Gir kampene mot Bologna oss en pekepinn på hvem som starter mot Norwich?

Liverpools tropp fikk en god gjennomkjøring i de to kampene mot Bologna torsdag, og kanskje gir de to matchene oss et hint om startoppstillingen mot Norwich også.

Liverpool stilte med to helt forskjellige lag mot Bologna. På papiret virket nok laget som spilte den første kampen som det sterkeste, men Jürgen Klopp virket etterpå mest imponert over prestasjonen til laget som spilte den siste kampen.

– Jeg kan ikke si hva som er A-laget og hva som er B-laget akkurat nå, sa han etter de to matchene.

Det vi imidlertid kan fastslå er at hele 30 mann fikk spilletid i de to kampene, og at Ben Woodburn var den eneste som var involvert i begge kampene. Men Woodburn fikk bare korte innhopp fra benken, og er neppe aktuell for startoppstillingen mot Norwich.

– Vi har to treningskamper til som skal spilles. La oss spille disse to kampene. Vi er hvor vi står, sa Klopp,

Da har han nok i tankene at karer som Alisson Becker og Jordan Henderson trenger mer spilletid. Henderson har som kjent ikke vært involvert i en eneste treningskamp ennå, mens Alisson fikk den første omgangen i den andre kampen i går, men var nærmest arbeidsledig. To så etablerte førstelagsspillere vil nok slippe til i minst en av de to gjenstående treningskampene, mot Athletic Bilbao på søndag og Osasuna på mandag.

Førstekeeperen står i mål på Carrow Road

Det skal vel mye til for at Alisson ikke starter mellom stengene i ligaåpningen. Da er usikkerheten større når det gjelder lagets kaptein, som kun har begrenset med spilletid under EM som eneste bagasje etter en langtidsskade.

13 av de 30 spillerne som var i aksjon i går fikk en hel time på banen, og tolv av dem var utespillere. Andrekeeper Caoimhin Kelleher blir nok å finne på innbytterbenken mot Norwich, mens de tolv utespillerne nok vil være høyaktuelle for minst en plass på benken, og flere av de vil helt sikkert starte i ligaåpningen. 

Joël Matip, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, James Milner, Naby Keita, Mohamed Salah, Sadio Mané og Diogo Jota spilte alle 60 minutter uten problemer i den første kampen, hvor de to sistnevnte var Liverpools målscorere.

I den andre kampen var matchvinner Takumi Minamino på banen i samfulle 60 minutter, og det var også Ibrahima Konate, Curtis Jones og Alex Oxlade-Chamberlain.

Forsvarstrio har fått mye spilletid sammen

Alexander-Arnold, Konate og Matip har vært blant de mest brukte spillerne gjennom hele preseason, og kan få med seg Robertson i den bakre fireren på Carrow Road. Klopp tar neppe sjansen på å bruke Virgil van Dijk og Joe Gomez fra start i en knallhard ligaåpning, etter så lang tid ute med alvorlige kneskader. 

Da er det vanskeligere å spå hvem som vil starte på midtbanen mot Norwich. Vurdert ut fra spilletid under preseason kan det fort bli visekaptein James Milner og Naby Keita. De kan fort få med seg Fabinho der, all den tid Jordan Henderson og Thiago Alcantara ikke har spilt i noen av treningskampene, samtidig som sistnevnte sliter med en skade.

To sikre kort på topp

På topp vil nok Mohamed Salah og Sadio Mané garantert starte mot Norwich, så sant de ikke blir skadet før den tid. Den siste plassen står sannsynligvis mellom Diogo Jota og Roberto Firmino, og dømt ut fra innsatsen mot Bologna ligger nok portugiseren best an i løypa akkurat nå.

Jones, Oxlade-Chamberlain, Minamino og Harvey Elliott vil være sterke kort på innbytterbenken, men sistnevnte ble overraskende byttet ut mot Bologna, og det har i sosiale medier vært spekulert i at han fikk en skade i kampen. Tenåringen har vært blant de 10 mest benyttede spillerne i treningskampene.

Når det gjenstår to treningskamper før alvoret starter spår vi at dette blir startoppstillingen i ligaåpningen: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Konate, Robertson; Fabinho, Milner, Keita; Salah, Mane, Jota.