– Han vil bli i Liverpool så lenge klubben vil ha ham

Virgil van Dijk ser mot Chelsea-forsvarer og håper at han har mange år igjen.

Virgil van Dijk har sett ut til å være tilbake på sitt beste skyhøye nivå igjen denne høsten, og da er det ikke mange midtstoppere i Premier League eller Europa som er like gode.

Nederlenderen er nå 32 år gammel, og før neste sesong starter vil han ha fylt 33.

Men midtstopperens profesjonelle karriere kom sent i gang, og han spilte ikke førstelagsfotball før like før han fylte 20. Ifølge Transfermarkt har han nå spilt 233 kamper for Liverpool, 115 kamper for Celtic, 80 for Southampton og 66 for Groningen, i tillegg til 62 for Nederland. 556 seniorkamper totalt i karrieren.

For å ta en sammenligning, er van Dijk veldig god venn med Kevin de Bruyne privat, og de er nøyaktig like gamle. Belgieren har hatt mange skader, spesielt senere i sin karriere, men har spilt 686 seniorkamper totalt i karrieren Det er 130 flere kamper enn van Dijk har spilt på toppnivå.

Simon Hughes i The Athletic peker på akkurat dette, og skriver at dette kanskje gjør at van Dijk ikke vil bli like utslitt mentalt som andre spillere. 

(Og for å spare deg Google-arbeidet dersom du skulle sitte igjen med spørsmålet «Hva med James Milner?», så har han spilt 927 kamper for klubb- og landslag).

Ser mot Thiago Silva

I Chelseas midtforsvar spiller fortsatt Thiago Silva, i en alder av 39. Brasilianeren ser ikke ut til å ha planer om å gi seg med det første heller – med en karriere som strekker seg tilbake 19 år til 2004. Han var en annen midtstopper som debuterte sent på A-lagsnivå.

Nå har han spilt 801 kamper for klubb- og landslag. Hughes skriver at det er en spiller van Dijk ser mot.

«I en alder av 32, ser han til Thiago Silva som er 39 år gammel og fortsatt spiller på høyt nivå i Chelsea. Så lenge kroppen lar ham gjøre det, ser han ingen grunn til at han ikke skal kunne gjøre det for Liverpool, så lenge de fortsatt ønsker ham», skriver Hughes.

Siden van Dijk har en kontrakt som går ut sommeren 2025, når han vil fylle 34 år, må Liverpool snart ta stilling til om de skal tilby ham en ny kontrakt, og hvor mange år de skal gi ham. Det virker som han selv tenker at han vil kunne spille på dette nivået i lang tid fremover.

Van Dijk og Nederland kan kvalifisere seg til EM i kveld, når de tar imot et Irland som må tape for å ha mulighet til å få playoff gjennom Nations League.

Nederland - Irland spilles kl. 20.45, og vises på TV 2 Play.

Liverpool chartret fly og henter hele Diaz-familien til Merseyside

Liverpool chartret fly og henter hele Diaz-familien til Merseyside

Diaz-familien skal feire jul i Liverpool.

Nyheter 18.nov 09:34
Én topper Bundesligaen, en annen ble jaget av egne fans, og to slåss på sidelinjen – slik går det med 20 tidligere Liverpool-spillere som har blitt managere

Én topper Bundesligaen, en annen ble jaget av egne fans, og to slåss på sidelinjen – slik går det med 20 tidligere Liverpool-spillere som har blitt managere

Flere tidligere Liverpool-spillere har tatt steget inn i trener- og manageryrket, med varierte resultater.

Innsikt 18.nov 13:07