Fem grunner til å ta «Klopp til Real Madrid»-rykter med knusende ro

Real Madrid-supportere vil kanskje ha Klopp – men det virker svært usannsynlig.

Da Zinedine Zidane noe overraskende trakk seg som Real Madrid-manager på torsdag, fem dager etter at de hadde slått Liverpool i Champions League-finalen, la den Real Madrid-vennlige avisen Marca ut en avstemning på sine nettsider.

OVERTAR NEPPE:
OVERTAR NEPPE:  Zinedine Zidane og Jürgen Klopp forrige helg.

Der svarte 29 prosent at de ønsket Jürgen Klopp som sin nye manager. Tyskeren fikk flest stemmer av alle. Nummer to var bookmakernes favoritt, Tottenhams Mauricio Pochettino. Han fikk 23 prosent av stemmene.

B-lagstrener Guti fikk 20 prosent, mens Tysklands landslagssjef Joachim Löw fikk 14 prosent. Michel fikk ni.

Real Madrid-fansen vil kanskje ha Klopp til hovedstaden – men at det skjer virker veldig usannsynlig. Her er noen grunner til hvorfor.

1. Kontrakten

Ja, kontrakter kan brytes og det er ingenting som heter lojalitet i fotball lenger – men når det kommer til Liverpools manager har han vært veldig klar på dette tidligere.

Kun ett år inn i sitt Liverpool-prosjekt skrev han en forlengelse på seks år, og har kontrakt på Anfield frem til 2022.

– Så lenge familien min føler seg komfortabel og liker seg her, vil jeg alltid fullføre mine kontrakter. Men dette er ikke bare i mine hender. Jeg håper vi aldri kommer i en situasjon hvor folk sier «Jeg håper han drar i morgen». Ingen trenger å bekymre seg for dette for øyeblikket, dersom noen er bekymret, sa Klopp til The Telegraph i mars i år.

LANG KONTRAKT:
LANG KONTRAKT:  Klopp har kontrakt i Liverpool til 2022.

2. Nylige uttalelser

Klopp har fått mange jobbhenvendelser tidligere. I 2013 var han linket til samme klubb – mens han også har vært linket til Manchester United, og vært i samtaler med dem. I forkant av Champions League-finalen fortalte han hvorfor akkurat tilbudet fra Liverpool var annerledes.

– En liten ting. Liverpool er en stor merkevare i verden. Stor, stor, stor, men på Melwood, er det fortsatt en familie. Ingenting annet. Du kan gå dit og føle det, sa han til Liverpool Echo.

– Det er en fotballklubb. EN FOTBALL-klubb. Jeg har vært i samtaler med andre klubber, og de føltes ikke som en fotballklubb. De hørtes ut som markedsføring – image. Du må signere dette og signere dette, og jeg tenkte «wow, det er ikke spillet som jeg elsker».

3. Språket

Liverpools manager snakker to språk. Det er tysk, og det er engelsk. Mye av managerens metoder går på motivasjon, og da må han kunne snakke språket og kommunisere.

I Raphael Honigsteins bok «Bring the noise» siteres Klopp om viktigheten av språk i måten han jobber på. I forkant av Borussia Dortmunds Champions League-kamp mot Arsenal fikk han spørsmål om han kunne være manager i et annet land enn Tyskland – og om England kunne være noe.

– Jeg tror det er det eneste landet jeg kan jobbe etter Tyskland, for det er det eneste landet hvor jeg kan språket litt. Jeg trenger språket for jobben min, sa Klopp.

Se hvordan 50-åringen svarte da han fikk spørsmål fra en spansk journalist om han hadde lært seg det spanske språket, fra en pressekonferanse med Dortmund.

4. Prosjektet

Liverpool har en av sine største og viktigste sommere på overgangsmarkedet foran seg. Etter to og et halvt år i managerstolen har Klopp virkelig fått et lag en kan kalle et Jürgen Klopp-lag – som scoret 135 mål forrige sesong.

Et lag som hentet Virgil van Dijk for 75 millioner pund i januar, og som allerede har sikret seg en ny midtbane med Fabinho og Naby Keita fra 1. juli – og som linkes til spillere fra en hylle Liverpool ikke har handlet fra mange år.

KLAR 1. JULI:
KLAR 1. JULI:  Naby Keita og Fabinho blir Liverpool-spillere 1. juli.

Etter å ha tapt tre finaler, men vist fremgang hver sesong, skal en forhåpentligvis ta steget opp og utfordre igjen neste sesong.

5. Sjansen vil trolig komme igjen

Dersom Klopp kunne tenke seg å lede Real Madrid, vil trolig den sjansen komme igjen. Siden han ble manager for Mainz i 2001 har den spanske hovedstadsklubben hatt følgende managere:

Vicente del Bosque, Carlos Queiroz, José Antonio Camacho, Mariano Garcia Remon, Vanderlei Luxemburgo, Juan Ramon Lopez Caro, Fabio Capello, Bernd Schuster, Juande Ramos, Manuel Pellegrini, José Mourinho, Carlo Ancelotti, Rafael Benítez og Zinedine Zidane.

Det er 14 managere på 17 år.