– Jeg tror egentlig ikke vi kommer til å kjøpe midtstopper i januar

Jürgen Klopp forklarer hvorfor det er så vanskelig, og hvorfor fire friske midtstoppere kan være nok.

Denne uken fikk Liverpool de triste nyhetene om at Joel Matips sesong kan være over, og at midtstopperen må under kniven for å operere korsbåndet.

Med det har klubben Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Joe Gomez og Jarell Quansah som alternativer på midtstopperplass. På pressekonferansen fredag fikk Jürgen Klopp spørsmål om dette ville sende Liverpool ut på overgangsmarkedet.

– Etter åtte år klarer jeg fortsatt ikke å forstå dette. Dere snakker alltid om overganger som at det er det enkleste i verden. Bare det å kjøpe en spiller, finne pengene til det – som at vi har grenseløst med penger – vi snakker alltid om det. Det kan jeg ikke forstå, sier Klopp.

– Alle. Dere, supporterne, alle snakker om det, «vi trenger en ny spiller». Alle koster penger, og det må være den riktige spilleren. Si meg en klubb som ønsker å selge en topp, topp, topp midtstopper? Om dere kan fortelle meg en. Ikke bare en midtstopper, men en midtstopper av toppklasse, for han vil måtte spille for Liverpool, sier han videre

De røde har allerede blitt linket til Wolfsburg 23 år gamle midtstopper Maxence Lacroix.

Var fornøyd med dynamikken

Klopp var veldig fornøyd med dynamikken da han hadde de midtstopperne han hadde, og mener den var «perfekt». Også i sommer var det en del som etterlyste ny midtstopper, uten at det kom.

– Så hvorfor skal vi starte prosessen med det? I fire-fem dager har vi visst at Joel Matip vil være ute i lang, lang tid, og det er veldig dårlig nytt for oss, men vi har fortsatt fire midtstoppere og det er absolutt greit.

– Dersom vi allerede hadde hatt en femte midtstopper, ville det gitt en helt annen dynamikk i laget, der én ikke er involvert, og vi ikke ser noen utvikling med ham og slike ting. Så slik situasjonen var, var perfekt. Om den er perfekt nå? Jeg vil si at den er det så lenge vi kan bruke de fire vi har. Om ikke, så vil det bli litt vanskeligere med de kampene vi har i vente, sier han.

– Men det har aldri vært en eventyrverden der du kan hente inn en midtstopper i verdensklasse til den andre du har er frisk igjen. Så lenge andre klubber ikke legger det under juletreet for oss og sier «ta ham og bruk ham så lenge du trenger». Jeg har ikke tenkt på det ennå, fordi det er fem dager siden problemet oppsto.

Og så tilbake til hovedspørsmålet – så tror ikke Klopp det blir januarkjøp.

– Jeg vet ikke, men tror egentlig ikke det, for å være ærlig.

Franskmann vurderes som Matip-erstatter

Mirror: Franskmann vurderes som Matip-erstatter

Liverpool kobles til franskmann i Bundesliga og midtstopper i Crystal Palace etter nyheten om Joel Matip sin langtidsskade.

– Med spilletiden har selvtilliten kommet tilbake

– Med spilletiden har selvtilliten kommet tilbake

Ryan Gravenberch stortrives i sin nye klubb.