Kunngjør tv-avtale med verdi på over 90 milliarder kroner

Premier League har forhandlet frem tidenes avtale med de britiske tv-selskapene.

Premier League bekrefter mandag at de har kommet til enighet med Sky Sports og TNT Sports om tv-rettighetene fra og med 2025/26-sesongen til og med 2028/29-sesongen. 

Den nye tv-avtalen har en verdi på svimlende 6,7 milliarder pund, som vil si i overkant av 90 milliarder kroner. Dette er ifølge ligaen en økning på fire prosent i rettighetene til å vise live Premier League-fotball sammenliknet med den nåværende avtalen, og er den mest lukrative tv-avtalen innenfor sport i britisk historie. 

Det er Sky Sports som har sikret seg flesteparten av kampene, med minst 215 live-kamper per sesong. TNT Sports har på sin side fått 52 kamper, og vunnet over Amazon i budrunden. Kampene som spilles lørdag klokken 15 engelsk tid vil fremdeles ikke bli vist på tv på grunn av «3PM Blackout». 

Samtidig har BBC Sport sikret seg rettighetene til å vise høydepunkter fra alle kampene, og dermed kan det populære programmet Match of the Day fortsette. 

– Utfallet av denne prosessen underbygger den sterke posisjonen til Premier League, og er en bekreftelse på at våre klubber, spillere og managere leverer den mest konkurransedyktige fotballen, for fulle stadioner, foran supportere som skaper en atmosfære hver helg som ingen kan matche, sier Premier League-sjef Richard Masters.

Ifølge ligaen vil denne avtalen sørge for økonomisk sikkerhet for klubber også i resten av divisjonssystemet, ettersom en god slant av pengene skal gå til English Football League og fotball på grasrotnivå.

I Norge er det fremdeles Viaplay som viser Premier League, og det skal de gjøre helt frem til 2028. De betalte 20 milliarder kroner for retten til å vise Premier League i åtte år, og i motsetning til i Storbritannia har man her anledning til å vise samtlige 380 kamper på tv. 

Visekapteinen knuste lagkameratene på folkebørsen

Visekapteinen knuste lagkameratene på folkebørsen

Sjelden skiller det så mye fra bestemann til nestemann på folkebørsen.

Klopp skal møte supportere i testarrangement på Anfield

Klopp skal møte supportere i testarrangement på Anfield

Liverpool FC inviterer til Q&A med Jürgen Klopp.