Klopp om skadesituasjonenThiago kan være tilbake i trening snart - usikkert når Bajcetic returnerer

Klopp kom med en oppdatering om de skadde spillerne på fredagens pressekonferanse.

Om man ser på tabellen ser situasjonen rosenrød ut for Jürgen Klopps Liverpool. Etter Arsenals nederlag torsdag kveld topper de rødkledde tabellen, med færrest innslupne mål i ligaen. 

På skadefronten ser det imidlertid ikke fullt så bra ut for Klopp. 

Joel Matip mister resten av sesongen etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade mot Fulham, mens Kostas Tsimikas også er ute i flere måneder etter et kragebeinsbrudd mot Arsenal. I tillegg er Andy Robertson fortsatt et stykke unna, samtidig som Stefan Bajcetic og Thiago Alcantara er ute på ubestemt tid. En som heldigvis nærmer seg, er Alexis Mac Allister. 

Liverpools tyske manager kom med både negative og positive nyheter angående skadene på fredagens pressekonferanse. 

Robertson kan miste hele januar - Macca nærmer seg

Tyskeren er usikker på om Robertson kan bidra i en tettpakket januarmåned, og sier skotten fortsatt trenger tid. 

– Robbo trenger fortsatt mer bevegelighet i skulderen. Det var en stor operasjon, og han er fortsatt ikke i nærheten av å trene med laget eller noe slik. Han kan gjøre mye, kan bruke armen skikkelig, med det er fortsatt en god stund igjen. 

– Jeg er rimelig sikker på at han må bruke hele januar på å komme tilbake, men det kommer nærmere og nærmere. 

SKADET: Det var i en landskamp Robbo skadet skulderen.

SKADET: Det var i en landskamp Robbo skadet skulderen.

En som er nærmere spill er Mac Allister, som ble skadet mot Sheffield United tidlig i desember. Klopp hadde ikke hele bildet, men sa at argentineren kunne bli involvert i trening allerede fredag. 

– Macca - vi får se hva han kan gjøre i dag og om han kan trene med laget. Det er tidlig og jeg har ikke møtt doktoren enda, men vi får se. 

Thiago kan returnere i januar - Bajcetic må ta tiden til hjelp

Tyskeren ble også spurt om en oppdatering angående Thiago og Bajcetic. Thiago har vært ute siden pre-season, mens Bajcetic spilte sin forrige kamp for Liverpool i slutten av september. 

– Jeg vet ikke helt, men jeg tror Thiago på et eller annet tidspunkt i januar kan komme tilbake i trening med laget. 

– Det går bra med Thiago, men vi må være forsiktige med å ikke bruke ham for tidlig. Hoften og det området er en langvarig skade for ham, og han kunne nok ha trent noen dager, men vi fokuserer på å få ham tilbake på lengre sikt. 

REHAB: Thiago ekan komme tilbake i januar.

REHAB: Thiago ekan komme tilbake i januar.

For Bajcetic sin del er leggskaden verre å sette et tidsperspektiv på, og Klopp kunne ikke si noe om når spanjolen kan være tilbake i spill. 

– Hvis du spør Stefan hvordan han føler seg hadde han sagt at det gikk bra, og at han kunne trene, men vi må være fornuftige. Det er et vekstproblem, som er normalt i den alderen, vi må ta tiden til hjelp og være forsiktige.

– Det er en medisinsk vurdering - ikke av ham eller meg - men det må gjøres i denne situasjonen. Det er irriterende for ham. 

Dersom den gamle klisjéen stemmer, er det grunn til optimisme for Liverpool

Har sluppet inn færrest mål etter halvspilt sesongDersom den gamle klisjéen stemmer, er det grunn til optimisme for Liverpool

Liverpool har den beste defensive statistikken i ligaen så langt.

Håper å være tilbake før sesongslutt

Positive nyheter fra David LynchHåper å være tilbake før sesongslutt

Grekeren skal være optimistisk med tanke på å kunne bidra igjen for de rødkledde denne sesongen.