Overgangene som gir håp om at Bellingham-sagaen ikke er over riktig ennå

Det har skjedd før at vi har fått høre at Liverpool ikke lenger er interesserte i en spiller, og vipps så har han endt opp som rød likevel.

Paul Joyce i The Times var først ute med å med å melde at Liverpools interesse for Jude Bellingham hadde kjølnet tirsdag kveld, og vi har ingen grunn til å tro eller påstå at Joyce farer med villedende informasjon. Heller tvert i mot, han er en av de mest pålitelige journalistene når det kommer til Liverpool FC.

Men det er et faktum at ting kan endre seg fort i fotball, og at journalister kan bli brukt som brikker i et spill av klubbene, som forer journalistene som kjenner klubbens indre anliggender best med den informasjonen som passer agendaen til klubben.

Både spillere, agenter og klubber har sine egne interesser å ivareta rundt en overgang, og tirsdag kveld sa Liverpool tydelig fra om at prisen på Jude Bellingham blir for høy for dem dersom Bundesliga-klubben står fast på sitt priskrav. Det er blitt antydet at Dortmund ønsker seg rundt 130 millioner pund for Bellingham.

David Ornstein i The Athletic antydet for tre uker siden at de finansielle musklene til rivalene kan være i ferd med å slukke Liverpools håp om å få fatt i Bellingham, og gårsdagens utspill kan ha vært en resignasjon fra klubbens side.

Men det kan også være et signal til Dortmund at Liverpool vet at Bellingham ønsker seg til Liverpool, og en slags trussel om å akseptere det Anfield-klubben kan være i stand til å betale for spilleren, ellers vil Dortmund sitte igjen med en misfornøyd spiller. Joyce skrev for bare halvannen uke siden at Bellingham ivret for en overgang til Liverpool og at FSG var villige til å bla opp.

Det er ikke for å gi noen falske forhåpninger, men det er grunn til å minne om at Joyce også tidligere har meldt at Liverpool har avsluttet jakten på en spiller, og så har vedkommende blitt Liverpool-spiller til slutt likevel.

Den 16. februar 2018 skrev han for eksempel i The Times at Liverpool hadde avsluttet jakten på Roma-målvakt Alisson Becker. Også den gangen ble selgende klubbs prisforlangende brukt som argument for at Liverpool trakk seg tilbake. Fem måneder senere signerte brasilianeren likevel for de røde, for 66,8 millioner pund, og ble dermed på det tidspunkt verdens dyreste fotballkeeper.

Tre eksempler

I tillegg til Alisson er også overgangene til Virgil van Dijk og Thiago Alcantara gode eksempler på overganger som først ble avblåst og skrinlagt, men hvor interessen ble tatt opp igjen senere, slik at de ble en realitet.

To år etter kjøpet av Alisson meldte Liverpool Echo at en overgang for Bayern München-stjernen Thiago Alcantara virket usannsynlig. Men før sommeren var over hadde Liverpool signert den spanske landslagsspilleren.

Går vi seks år tilbake i tid, til sommeren 2017, så havnet Liverpool på kant med Southampton fordi Anfield-klubben hadde kontaktet Virgil van Dijk på ureglementert vis, og overgangsplanene ble avblåst.

Liverpool kjøpte imidlertid ingen ny midtstopper, selv om alle så at klubben hadde sterkt behov for en ny leder i forsvarsrekka. Jürgen Klopp vurderte Kalidou Koulibaly, Aymeric Laporte og Davinson Sanchez, men ingen hadde de egenskapene tyskeren mente van Dijk hadde.

Derfor ventet Klopp. Kritikken haglet i mellomtiden, men tålmodigheten betalte seg, og Liverpool fikk sin mann i det påfølgende januarvinudet.

Så selv om en overgang for Bellingham ikke skulle bli noe av akkurat nå, så er det verdt å huske overgangene til Alisson, Thiago og Virgil van Dijk som eksempler på at interessen for spilleren ikke trenger å være droppet selv om klubben har gitt uttrykk for at så er tilfelle til journalistene som følger klubben tettest.

At det fra Tyskland i tillegg kommer ubekreftede meldinger om at Bellingham angivelig utelukker Manchester City, Paris Saint-Germain og Chelsea som potensielle nye arbeidsgivere, fordi han ønsker å spille for en prestisjefull klubb med verdier som «lidenskap, ære og et godt renomé», isteden for penger, gir også håp i hengende snøre.