Slik ser du Premier League med Viaplay

Viaplay Group har tatt over rettighetene til å vise Premier League i Norge fra og med denne sesongen og seks år fremover. Vi har sett på hvilke pakker du må ha for å se kampene.

Det er mulig å kjøpe Premier League hos Viaplay fra mange forskjellige TV-leverandører her til lands. Dersom du ikke er sikker på om Premier League er inkludert for deg, abefaler vi at du sjekker med din leverandør. 

Leverandørene som har avtale med Viaplay er: Allente, Altibox, NextGenTel, RiksTV / Strim og Telenor T-We.

Dersom du ikke finner din TV-leverandør på denne listen betyr det at Viaplay ikke har samarbeidsavtale med dem per dags dato, og da kan du så klart registrere et Viaplay Total-abonnement med betaling direkte til Viaplay. Det kan du gjøre her.

Dagen før Premier League-starten er det fortsatt ingen distribusjonsavtale i boks mellom Telia og Viaplay, noe som rammer 450 000 TV-kunder.

– På nåværende tidspunkt er det ingen dialog mellom Telia og Viaplay Group vedrørende Premier League.

Det sier Kim Poder, kommersiell sjef i Viaplay, til VG.

Uenigheten dreier seg om videresalget av premiumpakken «V Premium», som inneholder fem nye lineærkanaler som skal vise Premier League.

– Når det gjelder videresalg av V Premium så har vi dessverre ikke kommet til enighet foran denne sesongen, og årsaken er for stor avstand i forhandlingene, forteller Ellen Scheen, kommunikasjonssjef i Telia, til VG.

Telia-kunder har som nevnt over anledning til å kjøpe abonnement direkte hos Viaplay. Viaplay-appen er forhåndsinstallert på Telia-dekoderen, slik at kundene kan få tilgang til alle 380 kampene direkte gjennom boksen.

Vi fikk en forsmak på hvordan Viaplays sendinger fra Premier League blir da Liverpool slo Manchester City 3-1 i Community Shield:

Hvilke pakker trenger du for å se Premier League?

Du kan se Premier League gjennom parabol, kabel og Riks TV – eller Viaplay, som er tilgjengelig som app på smarttelefoner, nettbrett, datamaskiner, smart-TV og Apple TV.

Dersom du vil se kamper gjennom Viaplay, må du velge abonnement på Viaplay Total. Da får du tilgang hvor du vil, direkte i Viaplay appen, men får ikke tv-kanaler direkte på i kanallisten på dekoder. 

For å se kampene via dekoder må den være koblet til en parabolantenne eller kabel, og da får du 5 TV-kanaler som vil vise kampene. Denne pakken heter V Premium. Du vil ikke få tilgang til å se kampene i Viaplay appen med dette abonnementet. 

Kanalene heter V sport Premier League 1-4. Kanalene er tilgjengelig med abonnement på V Premium og krever en dekoder som er koblet til parabolantenne. 

Hovedkanalen er V sport Premier League som har kanalplass 135. Her vil det også være sendinger når det ikke er livekamper. De øvrige fire kanalene følger på kanalplassene 136, 137, 138 og 139.

Fra bestillingen er registrert har du tilgang enten til tv-kanalene (V Premium abonnement) eller Viaplay Total (Viaplay Total abonnement) innen 30 minutter. 

– Dersom du ønsker å få med deg alt vi kan by på av fotball er Viaplay Total løsningen for deg. Her vil du få med deg også Liverpools kamper i de nasjonale cupene, i tillegg til ligakampene. Sannsynligvis vil vi også komme til å tilby dette for de som kjøper V Premium, og ønsker å se fotballen på linærkanaler, sier pressesjef sport, Norge, i Viaplay Group, Thomas  Horni, til Liverpool.no.

– Det eneste vi ikke kan tilby av Liverpools kamper er Champions League, der TV 2 sitter på rettighetene, slår Horni fast. 

– Skulle Liverpool, Gud forby, droppe ned i Europa League, så har vi rettighetene til dette, legger han til.

Horni har forståelse for at de som irriterer seg over de 30-40 sekunders forsinkelse man opplever ved å streame kampene gjennom Viaplay Total-pakken, og som kan være nok til at Twitter-varsler eller tekstmeldinger varsler om scoringer før de kommer på skjermen din, heller velger V Premium og linærkanaler.

Du kan ikke se kampene på flere skjermer

En av kampene per runde vil bli sendt på tv-kanalen V4, som er en vanlig kanal, som ikke krever at du kjøper de nevnte tilleggspakkene V Premium eller Viaplay Total. I åpningsrunden er dette Tottenham - Southampton lørdag klokken 16.00.

På grunn av begrensinger knyttet til rettigheter er det bare mulig å se en kamp av gangen på samme abonnement. Du har altså tilgang til bare en skjerm når du ser på Premier League, og det er derfor dessverre ikke mulig for flere å for eksempel se på ulike kamper knyttet til samme abonnement samtidig. 

Liverpool.no erfarer at TV-leverandører som Allente har opplevd mange klager fra kunder som tidligere har hatt TV 2 Sport Premium, fordi man gjennom dem kunne se Premier League på to TV-skjermer/via to dekodere samtidig på samme abonnement. Dette er ikke lenger mulig. Denne sesongen får du kun se Premier League på en skjerm per abonnement også linært, og ikke bare ved stream.

– Denne endringen var jeg faktisk ikke klar over, og vil sjekke opp hvorfor det er blitt slik, uten at jeg tror vi får gjort noe med akkurat det, sier Horni til Liverpool.no.

Hva koster det å se alt av Liverpools kamper denne sesongen?

Direkte fra Viaplay koster Viaplay Total 649 kroner i måneden. Både hos Allente, Altibox og RiksTV er prisen den samme. Både V Premium og Viaplay Total er der priset til 649 kroner i måneden. Hos Telenor T-We får du V Premium for 599 kroner per måned. Skal du ha TV 2 Sport Premium og tilgang til Liverpools Champions League-kamper i tillegg koster dette 399 kroner i måneden hos Telenor T-We, som er samme pris som du får om du kjøper pakken direkte fra TV 2.

Hos Allente får du tilgang til Liverpools Champions League-kamper ved å kjøpe kanalpakken TV 2 Play Premium, som koster 359 kroner i måneden. For å se alt av Liverpools kamper der blir da altså totalen 1008 kroner i måneden, mens totalen hos Telenor T-We blir 998 kroner i måneden.

Velger du Strim, samler de sport, TV-kanaler og strømmetjenester i ett abonnement. Det gir deg tilgang til alt av Liverpool-kamper, både fra Champions League, Premier League, FA Cup og og Carabao Cup. Som et introduksjonstilbud tilbyr de Strim Mye + Sport Premium til 449 kr den første måneden, deretter vil abonnementet koste 998 kr i måneden. Introduksjonstilbudet varer til 31. august.

Medlemmer i supporterklubben har et eget tilbud på Strim. Les mer om det her.

Disse har rettighetene

LigaRettighetshaverPeriode
Engelsk fotball
Premier LeagueViaplay2022–2028
FA-cupViaplaytil 2024
Carabao Cup (Ligacupen)Viaplaytil 2024
EFL ChampionshipViaplaytil 2024
Womens Super LeagueViaplaytil 2024
Europacup
Champions LeagueTV22021–2024
Europa LeagueViaplay2021–2024
Conference LeagueViaplay2021–2024
Norsk fotball
EliteserienDiscovery2017–2023
EliteserienTV22022–2028
Fotball-NMTV2/NRKtil 2028
ToppserienNRK/TV22022–2028
OBOS-ligaenDiscovery2017–2023
OBOS-ligaenTV22022–2028
Øvrige ligaer
La LigaTV22021–2026
BundesligaViaplaytil 2029
Serie AVG2022
Coppa ItaliaVGtil 2024
Ligue 1Direktesporttil 2023
Landslag
VM 2022 herrerNRK/TV22022
Nations LeagueTV2til 2028

*Kilde: Allente