– Det har vært de beste årene noen gang

Alex Oxlade-Chamberlain forlater Liverpool uten noen sure miner, og med mange gode opplevelser i bagasjen.

Det er formelt sett én måned igjen til Alex Oxlade-Chamberlain ikke lenger er Liverpool-spiller, når kontrakten hans går ut og han forlater de røde på Bosman 1. juli.

Men det er for lengst klart at det er det som kommer til å skje, og han har tatt farvel med både klubben og Anfield-publikumet.

Nå håper han at han kan finne seg en ny klubb og oppleve mer av det samme som han fikk på sine seks år i Liverpool.

– Jeg er fortsatt sulten på suksess. Jeg har fått smaken på det her, og det har vært de beste årene noen gang. Dersom jeg vil ha noen sjanse til å oppnå noe slikt igjen, så vil jeg utvilsomt gjøre det, sier han i et intervju med John Cross i The Mirror.

Det har blitt lite spilletid på 29-åringen de siste sesongene.

– Jeg må komme meg et sted der jeg kan spille så fast som mulig. De sier at du nærmer deg toppen av karrieren når du blir 29, så jeg ønsker å gå og teste meg selv og spille fast et sted. Jeg er fortsatt sulten, og føler at jeg har mye energi og mange flere kamper i meg, sier han.

Schmadtke: Klopp skal ha siste ord når det kommer til spillerkjøp

Schmadtke: Klopp skal ha siste ord når det kommer til spillerkjøp

Jörg Schmadtke bekrefter at det er Jürgen Klopp som skal ha siste ord når det gjelder spillerkjøp i sommer.

Nå er taket på Anfield Road Stand fjernet

Nå er taket på Anfield Road Stand fjernet

En hektisk periode er i vente i forbindelse med utbyggingen av Anfield Road Stand.

Føler han fortsatt har mye å tilby

Midtbanespilleren har blitt linket til klubber som Aston Villa, Newcastle og Brighton, og det er også klubber i Serie A som skal være interessert, men så langt er ingenting klart.

– Jeg liker ikke å si at jeg har noe jeg må bevise, men det har alltid vært innstillingen min. Helt fra da jeg gikk til Arsenal har jeg følt det slik. Da jeg gikk til Liverpool følte jeg det slik. Da jeg gjorde det, så følte jeg at det var noe jeg måtte gjøre, og slik er det igjen nå. For å bevise for meg selv og for alle andre hva jeg er kapabel til å få til, sier han.

I tiden sin i Liverpool var Oxlade-Chamberlain med på å vinne Premier League, Champions League, VM for klubblag, ligacupen og FA-cupen.

– Det har gått fort! Det var definitivt perioder der jeg spilte den beste fotballen jeg noen gang har spilt, og i den posisjonen der jeg alltid har ønsket å spille på midtbanen. Det gjorde det litt mer spesielt, for det var grunnen til at jeg kom hit.

VANT TITTELEN: Alex Oxlade-Chamberlain stoppet på 146 kamper, 18 mål og 13 målgivende i Liverpool.

VANT TITTELEN: Alex Oxlade-Chamberlain stoppet på 146 kamper, 18 mål og 13 målgivende i Liverpool.


– Vi har gjort litt av alt. Vi har holdt oss på toppnivå med den innstillingen vi har hatt. Den første sesongen min var den sesongen da vi forsto at vi kunne få til noe spesielt. Vi vant kamper 4-0 og 5-0, Mohamed Salah kunne ikke slutte å score mål, og Jordan Henderson ga oss troen på at vi kunne vinne hvilken som helst kamp.

Han har gode minner fra tiden sin i klubben, og mener nøkkelen er hvordan troppen ble satt sammen.

– Den andre sesongen kunne du se vi gjorde store fremskritt, da vi var så nærme å vinne ligaen, og misset det med ett poeng. Da føltes det som at laget var ustoppelig. Vi hadde noen tøffe tider, mistet Virgil van Dijk, Joe Gomez, og måtte virkelig grave dypt og kjempe for å klare Champions League, så det gikk ikke alltid på skinner. Det gjør det tøffere å si farvel, siden du har gått gjennom så mye sammen. Det har ikke vært noen dårlige personer der. Alle har vært ydmyke, og alle har etablert seg som den de er i Liverpool, så det hjelper laget heller enn at du har noen individualister, sier han.

– Måten vi har stått sammen på, og tilknytningen til supporterne har gjort at vi har blitt veldig tette. Hele klubben og byen innser det. Men dette skal bli en spennende tid for meg. En ny erfaring, så jeg er litt nølende og usikker nå som jeg ikke vet hva som skal skje, men det er likevel spennende. Det eneste jeg kan fokusere på er å vente og se om noe dukker opp, og så være klar for å ta den sjansen når den kommer. Det er det jeg fokuserer på. Jeg skal holde meg i form, være klare, og se hvem som kan tenke seg litt av «the Ox».

Oxlade-Chamberlain er spilleren som har bidratt med flest mål fra midtbanen siden han kom i august 2017, med 18 mål. De neste på listen i den perioden er Gini Wijnaldum (16), Philippe Coutinho (12) og James Milner (12) – så ingen av de fire vil være i klubben neste sesong. Curtis Jones og Fabinho (begge 11) er de to neste på listen.

Avslo «latterlig» bud fra RB Leipzig

Avslo «latterlig» bud fra RB Leipzig

Tyskerne skal ha prøvd seg på Fabio Carvalho.

Bekreftet: Jörg Schmadtke ansatt som sportsdirektør

Bekreftet: Jörg Schmadtke ansatt som sportsdirektør

Liverpool FC bekrefter ansettelsen.