Dette skriver avisene:«Det er vanskelig å se hvordan dette skal snu»

Jürgen Klopps «mentalitetsmonstre» etterlyses i de engelske avisene.

Paul Gorst i Liverpool Echo skriver at tabellen nå er urovekkende lesning for Liverpool, etter gårsdagens svake forestilling mot Burnley.

«Plutselig ser de seg over skulderen, på Tottenham, på West Ham, og verst av alt for fansen - på Everton».

«En oppskrift er lagd av motstandermanagere. Ligg dypt, vær tålmodig og vent til siste kvarter med å gå framover». 

«Etter å ha spasert til sin første ligatittel på 30 år, på rekordraske 31 kamper, begynte det å bli snakk om et dynasti. Klopp kunne sikte mot en ny storhetstid i det 21. århundre ved å sette foten på nakken til rivalene. Det som har skjedd siden har kostet dyrt, da en skadeherjet stall har kjempet seg gjennom en tettpakket høst. Men her finnes ingen unnskyldning», skriver han.

«Dette skyldtes ikke mangelen på en midtstopper i overgangsvinduet, eller fraværet av nøkkelspillere».

Var dette titteltoget som gikk?

«Liverpools fire år lange hjemmerekord er over. Det samme kan gjelde tittelforsvaret», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Med mindre Liverpool finner tilbake til seg selv, har de ikke bare åpnet døren for en ny Premier League-mester, men også for nye Champions League-deltakere». 

Han peker på flere grunner til at Liverpool ikke får det til å stemme for tiden. De åpenbare grunnene er at Virgil van Dijk ble skadet så tidlig i sesongen, og ringvirkningene det har skapt for resten av laget. Hvordan backene har vært mer forsiktige når ikke verdens bese forsvarsspiller kan beskytte dem. 

Og hvordan midtbanen stadig blir endret på, og hvor annerledes den er med Thiago i stedet for Henderson eller Fabinho i den dype rollen. 

«Men det finnes også ytterligere forklaringer. Vi kan ikke se bort fra den urovekkende manglende stabiliteten fra den en gang dødelige fronttrioen», skriver Bascombe.

Tøffe kamper i vente

Endringene til Klopp fungerte ikke, mener Neil Jones i Goal.

«Manageren prøvde å blåse litt liv i laget med et overraskende uttak. Salah og Firmino ble benket mens Divock Origi og Alex Oxlade-Chamberlain kom inn til sjeldne starter. Joel Matip var tilbake i forsvaret, men de gode nyhetene ble dempet av fraværet av Jordan Henderson, som stod over med et lyskeproblem». 

SKUFFET: Alex Oxlade-Chamberlain fikk sjansen fra start, men tok ikke vare på den.

SKUFFET: Alex Oxlade-Chamberlain fikk sjansen fra start, men tok ikke vare på den.

«Liverpools endringer fikk ikke den ønskede effekten. Verden Oxlade-Chamberlain eller Origi tok vare på sjansen. Origi bommet på sin da han måkte ballen i tverrliggeren da han var alene med Nick Pope i første omgang. Sløsende, sløsende, sløsende, fra belgieren. Det oppsummerte lagets kveld», skriver Jones.

«Det er vanskelig å se hvordan dette skal snu», skriver Paul Joyce i The Times.

Han trekker fram at terminlisten ikke ser lett ut, og at de om kort tid kan befinne seg utenfor topp fire.

«Møter med Tottenham, Manchester City, Leicester og Everton venter før slutten av februar. I mellomtiden blir det ikke plankekjøring mot verken West Ham eller Brighton», skriver han.

Sesongen kan rakne

James Pearce i The Athletic skriver at selvtilliten til Liverpool-spillerne har blitt knekt de siste ukene.

«Dette kom tydelig fram da Firmino, som sløste med sjansene mot Manchester United, på fryktelig vis rotet bort andre omgangs beste sjanse etter å ha blitt spilt fram av Andy Robertson», skriver han. 

Pearce etterlyser Jürgen Klopps «mentalitetsmonstre» fra de siste sesongene, etter at spillerne så resignerte ut da baklengsmålet gikk inn. 

«Forrige sesong klarte de å finne veien over målstreken i tøffe omstendigheter. Denne sesongen skaper de problemer for seg selv, og den mentale utmattelsen ser ut til å være et større problem enn den fysiske». 

Siden forrige scoring har Liverpool bommet på samtlige 87 avslutninger i Premier League. 

«En sesong har sporet av. Den kan fremdeles reddes, men klokken tikker», skriver Pearce.