– Jeg var veldig nervøs

Ben Doak reflekterer over de første 16 månedene i Liverpool-drakt.

Etter overgangen fra Celtic i fjor sommer har Ben Doak blitt en stadig viktigere spiller i Jürgen Klopps mannskap. Skotten debuterte mot Derby i fjor høst, bare 16 år gammel, og siden den gang har han vært tett på Liverpools førstelagstropp.

Tilliten fra tyskeren har fortsatt inn i denne sesongen, og i det motsatte oppgjøret mot LASK Linz startet skotten kampen for de røde. Det endte med jubel og 3-1-seier.

I et intervju med liverpoolfc.com har 18-åringen reflektert over de første 16 månedene på Anfield. Han beskriver perioden som «en drøm som går i oppfylelse», selv om det har vært utfordrende å tilpasse seg.

– Jeg var veldig nervøs da jeg startet min første kamp (mot LASK), men alle andre kamper jeg har spilt, har gått ganske bra. Det er ofte slik når du starter kampen, for når du kommer inn som innbytter, tenker du aldri på det. Da er du desperat etter å vise deg frem.

STAMFORD BRIDGE: Ben Doak viste ingen frykt da han ble sendt på banen mot Chelsea i sesongens første seriekamp.

STAMFORD BRIDGE: Ben Doak viste ingen frykt da han ble sendt på banen mot Chelsea i sesongens første seriekamp.

Doak fikk også et kvarter mot Chelsea i sesongåpningen, da som innbytter. Siden har han vært på banen i to Europa League-kamper og en ligacupkamp.

– Jeg synes det har gått ganske bra, men jeg kunne vært bedre når det gjelder produksjon, å få et mål eller en målgivende. Jeg har åpenbart bommet på et par sjanser eller sendt ballen på feil tidspunkt, fortsetter kantspilleren.

Selv om målpoengene har uteblitt for 18-åringen så langt, har de fleste likevel blitt svært imponert over ham. Med en vanvittig akselerasjon og lavt tyngepunkt, er det få backer som henger med når han først har «dagen».

– Alt handler om å bli bedre, og alt er en del av utviklingen min. Jeg prøver bare å utnytte det, for jeg kan komme meg i gode posisjoner. Det eneste jeg trenger er å få de siste brikkene på plass.

God hjelp fra Salah

På Merseyside får unggutten jevnlig trene med spillere som Mohamed Salah, Darwin Nunez, Luis Diaz, Diogo Jota og Cody Gakpo – Fem svært gode angrepsspillere, alle dyktige på sine områder.

Skotten trekker spesielt frem førstnevnte, som har hatt en fantastisk start på sesongen.

VERDENSKLASSE: Ben Doak mangler ikke forbilder og inspirasjonskilder i Liverpool-troppen.

VERDENSKLASSE: Ben Doak mangler ikke forbilder og inspirasjonskilder i Liverpool-troppen.

– Mo har hjulpet meg spesielt mye, men de er alle gode, kommer med sine råd og sier hva de tenker. Jeg må bare lytte og ta det til meg. Mo er veldig god på dette. Selv om han ikke spiller på sitt beste, ender han alltid opp med å score. Det er slik jeg også vil bli, sier Doak.

Torsdag kveld vil Doak sannsynligvis få en ny sjanse til å vise seg frem mot østerriske LASK Linz. Det er også en viktig kamp for Liverpools del, som kan sikre avansement fra gruppespillet med seier. Akkurat det tenker ikke skotten spesielt mye på.

– Du trenger ikke å lete etter motivasjon for å spille en slik kamp. Du vil alltid vinne og gjøre ditt beste, men det hadde også vært hyggelig å kvalifisere seg til sluttspillet i morgen, avslutter han.

To år har gått siden sist – men i morgen kveld kan han endelig være tilbake

To år har gått siden sist – men i morgen kveld kan han endelig være tilbake

Kaide Gordon var utelatt fra U21-troppen tirsdag kveld, sammen med flere andre akademispillere.

Mbappé og PSG så ut til å ende i Europa League. Så pekte dommeren på straffemerket

Mbappé og PSG så ut til å ende i Europa League. Så pekte dommeren på straffemerket

Også for Liverpools del er det litt interessant hva som skjer i Champions League fremover.