Dette skriver avisene etter at Liverpool holdt lekestue med Watford:«Det hører til sjeldenhetene at Jürgen Klopp nyter en kamp med avspark klokken 13.30 så mye som dette»

Liverpool-manageren har aldri hatt sansen for tidligkampene på lørdag helgen etter landskamper, men nå smilte han fra øre til øre.

Watford var ikke villige til å være fleksible og innvilge Liverpools ønske om å flytte kampen til kveldstid, og dermed måtte Liverpool klare seg uten de brasilianske stjernene Alisson Becker og Fabinho. Det irriterte tydelig Liverpool-manager Klopp i dagene før kampen. 

Men alle de negative tonene under fredagens pressekonferanse ble vasket bort på regnvåte Vicarage Road, der Liverpool dominerte fullstendig og tok seg til topps på Premier League-tabellen igjen for noen timer, til Chelsea hadde slått Brentford i lokaloppgjøret i vest-London.

«Det er lite sannsynlig at du vil få se en mer perfekt utført fotballkamp denne sesongen», skriver Paul Gorst i Liverpool Echo.

Liverpool var uten Thiago Alcantara og Curtis Jones, i tillegg til Alisson og Fabinho. Caoimhin Kelleher og Naby Keita ble hentet inn i startoppstillingen, sammen med hat-trick-helten Roberto Firmino, som ble foretrukket foran Diogo Jota, etter at portugiseren hadde blitt sendt hjem fra landslagsoppdrag med muskelproblemer.

Dette var Keitas første start i Premier League på nesten to måneder, da han ikke hadde startet en ligakamp siden Burnley ble slått 2-0 på Anfield den 21. august.

«Det var overraskende å se ham i startoppstillingen etter at han hadde spilt tre kamper på kort tid for Guinea», mener Gorst.

Afrikaneren gjorde imidlertid en god kamp, der han til stadighet fant rom på midtbanen, og utnyttet dem på intelligent vis, og han gjorde også en strålende pressjobb sammen med midtbanekollegaene Jordan Henderson og James Milner.

«Nå er tiden inne for å bygge videre på dette for Liverpools nummer 8, for han var strålende i denne kampen», skriver Gorst.

Enda et strålende solomål i samlingen

James Gheerbrant i The Times fokuserer på Mohamed Salahs vidunderlige solomål som sendte Liverpool opp i 4-0.

«Mohamed Salah styrket sine aksjer til tittelen verdens beste fotballspiller med en mesterlig prestasjon. Han var elegant, modig, nådeløs og presis», skriver Times-journalisten.

Egypteren gjorde nok et nydelig solomål som tåler sammenligning med juvelen av en scoring han gjorde mot Manchester City, og var også mannen som la den nydelige pasningen i forkant av Sadio Manés åpningsmål.

«Det var en prestasjon som stadfestet Liverpools tittelambisjoner. At Diogo Jota ble hvilt demonstrerte troppens bredde. Liverpool står kanskje enda bedre rustet enn da de vant ligaen for to år siden. Roberto Firmino, som kom inn på laget igjen, gjorde hat-trick.»

«Watford ble ikke bare slått, de ble utslettet. I første omgang hadde de bare 17 prosent ballinnehav, og Liverpool hadde sju avslutninger mot Watfords 0. Claudio Ranieri var fullstendig maktesløs i sin første kamp som Watford-manager.»

Det ene målet bedre enn det andre

Også Jim White i Telegraph er full av beundring når han beskriver Mohamed Salahs bravader på Vicarage Road.

«Han gjorde det igjen. For åttende Liverpool-kamp på rad. Mo Salah scoret. Og hvert eneste mål har vært bedre enn det forrige, noe som virket umulig etter hans Messi-lignende vidundermål mot Manchester City for to uker siden», skriver han.

«Her var han igjen, danset seg forbi forsvarsspillere som om de var trafikk-kjegler. Det var et øyeblikk for minnebøkene, et øyeblikks frekkhet, et magisk øyblikk.»

White mener det er få i verden som for øyeblikket har Salahs evne til å matche ambisjon og sluttprodukt.

«Dette var et så praktfullt mål at selv Watford-fansen applauderte det.»

«Det var forresten ikke så mye annet de kunne nyte. Dette var en vemodig introduksjon av deres nye manager.»

Har scoret tre eller flere mål i hver av sine sju siste bortekamper

Felix Keith i Mirror er imponert over Liverpools sterke form. Ingen andre toppserielag i England har noen gang gjort det Jürgen Klopps mannskap nå har klart, nemlig å score tre eller flere mål i hver av sine sju siste bortekamper i alle turneringer. En rekke med bortekamper som strekker seg helt tilbake til nest siste kamp i 2020/21-sesongen, da Liverpool slo Burnley 3-0 på Turf Moor den 19. mai.

Siden den gang har Liverpool vunnet 3-0 borte mot både Norwich og Leeds i Premier League, og også med samme siffer mot Norwich i ligacupen. De spilte 3-3 på Brentford Community Stadium og knuste Porto 5-1 i Portugal, før de altså vant 5-0 over Watford. 

«Denne statistikken viser hvor gode Liverpool er, men også hvor dårlige Watford er», konkluderer Keith.