Suarez: – Har en av de beste spissene i verden foran meg i køen

Luis Suarez har ikke noe imot at Darwin Nunez har tatt plassen som Uruguays spydspiss.

Luis Suarez har hatt en legendarisk landslagskarriere og står med 68 mål på 138 kamper for Uruguay. Men spissen nærmer seg 37 år, og har ikke lenger evnene som gjorde han til en av verdens beste spisser i Liverpool og Barcelona. 

Men karrieren for Uruguay er ikke helt over for «El Pistolero», som under ledelse av Marcelo Bielsa fremdeles er med i troppen. Men nå spiller han annenfiolin bak Liverpools Darwin Nunez, og trives godt med å se arvtakeren herje for de lyseblå. 

Denne samlingen har Nunez scoret tre mål på to kamper. Totalt har han fem mål og tre målgivende pasninger på de seks kampene Bielsa har ledet Uruguay. 

– Jeg har en av de beste spissene i verden foran meg i køen i form av Darwin. Han har litt av meg, litt av Edinson Cavani, litt av Haaland, litt av alle i spillet sitt, sa Suarez etter 3-0-seieren over Bolivia natt til onsdag. 

Da kom veteranen inn for Nunez like etter at sistnevnte hadde satt inn sitt andre mål for kvelden 20 minutter før slutt. Suarez stod på sidelinjen og fulgte med. 

– Jeg har en annnen rolle nå enn jeg hadde før, og jeg er glad for å være her og hjelpe gruppen, sa Suarez.

Mentorrolle

Suarez virker å være veldig interessert i hvordan Nunez gjør det både for Liverpool og på landslaget, og legenden har inntatt en mentorrolle for 24-åringen som har vært i god form også for Liverpool denne sesongen. 

Suarez har tidligere fortalt at han snakket med Darwin forrige sesong, da sistnevnte slet med å finne seg til rette i engelsk fotball.

– Jeg tok en prat med ham i fjor da han hadde en dårlig periode i Liverpool. Klubben ba meg snakke med ham, og jeg advarte ham om hvordan engelsk fotball er, sa Suarez. 

Nå er han glad for å se at Nunez har funnet seg til rette

– Vi er ulike, fra ulike generasjoner, og jeg er glad for at han for øyeblikket gjør det bra for klubben sin og for landslaget.

At Nunez har respekt for Suarez er det heller ingen tvil om. 24-åringen tok over draktnummer ni da Suarez var borte fra landslaget, etter å ha spurt pent først. Men i denne samlingen, med Suarez tilbake, var Nunez klar på at han ville vike plass igjen - og de tre målene ble scoret med nummer 19 på ryggen. 

Darwin herjet igjen - historisk seier for Mac Allister og Argentina

Rød jubel i Sør-Amerika: Darwin herjet igjen - historisk seier for Mac Allister og Argentina

Darwin Nunez fortsetter scoringsformen, ny seier for Luis Diaz og en historisk triumf for Alexis Mac Allister natt til onsdag.

Driblekongen Liverpool forsøkte å hente i 2018 herjer nå for Manchester City

Driblekongen Liverpool forsøkte å hente i 2018 herjer nå for Manchester City

Trent Alexander-Arnold må være på sitt aller beste for å stanse Jeremy Doku på lørdag.

Innsikt 21.nov 15:07