Kampen jeg husker best – Arsenal20 minutter skapt i himmelen da Liverpool pulveriserte ligarival Arsenal

Det var kampen hvor Liverpool startet sin innspurt sesongen 2013/14, og som varte nesten helt inn til mål.

Dette er en serie med tilbakeblikk hvor Torbjørn Flatin starter i bunnen av tabellen i Premier League. Med hvert lag plukkes det ut en kamp mot Liverpool som sitter i minnet.

Arsenal var ligaleder, åtte poeng foran et Liverpool ledet av Brendan Rodgers. Et talentfullt rødt mannskap med mye offensiv kraft, men knepne nederlag borte mot Manchester City og Chelsea rett før nyttår og et par uavgjorte kamper tidlig i 2014 hadde falmet Liverpools tittelsjanser.

Da Arsenal var motstander på Anfield i tidligkampen lørdag 8. februar meldte de helrøde seg på igjen.

Fire mål før en halv omgang var spilt

Liverpools lag: Mignolet; Flanagan, Touré, Skrtel, Cissokho, Henderson, Gerrard, Coutinho, Sterling, Suarez, Sturridge

Arsenals lag: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Arteta, Wilshire, Oxlade-Chamberlain, Özil, Cazorla, Giroud

Den bakre fireren til Liverpool skremte vel ikke så mange, men fremover var det kreativitet, fart og scoringer. Da Liverpool fikk hull på byllen etter 25 sekunder var det likevel etter en dødball, da en forsvarer fikk en touch på et frispark fra Steven Gerrard ute til venstre og Martin Skrtel kunne trykke inn 1-0 fra kort hold.

Snaut ti minutter var spilt da høyreback Jon Flanagan var helt framme med Arsenals 5-meter og avsluttet, men keeper fikk reddet til corner. Dagens Juventus-keeper Wojciech Szczesny reddet til corner. Hjørnesparket fra Gerrard gikk litt bak en innløpende Martin Skrtel, men den tsjekkiske midtstopperen som også elsker ishockey fikk ikke bare hodet på ballen men fikk styrt den i motsatt vinkel.

Noe av det rare med denne kampen er at Liverpool scoret fem mål, og den suverene toppscoreren Luis Suarez gikk av banen målløs. Rodgers hadde satt Suarez og Sterling ute på sidene og med Daniel Sturridge i midten, og Arsenal visste ikke hvordan de skulle håndtere bevegelige Luis og Raheem. Søramerikaneren hadde bl.a. et susende langskudd i stolpen. Da 16 minutter var spilt så fikk han i det minste en assist, da hans lave cross fant Sterling som scoret fra kort hold.

Fire minutter senere sendte Couthinho en strøken pasning igjennom til Sturridge, som ikke gjorde noen feil. 20 minutter spilt og 4-0!

God periode

Liverpool hadde vært direkte, skapende og drepende effektive. Det var 20 minutter for evigheten, og fans slet med å huske en første halve omgang som noen gang hadde vært bedre av Liverpool FC.

Raheem Sterling doblet sin målfangst tidlig i 2. omgang, mens et klønete taklingsforsøk fra Steven Gerrard på Alex Oxlade-Chamberlain ga dagens manager Mikel Arteta sjansen til en redusering på straffespark.

Liverpool vant sine ti påfølgende kamper, og inkludert seieren mot Arsenal scoret Suarez & Co 38 mål på 11 ligakamper. Da toppet de røde tabellen, og åtte poeng bak var blitt til ti poeng foran Arsenal.

Kampen foran The Kop syntes å sette en skikkelig støkk i The Gunners som aldri bli en trussel i den gullkampen som Manchester City til slutt avgjorde.

En sterk rival

Arsenal har vært en stor rival gjennom fotballhistorien, og det har ikke alltid gått i Liverpools favør. Mellom finaletap i FA-Cupen i 1950 og 1971 ble Liverpool ligamestere for første gang på 17 år da Arsenal ble beseiret med 5-0 på Anfield i 1963/64 sesongen.

Seier i semifinalen i ligacupen i 1978 ble etterfulgt av fire(!) semifinaler i FA-Cupen i 1980 hvor The Gunners til slutt trakk det lengste strået. Arsenal vant ligacupfinale i 1987 da Ian Rush tapte for første gang i en kamp hvor han scoret for Liverpool, og mange minnes det bitre nederlaget i siste ligakamp i 1988-89 foran The Kop.

I 1994 scoret 19 år gamle Robbie Fowler et hattrick i løpet av fire og et halvt minutt mot Arsenal, mens Michael Owen snudde FA-Cup finalen i 2001.

Under Jürgen Klopp er Liverpool ubeseiret i ni kamper mot rivalen fra nord i London, og scoret 31 mål som inkluderer en 5-5 kamp denne sesongen hvor de røde hadde et ungt lag i ligacupen.

Brendan Rodgers vil nok av mange regnes som en taper i managerstolen til Liverpool Football Club, men 101 ligamål i 2013/14 var en stor prestasjon. Inkludert et fyrverkeri av 20 åpningsminutter og fire mål mot Arsenal.