– Ingen forventet en klassiker, men jeg tror ikke noen som var her vil glemme denne kampen

Jürgen Klopp fortalte spillerne at kampen ble som den ble fordi de var «litt dumme» på søndag.

Da klokken på Anfield viste 86 minutter lå Liverpool under 3-2 hjemme mot Fulham i en kamp der omtrent alt og alle på forhånd forventet en kamp de røde skulle vinne uten for store problemer.

Det var både eufori og lettelse da Trent Alexander-Arnold to minutter senere tok ned ballen og satte inn 4-3-målet, og alle spillerne kom skliende bort mot cornerflagget på The Kop.

– Følelsen etter kampen var eksepsjonell for å være ærlig. Under kampen var det litt annerledes, og jeg fortalte guttene etterpå at kampen ble slik fordi vi var «litt dumme», sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etterpå.

– Jeg likte starten veldig godt, da vi var veldig sterke og startet bra, og vi scoret målet. Jeg vet ikke akkurat hvordan, det har jeg glemt litt, men det skjedde noe med timingen da Bernd Leno fikk kuttet sitt. Jeg må se det tilbake, men vi fortsatte å spille og klarte ikke å forsvare oss så godt lenger. Vi kunne ha vunnet ballen tilbake høyt i banen, gjorde det ikke, og de spilte seg gjennom midten og lykkes med det. De hadde en kontring da de scoret de første med Harry Wilson, og så det andre på en corner er noe som aldri bør skje. De får en ny corner i en lignende situasjon og scorer igjen, men denne gang blir det annullert.

– Jeg sa til guttene i pausen at 2-2 var et fortjent resultat, men at slik burde det ikke være, sier Klopp.


– En klassiker

Klopp mente det var fortjent da Fulham tok ledelsen mot slutten.

– I andreomgangen var Fulham åpenbart en annen type motstander, fordi de innså at dette var måten de kunne score på oss i dag. Vi hadde fortsatt våre øyeblikk og var uheldig med Darwin og tverrleggeren, og det var andre situasjoner der vi kunne ha scoret. Så scoret de 3-2-målet, og det var heller ikke ufortjent, det må sies. Fotballen er slik av og til. De hadde ikke 20 sjanser men de hadde nok, og var kliniske.

– Det å slippe inn 3-2-målet, og så kom sluttspurten. Utfallet var perfekt, og jeg likte måten vi spilte på. Vi endret system noen ganger, og det fungerte, og det er det ikke alltid det gjør. Det ender opp med en intens og hektisk periode, men der vi klarer å beholde roen, med ballen til Mo (Salah), Mo til «Wata» (Endo), og Endo som setter den opp i krysset.

– Så med 3-3 så kunne alle åpenbart se at guttene ønsket enda mer, og siden vi var litt heldige i dag så fikk vi det. En fantastisk erfaring vil jeg si. For alle som var her, så tror jeg ikke det var noen som før kampen tenkte at Liverpool mot Fulham ville være en uforglemmelig kamp som du aldri vil glemme. Men «you’re welcome». Ingen som var her i dag vil noen gang glemme denne.

Allerede onsdag skal Liverpool i aksjon igjen. Da er det Sheffield United på bortebane, i en kamp som spilles onsdag kl. 20.30.