– Et fantastisk menneske som jeg har stor respekt for

Luis Diaz takker Alisson Becker for støtten i det som har vært en vanskelig periode.

Natt til fredag ble en følelsesladet opplevelse for Luis Diaz. I sin første landskamp etter kidnappingen av foreldrene ble kantspilleren den store helten da han scoret to mål og snudde kampen slik at Colombia slo Brasil 2-1 i VM-kvalifiseringen. 

På tribunen satt far Luis Manuel Diaz og fulgte med. I mål for Brasil stod lagkamerat Alisson Becker. Etter kampen kunne vi se sistnevnte omfavne Diaz, og han virket ikke å være særlig brydd over å ha sluppet inn to mål mot kameraten. 

– Han var glad på mine vegne fordi han vet hva vi har gått gjennom. Jeg kunne ikke bedt om å få mer støtte, sa Diaz om Alisson etter kampen, og la til: 

– Han er et fantastisk menneske som jeg har stor respekt for, sa Diaz ifølge Anfield Watch.

– Fortjente seieren

Denne uken ble Diaz gjenforent med sine foreldre for første gang etter hendelsen i slutten av oktober. Moren ble sluppet fri nærmest umiddelbart, mens faren var i kidnappernes hender i tolv dager. 

I mellomtiden spilte Luis Diaz kamper for Liverpool, og blant annet reddet han et poeng mot Luton. Men lite kan nok måle seg med det han opplevde foran sine hjemmesupportere i landskampen natt til fredag. 

– For å vinne må man gjennom noen tøffe øyeblikk, og det er de øyeblikkene som gjør deg sterkere og modigere, sa Diaz. 

– Ikke bare på fotballbanen, men i livet. Jeg synes vi fortjente seieren - ikke bare jeg, men alle sammen. Jeg er takknemlig overfor lagkameratene og trenerapparatet, som har vært der for meg hele veien. Denne seieren er for det colombianske folk, sa Diaz.

Tre Liverpool-spillere topper nå VM-kvalifiseringen i Sør-Amerika. Alexis Mac Allister og Argentina er nummer én, Darwin Nunez og Uruguay nummer to, mens Diaz og Colombia nå har inntatt tredjeplass. Alisson og Brasil er nummer fem. De seks beste lagene går direkte til VM i Canada, USA og Mexico i 2026. 

Diaz herjet mot Brasil med far på tribunen. Nunez-scoring senket Argentina

Diaz herjet mot Brasil med far på tribunen. Nunez-scoring senket Argentina

Liverpools angrepsspillere i storform i to røde dueller i natt, og spesielt for Luis Diaz ble det en følelsesladet aften.

Nyheter 17.nov 08:58
Årets siste landslagspause er over

Vi fulgte landskampene: Årets siste landslagspause er over

Den siste landslagspausen i 2023 er nå over.

Innsikt 22.nov 08:33