– Han ga meg de harde sannhetene jeg trengte å høre

Curtis Jones hyller innvirkningen Steven Gerrard hadde på ham tidlig i Liverpool-karrieren.

Curtis Jones har lagt bak seg et sterkt halvår i Liverpool, hvor han endelig har fått vist fram hva som bor i han. Etter at 22-åringen returnerte til startelleveren i vår, har han storspilt både for klubb og landslag.

Han startet de siste elleve kampene forrige sesong, noe som endelig ga litt balanse på en midtbane som hadde vært kaotisk hele sesongen. Den unge scouseren scoret tre ganger, leverte en målgivende pasning og var sterkt delaktig i at Liverpool gikk ubeseiret ut av alle kampene .

Han fulgte opp den gode avslutningen på forrige sesong med storspill for England sitt U21-landslag da de vant EM i sommer. Jones spilte alle kampene unntatt én, og ble avgjørende i finalen da han satte inn 1-0 mot Spania. Det ble også sluttresultatet. Etterpå ble han også tatt ut på turneringens-lag.

Denne sesongen har han vært litt inn og ut av laget med noen småskader, samt suspensjonen etter Tottenham-kampen. Men når han har spilt, har han fortsatt å vise mye av den gode formen. I 3-1-seieren over Wolves, spilte han faktisk sin 100. kamp!

TILBAKE: Jones har vært i storslag etter at han kom seg tilbake i varmen hos Jürgen Klopp.

TILBAKE: Jones har vært i storslag etter at han kom seg tilbake i varmen hos Jürgen Klopp.

Harde sannheter

I løpet av landslagspausen, som 22-åringen ofte må se fra sofaen hjemme, har Curtis tatt seg tid til å stille opp i en fersk episode av «We are Liverpool»-podkasten.

Der snakket han blant annet om forholdet sitt til Liverpool-legenden Steven Gerrard, som han spilte under for Liverpool sitt U18-lag.

– Han hjalp meg masse. Steven var den som kom inn og fikk meg til å virkelig gå for det. Jeg har alltid visst at jeg har evnen, men det var vanskelig som en ung gutt på akademiet.

– Det var også vanskelig fordi alle vennene dine var der og, så du kommer inn og gjør det bra, men har det gøy og er litt useriøs også. Jeg forsto ikke at hvis jeg gjorde alt riktig, så var jeg ikke så langt unna førstelaget.

Han forteller at tiden under Gerrard var lærerik, men at Captain Fantastic ikke var redd for å komme med kritikk og harde sannheter.

– Det var Steven som virkelig åpnet øynene mine for hva som krevdes. Han snakket med hele laget én og én, om tingene du gjorde bra og hva du måtte forbedre.  Han sa mye bra, men kom også med en del harde sannheter som jeg trengte å høre.

– Han sa for eksempel at han ga meg nr. 10 på drakten fordi jeg skulle være hans viktigste spiller, som han ville bygge laget rundt, men at jeg ikke viste nok til å fortjene det.

SIER IFRA: Steven Gerrard var ikke redd for å komme med kritikk til Jones når de jobbet sammen.

SIER IFRA: Steven Gerrard var ikke redd for å komme med kritikk til Jones når de jobbet sammen.

– Du gjorde ingenting

Jones fortsatte å fortelle om perioden sin under Gerrard, og det var spesielt en kamp han husker hvor han fikk huden full fra Liverpool-helten.  

– Det var en kamp hvor vi tapte mot Fulham, og jeg ble taklet av en av spillerne deres som sto over meg etterpå og snakket til meg. Gerrard spurte meg etter kampen hva jeg gjorde med det, jeg sa «jeg vet ikke», og så sa han, «du gjorde ingenting».

– Like etter det fikk vi et godt forhold. Det var ikke alltid bra, og han fortalte meg alltid når det var noe jeg måtte forbedre. Han har vært en massiv del av suksessen min, fordi han ikke var redd for å fortelle meg når jeg tok feil.

Salah og Szoboszlai dominerer topplistene

Salah og Szoboszlai dominerer topplistene

De to Liverpool-spillerne er å finne på flere av topplistene i Premier League så langt denne sesongen.

– Ser på meg selv som en midtstopper

– Ser på meg selv som en midtstopper

Joe Gomez mener midtstopper er hans naturlige posisjon, men han er mer åpen for å spille back nå enn tidligere i karrieren.