Kraftig økning i gule kort for klaging på dommeren

Premier League og PGMOL mener de nye retningslinjene har hatt en solid effekt.

Premier Leauge og PGMOL har før serierunde nummer 17 kommet med tall som de mener viser at de nye retningslinjene som ble lagt før sesongen har hatt en solid effekt. 

Dommerne varslet i sommer at de ville slå mye kraftigere ned på spillere som omringer kamplederen, oppfordringer til å gi gule kort til motstanderen og massekonfrontasjoner. Tallene viser i alle fall at de ansatte til dommersjef Howard Webb har tatt oppgaven på alvor. 

Så langt denne sesongen har det blitt delt ut hele 80 gule kort for klaging på dommeren i Premier League. På samme tidspunkt forrige sesong var tallet 24. Det har med andre ord økt med over det tredobbelte. 

Totalt sett mener Webb og Premier League-sjef Richard Masters at de nye retningslinjene har hatt en forebyggende effekt, og viser til følgende: 

  • En nedgang fra fem ett tilfelle av spillere som omringer dommeren. 
  • En nedgang fra tre til ingen massekonfrontasjoner. 
  • En nedgang fra seks til ett tilfelle av regelbrudd i teknisk sone. 

– Fremgang

Webb mener dommerne har blitt mer robuste og at de nå er mye tydeligere på hva slags oppførsel de ikke vil akseptere ute på banen, på sidelinjen eller på tribunen. 

– En kulturendring vil ikke skje over natta, og det er fremdeles tidlig, men det går i riktig retning. Dommerne våre leverer det de kan i arbeidet med å forbedre oppførselen i fotballen, og å bevare spillets gode navn og rykte. 

– Vi har allerede sett forbedringer i oppførselen, noe som er hyggelig å se. Vi ønsker også at det skal bli mindre klaging på dommeren i fremtiden, og det er derfor vi setter et så sterkt eksempel nå, sier Webb. 

Premier League-sjef Masters mener det er viktig at aktørene på øverste nivå setter et godt eksempel for resten av fotballen. 

– Vi skal fortsette å støtte våre dommere og er klare på at strengere håndheving av regelverket vil være med på å løfte turneringen som helhet. 

Liverpool og Tottenham har fått flest røde kort i Premier League denne sesongen, med fire, mens det kun er Arsenal som har færre gule kort enn Liverpools 28. 

– Jeg tror mange frykter at United skal være skikkelig dårlig, mer enn at Liverpool skal være forbanna gode

– Jeg tror mange frykter at United skal være skikkelig dårlig, mer enn at Liverpool skal være forbanna gode

Erkefiende Manchester United er i en liten krise. Nå lurer supportere på hvilket lag som vil dukke opp på Anfield.

Innsikt 15.des 2023 18:32
– Jeg ville vært fyrt opp, og jeg ville forsøkt å fyre opp lagkameratene mine også

– Jeg ville vært fyrt opp, og jeg ville forsøkt å fyre opp lagkameratene mine også

Alisson Becker tror 7-0-tapet sist vil fyre opp Manchester United før søndagens oppgjør.