Dette er de dyreste Liverpool-spillerne gjennom tidene i sine posisjoner

Glen Johnson, Alberto Moreno og Andy Carroll kostet så mye at de går inn på mannskapet som domineres av spillere fra dagens stall.

Ibrahima Konate går rett inn på laget som Liverpool Echo har satt opp bestående av de mest kostbare Liverpool-spillerne i innkjøp i hver enkelt posisjon. Anfield-klubben betaler RB Leipzig 36 millioner pund for nysigneringen, og dermed blir han den nest dyreste midtstopperen i Liverpools historie, etter Virgil van Dijk, som kostet hele 75 millioner pund.

Sidebackene er to av de tre posisjonene hvor man ikke finner spillere fra dagens stall. Dagens høyrebacker, Trent Alexander-Arnold og Neco Williams, har som kjent gått gradene i klubben, og kostet derfor ingenting i innkjøp. På venstrebacken regjerer Andy Robertson, som kom fra Hull for under 10 millioner pund, med relativt billige Kostas Tsimikas som back-up.

Liverpools dyreste høyreback gjennom tidene er derfor Glen Johnson, som kom fra Portsmouth for 17,5 millioner pund i juni 2009. Johnson spilte 200 kamper for Liverpool i sine fem år i klubben. 

På venstrebacken finner vi den rykende ferske Europa League-mesteren Alberto Moreno, som Liverpool hentet fra Sevilla i 2014. I Liverpool var han med på å tape Europa League-finalen mot sin gamle klubb i 2016, men fikk med seg en vinnermedalje i Champions League før han dro hjem til Spania.

Mellom stengene finner vi selvsagt Alisson Becker, som kostet 65 millioner pund da han ble hentet fra Roma i juli 2018. Han er Liverpools klart dyreste keeperkjøp, og ble fotballhistoriens dyreste keeper da Liverpool hentet ham fra Italia. Brasilianeren har i løpet av de tre årene han har spilt i Liverpool virkelig fått vist at han var verdt pengene, og han satte kronen på verket ved å heade inn vinnermålet mot West Bromwich på overtid i mai, som i ettertid kan beskrives som øyeblikket som sendte Liverpool til Champions League neste sesong.

To ulykkesfugler på midtbanen

Liverpools dyreste midtbanetrio gjennom tidene er alle å finne i dagens stall, men to av de har aldri klart å spille seg til en fast plass på laget. Naby Keita kostet 52,75 millioner pund da han ble hentet fra RB Leipzig i 2018, og Liverpool måtte vente ett år før han kom til klubben. På Merseyside har ikke karrieren blitt helt slik afrikaneren hadde ønsket, noe som delvis skyldes de mange skadene han har pådratt seg. Keita spilte bare 16 kamper sist sesong.

Alex Oxlade-Chamberlain, som ble hentet fra Arsenal for 35 millioner pund i august 2017, har også vært plaget med en rekke skader etter athan ble Liverpool-spiller. Da han virkelig begynte å komme i form på tampen av sin debutsesong fikk han en alvorlig kneskade, og ble satt på sidelinja i ett år. 

Da har Fabinho, som ble hentet fra Monaco for 43,7 millioner pund i 2018, gitt bedre valuta for pengene. Det tok flere måneder før han klarte å omstille seg til Klopp-fotballen, men nå er han en av de beste defensive midtbanespillerne i verden, og som den allsidige spilleren han er kan han vikariere som midtstopper også.

Bare en av supertrioen får plass i angrepsrekka

Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino har vært Liverpools supertroika på topp i noen år nå, men kun en av disse var såpass kostbar i innkjøp at han er inne blant Liverpools tre dyreste angrepsspillere. Nemlig Mohamed Salah, som kostet 43,9 millioner pund da han ble hentet fra Roma i 2017. Som med Alisson og Van Dijk virket kjøpesummen høy der og da, men egypteren har virkelig vist seg å være verdt pengene ved å sette den ene scoringsrekorden etter den andre.

Den dyreste angriperen Liverpool har kjøpt er imidlertid Diogo Jota, som kom fra Wolverhampton for 45 millioner pund i september i fjor. Portugiseren er blitt et fint alternativ å ha i bakhånd når noen av de tre i supertroikaen ikke har vært i form eller har vært skadet.

Den siste plassen i angrepsrekka går til Andy Caroll, som Liverpool betalte Newcastle 35 millioner pund for i januar 2011. Han ble kjøpt som erstatter for Fernando Torres, som ble solgt til Chelsea for 50 millioner pund. Carroll ble aldri noen suksess i Liverpool, og ferden gikk etter hvert videre til West Ham og nå sist Newcastle igjen, hvor han ble frigitt denne uken.

Reservebenken

De mest kostbare alternativene til Liverpools mest kostbare ellever i innkjøp er Simon Mignolet på keeperplassen. Han kostet 9 millioner pund da han ble hentet fra Sunderland, noe som er over sju ganger mindre enn Alisson kostet.

Stopperreservene blir Mamadou Sakho og Dejan Lovren. Liverpool betalte Paris Saint-Germain 15 millioner pund for Sakho i september 2013, mens de bealte Southampton 20 millioner pund for Lovren i juli 2014.

Midtbaneinnbytterne blir Thiago Alcantara, som kostet Liverpool 27,4 millioner pund da han ble hentet fra Bayern München i september i fjor, samt Adam Lallana, som Liverpool ga Southampton 25 millioner pund for i juli 2014.

Det nærmeste alternativet til Carroll blir faktisk Christian Benteke, altså enda en spiss som ikke lykkes i Liverpool. Belgieren kom fra Aston Villa for 32,5 millioner pund i juli 2015. Heldigvis blir det også plass på benken til en fra superrekka, nemlig Sadio Mané, som Liverpool ga 30 millioner pund for da senegaleseren ble hentet fra Southampton i juni 2016.