Klopp mener Alissons beste egenskap gjør at målvakten ikke får anerkjennelsen han fortjener

I et intervju kaller Klopp sin sisteskanse Alisson for verdens beste målvakt, og sier det er på grunn av egenskaper som er vanskelig å få med seg for mange.

Oppgjøret mot Manchester United søndag kveld ble ikke som Liverpool hadde drømt om, og det endte til slutt målløst på Anfield. 

Flere spillere skuffet mot et dyptliggende bortelag, men en som ikke på noen måte kunne lastes for poengtapet var Alisson Becker. 

Brasilianeren sto fjellstøtt bakerst i buret, og da bortelaget kom på en sjelden visitt og Rasmus Højlund ble spilt gjennom, var han på pletten og reddet ballen med brystkassen. 

I et intervju gjort av tidligere Premier League-målvakt Ben Foster uttrykker manager Jurgen Klopp hvor takknemlig han er for å ha verdens beste målvakt i buret. 

Verdens beste keeper - enda bedre person

– Det mest spesielle om Ali er at han, selv om jeg synes han er den beste målvakten i verden, er en enda bedre person enn spiller. Det er sprøtt, innledet Klopp om sin sisteskanse i intervjuet med Amazon Prime

Selv om 31-åringen er både rolig og snill, går ikke det på bekostning av konkurranseinstinktet. 

– Når man ser på ham tenker man at man ikke ønsker å ha noen annen målvakt - det er ham man vil ha. Han er rolig, smart og en veldig god person. Samtidig har han konkurranseinstinktet også, og stiller spørsmål dersom han ikke får spille. 

Klippet hvor Klopp roser sin målvakt kan sees fra 4:00 i videoen under. 

Får ikke anerkjennelsen han fortjener

Klopp forteller at Alisson har en unik kunnskap om spillet. 

– Han har en fantastisk fotballhjerne. Han tenker nøye gjennom ting, og når vi snakker sammen og han forklarer ting til meg forstår jeg alltid hva han mener - selv om jeg ikke kan mye om keeperspill. 

Da Yashin-trofeet (tilsvarende Ballon d'Or for målvakter) ble utdelt nylig var ikke Alisson Becker blant de ti nominerte målvaktene. Klopp tror brasilianeren ikke får anerkjennelser han fortjener grunnet at han får redninger til å se enkle ut, heller enn å sprelle foran kameraene. 

– Hvor ofte skjer det ikke at han holder baller i fast grep som andre målvakter må hoppe og sprelle for å nå. Det ser ikke spektakulært ut, og dermed innser ikke folk hvor mange gode redninger han gjør, men det er hans beste ferdighet. 

Det var en av de viktigste årsakene til at de rødkledde hentet ham sommeren 2018. 

– Da vi analyserte ham og ønsket å hente ham, var det utrolig hvor rolig han var - og det er han fortsatt. Jeg forstår godt hvorfor du ser det slik, fordi jeg er helt enig - han er eksepsjonell. 

Det gjenstår å se om Alisson starter onsdag kveld når West Ham kommer på besøk i ligacupen. Caoimhin Kelleher har stått så langt i ligacupen, men med en lett vei til trofeet i sikte er det ikke utenkelig at Klopp ønsker å stille med sitt sterkeste kort. 

Forklarer hvorfor han alltid ser på motstanderens oppvarming

Forklarer hvorfor han alltid ser på motstanderens oppvarming

Jürgen Klopp pleier sjelden å bruke mye tid på Liverpool-spillerne før kampen.

Van Dijk har kommet med sitt motsvar til Roy Keane

Van Dijk har kommet med sitt motsvar til Roy Keane

Nederlenderen synes ikke Manchester United-profilen traff spesielt godt på kommentarene sine.