«Hvis Liverpool hadde scoret, ville målet deres blitt annulert»

ESPN-journalist Dale Johnson har tatt tak i tre VAR-situasjoner fra helgens 2-1 seier.

Det så lenge ut til å gå mot poengtap på Selhurst Park, men med god hjelp av en utvisning, samt scoringer av Mohamed Salah og Harvey Elliott, endte det med en ny seier på bortebane for de røde.

Etter helgens kamp har flere av VAR-situasjonene i kampen blitt samtaleemner både i ekspertstudioer og på sosiale medier. Den som skaper mest uenighet er Palace sitt straffespark, som kom ett minutt og 45 sekunder etter hendelsen skjedde inne i boksen.

VAR-ekspert og ESPN-journalist Dale Johnson har skrevet en del om situasjonen som oppstod midtveis inn i andre omgang. 

«Dommeren hadde sett sammenstøtet mellom spillerne, men ikke hvor betydelig kontakten var. Det skjedde på blindsonen for både dommer og assistenten. Mateta hadde ingen sjanse til å stå på beina, så straffesparket var riktig utfall etter gjennomgang», mener han.

Hva hadde så skjedd om Liverpool hadde scoret før dommeren gikk til monitoren? Johnson forklarer:

«Hvis Palace hadde scoret, ville målet ha telt, og VAR-gjennomgangen ville blitt kansellert. Men hvis Liverpool hadde scoret, ville målet blitt annunert, og et straffespark ville blitt tildelt».

SITUASJONEN: Dale Johnson mener dommerne gjorde rett da de dømte straffespark til Crystal Palace.

SITUASJONEN: Dale Johnson mener dommerne gjorde rett da de dømte straffespark til Crystal Palace.

Flere situasjoner

Midtveis i den førsteomgangen scoret også Crystal Palace etter et balltap på midtbanen av Wataru Endo. Dommeren ble også i denne situasjonen sendt til skjermen, og konkluderte med at Will Hughes var for hardhendt i ryggen på japaneren.

En av tingene som har forundret mange etter kampen er hvor lang tid det ble brukt på monitor for å komme til en avgjørelse.

«VAR valgte en dårlig vinkel for å vise dommeren situasjonen, og det virket som Madley var i tvil. Andre vinkler kom på plass litt senere, og de viste kontakten langt tydeligere. Hvis VAR hadde presentert en mer overbevisende vinkel først, ville det kanskje ikke tatt så langt tid», konkluderer Johnson.

ESPN-journalisten skriver videre at Madley raskt spurte VAR-bussen om andre vinkler til situasjonen, noe som til slutt endte med en riktig avgjørelse.

RIKTIGE AVGJØRELSER: Andy Madley hadde mye å gjøre på lørdag, men kom ut av kampen med gode skussmål.

RIKTIGE AVGJØRELSER: Andy Madley hadde mye å gjøre på lørdag, men kom ut av kampen med gode skussmål.

Den siste, som mange kanskje ikke har tenkt over i ettertid, skjedde like før Mohamed Salah satte inn 1-1 scoringen. Curtis Jones sendte ballen til egyperen, før han ble meid ned av Joel Ward. 

«Madley satte fløyten til munnen like før scoringen, men holdt igjen og lot Salah få sjansen sin. Flott dømming fra dommeren».

Palace-backen, som allerede hadde pådratt seg et gult kort før situasjonen med Jones, kunne fint blitt utvist om Liverpools målmaskin ikke hadde funnet nettmaskene.

«Hvis Salah hadde bommet, og straffesparket ble dømt, er det sannsynlig at Ward ville blitt belønnet med et nytt kort, noe som hadde sendt Palace ned i ni mann».

Torsdagens motstander har fremdeles mye å spille for

Torsdagens motstander har fremdeles mye å spille for

Union SG må ha poeng for å være sikret videre spill i Europa.

Hvilke unggutter kan få sjansen mot Union SG?

Hvilke unggutter kan få sjansen mot Union SG?

Det forventes et urutinert og ungt lag på torsdag, bare få dager før Manchester United kommer til Anfield.

Innsikt 12.des 2023 20:03