Åpen Mac Allister om utfordringen med å spille så tett opp mot landslagspausen– Da vi forberedte oss til kampen klarte jeg ikke å holde øynene åpne

Liverpools defensive midtbanespiller la ikke skjul på at det er tøft å komme tilbake etter landslagsspill på et annet kontinent.

Alexis Mac Allister gikk rett inn i startoppstillingen etter å ha figurert mot Uruguay og Brasil for det argentinske landslaget. 

Argentineren var i likhet med laget under pari i den første omgangen, men hevet seg i takt med resten av laget i den andre omgangen og bidro til at laget fikk med seg ett poeng hjem fra Etihad. 

Etter kampen var han tilfreds med uavgjortresultatet. 

Tok grep i pausen

– Det var en veldig tøff kamp, som vi forventet oss. De er et veldig godt lag, men det ble et rettferdig resultat til slutt. De hadde mest ballbesittelse, men kom seg ikke til mange sjanser. Uavgjort var et fair resultat, sa «Macca» til LFC TV etter kampen. 

24-åringen mener at nøkkelen til at Liverpool kjempet seg inn i kampen igjen i andre omgang var at spillerne tok mer tak i duellspillet. 

– Man kan se ideen deres tydelig, men vi kjempet veldig godt mot dem. I den første omgangen forsvarte vi oss ikke så godt som vi kan, men i den andre omgangen var det mye bedre og vi vant flere dueller. Det var viktig for å få ballen og å score målet. 

PASSER PÅ: Mac Allister prøver å stoppe hurtigtoget Doku.

PASSER PÅ: Mac Allister prøver å stoppe hurtigtoget Doku.

Han bruker baklengsmålet som eksempel, og poengterer at det kunne vært unngått dersom Nathan Akés oppassere - Trent Alexander-Arnold og Dominik Szoboszlai - hadde kommet seg tettere oppi nederlenderen. 

– Jeg synes ikke problemet var at Alisson gled, problemet var at vi tapte duellen med Ake - som kom seg forbi to av våre spillere. Vi snakket om slike type dueller, og de er veldig viktige i en kamp som dette. 

– Det er viktig å få med seg noe herfra, ettersom det er et tøft lag og en tøff arena. Vi må ta en kamp av gangen og se hva sesongen kan bringe. 

Sovnet nesten under forberedelsene

På spørsmål om hvordan det er å spille en så viktig fotballkamp rett etter å ha spilt viktige landskamper på et annet kontinent, var argentineren forfriskende ærlig. 

– For å være ærlig så er det ekstremt vanskelig. Da vi forberedte oss til kampen klarte jeg ikke å holde øynene åpne.

– Det er tøft med jetlag og en lang reise, men vi liker å spille fotball og må bare gjøre det beste utav det, avslutter 24-åringen i intervjuet. 

Nå får Mac Allister velfortjent hvile resten av helgen før det som bør bli en komfortabel hjemmekamp mot LASK Linz venter på torsdag. 

Visekapteinen sto frem da laget trengte det og stilnet Etihad

Spillerbørs og folkebørs etter Manchester City-Liverpool:Visekapteinen sto frem da laget trengte det og stilnet Etihad

Liverpool fikk til slutt med seg et sterkt bortepoeng etter å ha kjempet seg inn i kampen på Etihad. Her kan du se vår børs og sette din egen børs.

Kommentar 25.nov 15:29
– Det er alltid kjekt å feire foran motstandernes supportere

– Det er alltid kjekt å feire foran motstandernes supportere

Trent Alexander-Arnold sørget for at det ble poengdeling på Etihad lørdag.