Galloway() ()
Robson-Kanu(64) ()
Henderson(88)

Skrevet av Torbjørn Flatin

Kontrollert, overraskende kontrollert, slik virket det i hvert fall i nesten 80 minutter. Etter en effektiv 1.omgang hadde de røde flere sjanser til å punktere kampen etter pause, og angrepstrioen Mané, Firmino og Coutinho hadde flere lekre kombinasjoner. West Bromwich begynte etter hvert å sende noen flere folk framover og en begynte å ane litt fare. Etter et frispark som Karius reddet ved nærmeste stolpe, fra McAuley, fikk samme mann sjansen på den påfølgende corneren. Samme gamle historien altså, og nervene var til å føle på. Dette til tross for at Liverpool fortsatte å skape sjanser. Meget fortjent seier, og da betyr det mindre at reduseringsmålet sørget for at mannskapet til Klopp overnatter på 2.plass bak Arsenal og ikke den ledelsen som man hadde i noen minutter.

90:SLUTT

90:Georginio Wijnaldum skyter hårfint utenfor, etter 92.50 minutter.

90:Det er lagt til tre minutter.

90:Sadio Mane bytter med Divock Origi.

88:Jordan Henderson får gult kort.

88:Philippe Coutinho bytter med Lucas Leiva.

85:Kampen står og vipper nå. West Bromwich slipper seg mer framover, og det gir samtidig Liverpool store sjanser.

85:Sadio Mané er noen centimetere fra å komme på en ball da han er alene på omtrent straffemerket, før Coutinho noen sekunder skyter hardt rett på keeper.

84:Roberto Firmino skyter fra god posisjon litt skrått inne i feltet, etter godt forarbeid fra Mané og Wijnaldum, men Foster redder skuddet som er hardt men ikke godt nok plassert.

81: McAuley scorer etter noe klabb og babb inne i feltet, og "selvfølgelig" kommer reduseringen etter en corner.

81: McAuley header fra skrått hold, men Karius redder ut til corner.

80:James Milner tar corner, som blir resultatløs.

79:Adam Lallana bytter med Georginio Wijnaldum.

77:Philippe Coutinho holder seg til kjeven etter å ha fått en albue fra Craig Dawson.

74:Uvanlig langt angrep fra West Brom, som er nokså nærme ved å tråkle seg igjennom et par ganger, og hvor Morrison avslutter med et skudd fra 18 meter som ikke er så altfor langt unna krysset.

72:Jordan Henderson tar corner, men WBA får klarert uten særlige problemer.

70:WBA får sin første corner (Liverpool har hatt en tidligere), og farlig blir det - men Chadli løfter ballen over fra 12-13 meter.

67:Emre Can skyter igjen, denne gang fra 20 meter, men nokså langt opp på The Kop.

66:Emre Can skyter for nesten blank goal før Jonas Olsson får fram et av sine lange ben. Sjansen kom etter en kjempekontring hvor Milner fant Coutinho med en langpasning, som igjen spilte fram Can.

64: McClean bytter med Robson-Kanu.

61:Emre Can skyter hardt over fra distanse. Liverpool dominerer stort nå.

58:Dejan Lovren header mot krysset etter et frispark, men Foster gjør en kjemperedning.

57:Flott angrep av Liverpool med Mané, Coutinho og Firmino, men West Brom blokkerer dypt inne i eget straffefelt.

56:En herlig detalj av Firmino nede ved sidelinjen gir frispark, men dødballen blir svakt slått over hele feltet av James Milner.

51: Phillips bytter med Morrison.

50:Liverpool starter offensivt i 2.omgang, men West Brom får med nød og neppe klarert et hardt og flatt innlegg fra Clyne.

46:Eier John W. Henry og kona Linda er tilstede på kampen.

46: Yacob bytter med Brunt.

Etter et nokså kontrollert første kvarter fikk Liverpool sin første virkelige sjanser etter 20 minutter. Sadio Mané banket ballen sikkert inn ved bortre stolperot, etter et flott oppbygd angrep. Resten av omgangen var hjemmelaget mer etablert høyt oppe på banen, men de offensive spillerne fikk vist noen fine detaljer uten at en følte Liverpool helt behøvde å legge inn det høyeste giret. 2-0 var nok et pent angrep, hvor Mané og Coutinho nokså lett slapp til. I andre enden har gjestene aldri vært i nærheten av å skape noe. Liverpool har tydelig vært opptatt av å ikke gi gjestene dødballer i farlige områdene, og vi husker kun et frispark på Liverpools halvdel. Pr. nå topper Liverpool tabellen i Premier League!

45:PAUSE

45:Sadio Mané halter nokså stygt etter smellen han fikk bak på leggen.

45:Et minutt er lagt til.

45:Sadio Mane ligger nede etter at en grinete Jonas Olsson tråkker afrikaneren på akillesen.

35:Philippe Coutinho scorer etter innlegg fra Sadio Mane. Forster har en svak klarering, ballen havner hos Mané som stikker lærkula videre til Philippe Coutinho. Brasilianeren skyter lavt ned i nærmeste hjørne.

26:Clyne legger hardt inn fra høyrekanten, men ballen går forbi alt og alle inne i feltet.

20:Sadio Mane scorer etter innlegg fra Roberto Firmino. Et nydelig trukket opp angrep ender med at Firmino legger inn fra venstre. Ballen går over midtforsvaret til WBA, og Sadio Mané demper elegant før han kontant setter ballen lavt i motsatt hjørne.

20:Skuddforsøk fra Fletcher, men fra langt hold går ballen rett i fangen på Karius.

18:Et brukbart angrep ender med at Henderson sender ballen mot motsatt hjørne av 16-meteren, men headingen til Milner daler en snau meter over.

16:Mané kommer ned til dødlinjen på Liverpools høyreside, etter en vegg, men innlegg blir klarert ut av gjestene.

14:West Bromwich får en kontringsmulighet etter at Liverpool har etablert mer spill høyere oppe på banen, men den siste pasningen fra Rondon når ikke fram.

6:Lallana prøver en forsering, ballen havner ute hos Coutinho på 20 meter men skuddet går i forsvarsblokka til West Brom.

3:Mané utfordrer venstreback Nyom, og går overende like innenfor 16-meteren. Repriser viser at det ikke hadde vært umulig å dømme straffe der, men dommeren vifter videre.

1:Da er vi i gang. Liverpool spiller mot Anfield Road End før pause.

Litt overraskende gir Jürgen Klopp Emre Can fornyet tillit på midtbanen, mens Georginio Wijnaldum kommer inn på benken etter sitt skadefravær. Adam Lallana er tilbake fra start. På benken har Liverpool våpen som Daniel Sturridge og Divock Origi, mens Danny Ings nok skal spille U23-kamp i morgen.

Vurdert av Lars Frøsland

Karius 5Tyskeren settes på svært få prøver, men ser fortsatt litt usikker ut når ballen lempes inn i feltet.
Clyne 7Springer opp og ned på sin høyrekant, med litt vekslende hell. Han er dog stødig i sine defensive oppgaver, og er aktiv hele veien.
Matip 7Slurvet med pasningene i starten, men det tok seg fort opp. Var stødig defensivt gjennom hele kampen. Er rolig og dominerende i forsvaret.
Lovren 7Trygg og solid i samtlige 90 minutter, kanskje med unntak av baklengsmålet, der han var endel av et LFC-kollektiv som sviktet.
Milner 7Jobber godt og er forholdsvis trygg defensivt. Sliter med pasningene og dødballene i dag.
Henderson 7Fungerer fint i sin defensive rolle, og bidrar til å styre kampen fullstendig i de 80 første minuttene.
Can 7Tyskeren så bedre ut enn mot Man Utd på mandag. Han har fortsatt endel å gå på, men dette var positivt fra Can som kjempe hardt på midtbanen.
Lallana 7Lallana er fit nok til å starte, og det er gode nyheter for Klopp. Engelskmannen jobbet som alltid hardt, og viste seg frem med positive involveringer, men han var kanskje ikke like på hugget i den siste tredjedelen som tidligere.
Mane 8Scorer et flott mål, og er ofte en trussel med sin vanvittige fart. Får også målgivende på Coutinhos scoring. Er dog ikke like på hugget som i de første kampene etter overgangen fra Soton, men denne mannen har alt spilt seg inn i The Kops hjerter.
Firmino 8Leverer en aldeles praktfull målgivende til Mané, og er konstant i bevegelse. Fungerer perfekt på topp i Klopps system. Gjør også mye «usynlig», som nok manageren setter pris på.
Coutinho Liverpools beste8Blir matchvinner med en flott scoring, og før det var han svært delaktig i 1-0-målet til Mané, da han med en «dummie» frispilte LFCs angrep. Liverpools beste.
Wijnaldum 0kommer inn og bidrar med hard jobbing. Er nær ved å score.