Har spilt seg inn på imponerende toppliste for tredje gang

Trent Alexander-Arnold ypper seg med de beste i nyere historie med tanke på målpoeng fra forsvarsspillere.

Trent Alexander-Arnold ventet en liten stund før målpoengene begynte å tikke inn i 2023, men etter at høyrebacken fikk en litt friere rolle i vår har leveransen vært tilbake i god, gammel klasse - og kanskje til og med litt bedre. 

Kontoen PopFoot på X har oversikten som viser hvor mange målpoeng forsvarsspillere har levert fra 2000 til i dag. Ingen har levert flere målpoeng enn Roberto Carlos sine 26 for Real Madrid og Brasil i 2003, men Alexander-Arnold er like bak. 

Scouseren er med årets leveranse den eneste spilleren som er inne på listen for tre ulike år. Høyrebacken leverte 25 målpoeng for Liverpool og England i 2019, og endte 2023 med 24 målpoeng. Han er dermed både nummer to og tre på listen. 

Alexander-Arnold var også aktiv med sine målpoeng i 2021, da han leverte fire scoringer og 18 målgivende pasninger.

Her kan du se listen. Merk at den ble publisert før kampen mot Arsenal, der Trent fikk sin 20. assist for året og klatrer opp til tredjeplass.

Har fått dårlig betalt

Alexander-Arnold hadde vært enda høyere på listen og kunne ha klatret forbi Roberto Carlos dersom han hadde fått full uttelling for sjansene han har skapt. 

Ifølge tall fra Understat har backen levert sjanser til en xG-verdi på seks i Premier League denne sesongen, men fangsten så langt er tre målgivende pasninger. 

På den listen må han finne seg i å ligge bak Liverpools aller mest skapende spiller, nemlig Mohamed Salah, som har levert syv målgivende og sjanser med en xG-verdi på åtte. 

Når det gjelder den gjeve listen med forsvarsspillere er det nok gode muligheter for at Trent forsyner seg med førsteplassen i 2024. Ikke bare er han nå i en noe mer fremskutt rolle for Liverpool - han har også spilt seg inn i planene til Englands landslagstrener Gareth Southgate. 

Jota er Liverpools mest effektive angrepsspiller

Jota er Liverpools mest effektive angrepsspiller

Diogo Jota blir god å ha i andre halvdel av sesongen.

Mandagens motstander har slitt med skader - og er i elendig form

Mandagens motstander har slitt med skader - og er i elendig form

Newcastle har fått merke kampbelastningen i første halvdel av sesongen.