– Ingen sammenheng mellom VAR-tabben og turen til Midtøsten

Dommersjefen vil fortsette å la Premier League-dommerne ta kamper i andre land.

Liverpool ble offer for den største VAR-tabben til nå i Premier League i høstens bortekamp mot Tottenham, da Luis Diaz sitt mål ble annullert som følge av en monumental konsentrasjons- og kommunikasjonssvikt i VAR-rommet. 

Etter kampen kom det frem at deler av dommerteamet hadde vært i Emiratene og dømt kamp bare to dager før Liverpools kamp på Tottenham Hotspur Stadium. Dommersjef Howard Webb fikk kritikk for å ha godkjent denne turen, ettersom en så lang reise kan være utmattende og at én dag med restitusjon ikke er nok. 

VAR-dommer Darren England og VAR-assistent Dan Cook, duoen som gjorde den utrolige feilen, var blant de dommerne som var med på turen. 

Nå har Webb og dommerforeningen PGMOL gransket tabben, og de har kommet frem til at turen ikke hadde noen innvirkning på prestasjonen til VAR-teamet. 

– Vi fant ingen sammenheng mellom den spesifikke turen til Midtøsten og VAR-feilen. Men vi vet at det har skapt støy, sier Webb ifølge The Telegraph.

Vil ikke gjøre endringer

Webb legger til at han vil fortsette å godkjenne turer til Midtøsten og andre steder for sine dommere. 

– Hver forespørsel vil bli behandlet som en enkeltsak. Vi vil kun vurdere det dersom jobben kan gjøre at dommerne utvikler seg, og at det ikke fører til at de blir utilgjengelig i turneringene vi har ansvar for. Enhver slik forespørsel må bli godkjent av PGMOL, sier Webb og legger til at ingen dommere har vært på liknende oppdrag siden blant andre England, Cook og Michael Oliver var det i september. 

PGMOL har også blitt kritisert for destinasjonen dommerne ble sendt til, som følge av anklager om interessekonflikt. De forente arabiske emirater er eiere av Manchester City. Tidligere har også Michael Oliver dømt i Saudi-Arabia, som er tett knyttet til Newcastle United. 

Telegraph skriver at det ikke er noen indikasjoner på at en slik interessekonflikt hadde noe med avgjørelsen i kampen mellom Liverpool og Tottenham å gjøre. 

England og Cook har nesten ikke vært involvert i Premier League-kamper etter den grove feilen. 

Fra A til Z: Nå har hele alfabetet scoret for Liverpool

Fra A til Z: Nå har hele alfabetet scoret for Liverpool

Jarell Quansah sørget for å få på plass den siste bokstaven torsdag kveld.

– 7-0-seieren visste vi var et «freakish» resultat

Klopps pressekonferanse før Manchester United-kampen:– 7-0-seieren visste vi var et «freakish» resultat

Dette sa Jürgen Klopp på pressekonferansen før Manchester United-kampen.