veldig fin ball i bakrommet mot Mane,. Holebas får en tå på ballen og Liverpool får corner.

12:Lucas Leiva header like utenfor etter frisparkinnlegg fra Milner.

12:Coutinho blir truffet i magen av beinet til Amrabat. Men kommer seg på beina igjen raskt.

11:Grei mulighet fra Amrabat fra utenfor 16-meteren, men skuddet er altfor dårlig og går til side for mål.

9:Liverpool får kampens første corner. Coutinho tar den, men ballen går for langt. Firmino går overende i feltet etter å ha blitt dratt ned, men får ikke noe.

7:Roberto Firmino med kampens første skudd på mål, skyter på volley etter innlegg fra Lallana på venstrekanten. Gomes får ballen midt på seg.

4:Clyne vinner ballen på Watfords banehalvdel. Ballen ender etter hvert hos Mané, som legger inn. Gomes plukker ned innlegget.

3:Britos med et skudd fra midtbanen når Karius står langt ute. Ballen er dårlig plassert og går utenfor.

2:Milner med en god ball inn mot Mane inne i feltet. Watford får klarert. Angrepet kom etter aggresivt press fra Liverpool, der de presset fram feil.

1:Kampen begynner med et feil avspark fra Watford, og kampen må begynne på nytt.

Dette blir den 27. kampen mellom Liverpool og Watford siden det første møtet i 1967, og historisk har de røde vært overlegne med 18 seire mot kanaritrøyenes fem.

Tre ganger har lagene spilt uavgjort. I desember i fjor tapte Liverpool 3-0 på Vicarage Road.

Watford ligger på en sterk 7. plass før møtet, mens Liverpool kan gå til topps på tabellen med seier (avhengig av hvordan Arsenal gjør det mot Tottenham).

Dejan Lovren er ute av troppen på grunn av et virus.

Liverpools lag: Karius, Clyne, Lucas, Matip, Milner, Henderson, Can, Lallana, Mane, Coutinho, Firmino. Innbyttere: Mignolet, Wijnaldum, Sturridge, Klavan, Moreno, Origi, Ejaria.

Watfords lag: Gomes (GK); Janmaat, Kaboul, Britos, Holebas; Amrabat, Behrami, Capoue, Pereyra; Deeney (c), Ighalo. Innbyttere: Pantilimon (GK), Mariappa, Kabasele, Zuniga, Watson, Guedioura, Sinclair.

Les mer statistikk før kampen her

Vurdert av Marius Rabben

Karius 7Fremsto noe usikker med ballen i beina, men gjorde jobben generelt bra på streken og i feltarbeidet. Vartet opp med noen glimrende redninger etter pause. Kan ikke lastes for baklengsmålet.
Clyne 7God kontroll på høyresiden, og var spesielt bunnsolid bakover. Alltid et alternativ for ballfører, stormet opp og ned på kanten gjennom hele kampen og la ingenting igjen i duellene.
Leiva 7Trygg med ballen og solid i duellene mot Deeney og Ighalo. Brant en stor mulighet etter kvarteret spilt.
Matip 7Igjen viste stopperen imponerende ro, han leste spillet bra og stilnet hodesterke Deeney. Samarbeidet med Lucas var upåklagelig.
Milner 7Trofast begge veier, taklingssterk, løp sedvanlig mye, unngikk å stå i pasningsskyggen. Milner har slitt med sykdom nylig, men det kunne ikke merkes i dag. Gjennomført bra kamp av 30-åringen.
Henderson 8Styrte midtbanen fullstendig. Hang på som en klegg i alle dueller, åpnet ofte opp spillet og presterte som en Liverpool-kaptein verdig.
Can 7Fikk startplassen istedenfor Wijnaldum, og takket for det med scoring. Uredd, dog tidvis noe slurvete, med ballen i beina. Vokste utover i kampen.
Lallana 8Nok en god opptreden med to assists. Veldig bevegelig og fremoverrettet. Mye involvert, og fremsto som motoren i det offensive spillet. Byttet ut på 5–0.
Mane 8Et stadig uromoment, direkte med ballen og et arbeidsjern begge veier. Scoret det viktige ledermålet, og fikk stående applaus da han ble byttet ut like etter å ha satt inn dagens femte.
Coutinho Liverpools beste9Magikeren vartet opp med både mål og assist, og var helt sentral i angrepsspillet. Nær scoring etter 20 minutter, før han slo innlegget som sørget for ledelse kort tid etter. Scoringen etter halvtimen var utsøkt, og kombinasjonene, ofte med Firmino, stemte.
Firmino 8Alltid i bevegelse, og stadig på løp gjennom forsvaret. Med ballen gjorde han mye riktig; uten den imponerte han i pressarbeidet og jaget til enhver tid. Noterte seg for scoring og assist etter pause.
Wijnaldum 0Tok over for Mané etter en drøy time. En trygghet sentralt på midten, og på overtid fikk han sitt første Liverpool-mål på en retur.
Ejaria 0Unggutten fikk sin debut i Premier League da han kom inn for Coutinho på tampen.
Sturridge 0Kom inn som et friskt pust med 20 minutter igjen på klokka. Rakk å vise seg godt frem, men kom ikke nærmere mål enn to skudd i tverrliggeren. Han var arkitekten bak overtidsmålet, med en kort corner og skuddet som keeper måtte gi retur på.