Derfor ble ikke Amrabat og Shaw straffet på Anfield

VAR-journalist Dale Johnson har tatt opp to straffesituasjoner etter helgens kamp.

Helgens Liverpool-kamp handlet først og fremst om at de røde ikke maktet å score på et baktungt Manchester United-lag, men en del supportere har nok også forundret seg over hvorfor hjemmelaget ikke fikk straffe i den kampen.

Den første situasjonen kom i det 77. minutt da Luis Diaz mottok ballen inne i 16-meteren. Colombianeren forsøkte seg på en chip, før han ble meid ned av Sofyan Amrabat like etter. En stygg takling isolert sett, men Liverpool-vingen fikk avsluttet angrepet.

«Taklingen kommer fordi Amrabat forsøkte å blokkere et skudd mot mål. Det gis vanligvis straffer i situasjoner hvor forsvarsspillere har begått en slik takling, men i et forsøk på å blokkere, pleier det sjelden å gis», konkluderer ESPN-journalist Dale Johnson i sin spalte.

Du kan se situasjonen og høydepunktene her:

Like etter oppstod det enda en potensiell straffesituasjon inne i Manchester Uniteds boks. En innlegg traff Luke Shaw i foten, før ballen slo opp i hånden til venstrebacken. Johnson mener at dommeren gjorde rett da han ikke dømte straffe.

«Han hadde hånden i en naturlig posisjon. Selv uten berøringen på foten, bør det ikke forventes at det blir tildelt straffe for dette i Premier League».

Mange har kanskje sett situasjonen i kampen mellom Paris Saint-Germain og Newcastle, der førstnevnte fikk et sent straffespark for en lignende situasjon. Det var feil idømt, skriver Johnson.

«Vi har sett flere lignende situasjoner i Premier League denne sesongen, og ingen av dem har endt med straffespark. En av dem er Virgil van Dijks hands mot Brighton. Da traff ballen låret til nederlenderen før den spratt opp i armen».

Johnson har ikke skrevet noe om et potensielt rødt kort til Darwin Nunez da spissen skjøt vekk ballen og gestikulerte til dommeren. Han nevner heller ikke Diogo Dalots to gule kort på tampen av oppgjøret.

«Det var en en relativt dempet atmosfære på tribunene og en panikk på banen som ikke kjennetegner de som kjemper om en tittel»

Dette skriver avisene:«Det var en en relativt dempet atmosfære på tribunene og en panikk på banen som ikke kjennetegner de som kjemper om en tittel»

Liverpool stormet ut av startblokkene, men møtte et sterkt Manchester United-forsvar. Dette skriver avisene etter en ganske tam 0-0-kamp på Anfield.

Innsikt 18.des 2023 13:32
Har vi egentlig noe å klage på?

Har vi egentlig noe å klage på?

Et skuffende 0-0 resultat dro opp mye negativitet, men det er ikke lenge siden situasjonen så helt annerledes ut.

Kommentar 18.des 2023 11:59