Vieira må velge mellom tidligere Liverpool-spiss og tomålsscoreren mot Spurs

Lørdagens kamp mot Liverpool blir første gangen denne sesongen at Patrick Vieiras Crystal Palace trenger å reise utenfor Londons grenser.

Liverpool møter et Crystal Palace-mannskap som har sanket fem poeng på sine fire første kamper. Ligapremieren endte med et braktap, 3-0 for Chelsea på Stamford Bridge, men dette er det eneste tapet som Vieiras lag er blitt påført så langt i årets Premier League.

Brentford var motstander i den første hjemmkampen, og lokaloppgjøret på Selhurst Park endte uten scoringer. Deretter måtta Palace ta turen fra syd til øst i London, hvor de klarte 2-2 mot West Ham på London Stadium.

Deretter fikk The Eagles et knallresultat sist helg, da de slo Tottenham 3-0 i Croydon.

Dette gir en ellevteplass på Premier League-tabellen, med 1-2-1 og 5-5 i målforskjell.

Mot Spurs var det Wilfried Zaha på straffespark og Odsonne Edouard med to sene scoringer som gjorde målene, mens det mot The Hammers var Conor Gallagher som ble tomålsscorer.

Arsenal-legenden tok sin første Premier League-seier som manager mot Tottenham

Arsenal-legenden Patrick Vieira tok over stafettpinnen etter Roy Hodgson som Palace-manager i sommer, og en tabellplassering midt på treet kan nok franskmannen fint leve med i sin første sesong på Selhurst Park.

Etter sin første Premier League-seier som manager mot Spurs på lørdag har Vieira noen tøffe avgjørelser å ta foran møtet med Liverpool på Anfield, melder Football London.

Franksmannen gjorde ingen endringer på sitt lag fra kampen mot West Ham til matchen mot Spurs. Vieira hadde tre spillere som ventet på å gjøre sine Palace-debuter i Odsonne Edouard, Michael Olise og Will Hughes, men isteden for å sette dem inn på laget, beholdt han altså samme mannskap som startet på London Stadium. Det fungerte så godt at man valset over et Tottenham-lag som var ubeseiret i Premier League før de gjestet Croydon. Det skal dog sies at alle tre scoringene kom etter at Spurs var redusert til ti mann.

Startelleveren kjempet Palace i front, før Edouard kom inn fra benken og avsluttet kampen med stil med to scoringer.

I KANONFORM: Wilfried Zaha er trolig ett av de første navnene som Patrick Vieira setter ned på papiret når Crystal Palace gjester Anfield på lørdag.

I KANONFORM: Wilfried Zaha er trolig ett av de første navnene som Patrick Vieira setter ned på papiret når Crystal Palace gjester Anfield på lørdag.

Vieira må nå avgjøre om han skal bytte ut noen av spillerne som har startet de to siste kampene, som altså har gitt fire poeng mot to tøffe London-rivaler, mot et Liverpool-lag som er ett av bare fem lag som fortsatt ikke har tapt i Premier League denne sesongen.

Football London tror ikke Vieira kommer til å rokke ved de fem bakerst på banen, etter at Palace holdt buret rent for andre gang denne sesongen. Dermed blir det sannsynligvis Vicente Guaita mellom stengene, og en backrekke bestående av Joel Ward, Joachim Andersen, Marc Guehi og Tyrick Mitchell på Anfield.

Gallagher og Zaha i knallform

Conor Gallagher og Wilfried Zaha har vært i knallform, noe som betyr at de er bankers på laget på Anfield om de ikke pådrar seg skader på trening. På midtbanen har James McArthur og Cheikhou Konate statet sesongen på solid vis, og har spilt i hver eneste kamp under Vieira så langt. Men i bakgrunnen venter Will Hughes på sin debut, og lagkaptein Luka Milivojevic er også i ferd med å komme i form igjen, så manageren kan være fristet til å gjøre endringer.

Vieira ga Milivojevic de første minuttene for sesongen da han kom inn mot Tottenham, og da tok han av Kouyate. Serberen hadde en finger med i spillet da Palace gjorde sitt siste mål. Han fant Olise i rom på høyresiden med en lang diagonal-psning. 

Vieira har også en stor avgjørelse å ta på topp, etter Edouards to sene scoringer som innbytter mot Spurs, hvor han beviste at han har Premier League-nivået inne.

På presskonferansen etter kampen mot Tottenham roset Vieira sin nye signering, men poengterte også hvor viktig Christian Benteke hadde vært, ved å si at det var Benteke som bidro til at Edouard kunne komme inn og score målene.

– Da Edouard kom inn fikk han mer tid og rom i boksen, som gjorde at han kunne score målene. Jeg ønsker ikke å ta noe vekk fra ham, da han tok vare på sjansene han fikk, men jeg ønsker å gi Christian honnør for måten han jobbet på i 70 minuter.

Spår Edouard i startoppstillingen

Football London tror det blir vanskelig for Vieira å utelate Edouard fra startoppstillingen mot Liverpool etter hans to mål mot Spurs. 

Den siste plassen, på høyrevingen, har Jordan Ayew startet i fire av de fem kampene som Vieira har ledet laget så langt, men han har verken scoret eller bidratt med målgivende pasninger så langt. På lørdag spilte han 87 minutter før han ble erstattet av Olise. Sistnevnte hjalp til med å skape det siste målet mot Spurs, med et sugende løp mot Tottenham-målet.

Football London tror at Vieira vil vegre seg for å starte kampen med begge nykommerne, Edouard og Olise, på Anfield. Tenåringen Olise kan imidlertid være et alternativ franskmannen kan kaste inn fra benken. Dermed går det mot en ny start for Ayew.