Liverpool chartret fly og henter hele Diaz-familien til Merseyside

Diaz-familien skal feire jul i Liverpool.

Natt til fredag kunne vi se utrolige scener på Estadio Metropolitano i Barranquilla, da Luis Diaz senket Brasil med to mål på fire minutter og snudde kampen til seier for Colombia. Resultatet sendte Colombia forbi Brasil i VM-kvalifiseringen, og opp på tredjeplass bak Argentina og Uruguay.

Det var mye fokus på Luis Manuel Diaz på tribunen. Han ble gjenforent med sønnen på mandag, og da denne kampen ble spilt hadde han vært ute i frihet i én uke etter å ha vært bortført i jungelen nær grensen til Venezuela i to uker. Det var tydelig at dette var et veldig følelsesladd øyeblikk.

Carl Markham i Press Association melder at Liverpool FC har chartret og betalt for et privatfly som skal fly hele familien Diaz til Merseyside. Begge foreldrene og øvrig familie skal feire jul på Merseyside, og tilbringe en lenger periode sammen. Dette gjør klubben både av sikkerhetsgrunner, og for å gi familien en mulighet til å være sammen etter de traumatiserende ukene de har vært gjennom.

Lander i dag

Flyet skal lande på Liverpool John Lennon Airport lørdag morgen, skriver Markham.

Luis Diaz har ytterligere én landskamp han må spille før han kan komme hjem. Det er natt til onsdag, når Colombia spiller borte mot Paraguay.

Han skal være på et annet fly som Liverpool har chartret sammen med flere andre Premier League-klubber. Alisson Becker, Alexis Mac Allister og Darwin Nunez kommer til å være på det flyet. Målet er å få spillerne tilbake så raskt som mulig, før Premier League-runden neste helg.

Det gjorde også klubbene etter landslagspausen i oktober, og det gjorde hjemreisen mye lettere for de søramerikanske spillerne, og spesielt Liverpools spillere som også da måtte spille tidligkamp lørdagen, slik de alltid må etter landskamper denne sesongen... 

Faren snakket om Barcelona

Diaz senior gjorde et intervju etter kampen mot Brasil som har fått en del oppmerksomhet i sosiale media, etter at den argentinske journalisten Christian Martin på onsdag meldte at Liverpool forventet et bud på Diaz fra Barcelona.

– Sannheten er at jeg vet veldig lite om Barcelona for øyeblikket. Det er sant at Luis er en lojal Barcelona-fan og at det vil være drømmen hans å spille der. Så langt vil jeg takke Porto og Liverpool for måten de har tatt ham imot på, sier Diaz senior i intervjuet med Win Sports TV som spres i sosiale media. 

– Luis er en spiller som lykkes på grunn av måten han er på. Fordi han er ydmyk, måten han jobber på, hvor dedikert han er, og at han er veldig disiplinert, takk Gud. Det vil ikke være noe problem dersom Luis hadde gått til Barcelona, for det er et topplag og et av de beste i verden.

Luis Diaz har blitt linket til Barcelona tidligere, og det vil ikke være noen overraskelse dersom en søramerikansk spiller har den spanske giganten som sin barndomsdrøm. Men det er ingenting som tyder på at Liverpool har noen planer om å selge, at spilleren mistrives på Anfield, eller at Barcelona vil ha råd til et slikt utlegg på en spiller med den økonomien de har.

Årets siste landslagspause er over

Vi fulgte landskampene: Årets siste landslagspause er over

Den siste landslagspausen i 2023 er nå over.

Innsikt 22.nov 08:33
Andre klubber bør skjelve kraftig etter Evertons straff

Andre klubber bør skjelve kraftig etter Evertons straff

Everton trekkes ti poeng for brudd på Financial Fair Play. Skal Premier League endelig ta tak og bruke regelverket?

Kommentar 17.nov 18:13