Åpner for å gi ny kontrakt til Matip

Jürgen Klopp vil at Liverpool skal gi Joel Matip den støtten og sikkerheten han trenger gjennom langtidsskaden.

Denne uken kom nyheten om at Joel Matips sesong trolig er over. Kneskaden midtstopperen pådro seg mot Fulham forrige helg viste seg å være en alvorlig leddbåndskade, og 32-åringen er etter all sannsynlighet ferdigspilt i 2023/24. 

Dermed kan han også ha spilt sin siste kamp for Liverpool. Kontrakten til stopperkjempen går nemlig ut til sommeren, åtte år etter at han skrev under på sin første avtale med de røde. 

For Matips del betyr det noen usikre måneder i vente. Til sommeren er han 33 år, og en spiller i den alderen på vei tilbake fra langtidsskade er neppe det mest attraktive på overgangsmarkedet. Derfor håper Jürgen Klopp at Matip får tilbud om en ny kontrakt av Liverpool FC.

– Jeg føler meg trygg på at klubben vil vise sin klasse, som de burde gjøre. Jeg regner også med at de har snakket med Joel om at han ikke trenger å bekymre seg gjennom perioden han er skadet, sa Klopp på dagens pressekonferanse. 

Ny kontrakt?

På spørsmål om han mener den støtten bør innebære et kontraktstilbud, sa han følgende: 

– Etter min mening, ja, men det er ikke min avgjørelse til syvende og sist. Jeg kan ikke skrive under på papirene, sa Klopp og la til at Matip fortjener all den støtten han nå kommer til å få av klubben.

David Lynch skriver for This Is Anfield at klubben ikke har tatt noen avgjørelse om Matips fremtid ennå, men at de ikke kommer til å frigi spilleren så lenge han er skadet. 

Matip skal nå gjennom en operasjon i kneet, før den lange veien tilbake mot fotballbanen begynner. Dette ligger an til å bli den verste skaden i 32-åringens karriere så langt. Forrige gang han var ute med langtidsskade var i 2020/21-sesongen. Da var han ute fra januar til sesongslutt. 

Tysk-kameruneren har spilt 201 kamper og scoret elleve mål for Liverpool.

Klopp om skader, Matip og overganger

Vi fulgte pressekonferansen: Klopp om skader, Matip og overganger

Jürgen Klopp møtte pressen før kampen mot Crystal Palace.

Alisson har trent for fullt. Mac Allister ute mot Palace

Alisson har trent for fullt. Mac Allister ute mot Palace

Jürgen Klopp har kommet med skadeoppdatering.