Dato for Citys sak er satt – men datoen får vi ikke vite ennå

Sjefene for Premier League og English Football League har vært i Underhuset, og der ble Manchester Citys sak tema.

I dag har Premier League-sjef Richard Masters svart på spørsmål foran Culture, Media and Sport Select Committee i Underhuset.

Etter mandagens nyheter om at Everton og Nottingham Forest kan bli straffet med poengtrekk for sine brudd på Financial Fair Play, har debatten rast i aviser og på sosiale medier om hvorfor ingenting skjer med Manchester Citys sak.

City er anklaget for 115 brudd på Financial Fair Play, og det er 49 uker siden anklagen kom uten at saken har vært oppe. Foran politikerne svarte Masters på hvorfor ikke noe hadde skjedd så langt med saken.

Da bekreftet han at en dato var satt, men kunne ikke si når den var. Han la til at volumet og karakteren i anklagene mot City er annerledes enn de som rettes mot Everton og Forest, og at det derfor er en mer komplisert sak som tar lenger tid.

I forrige måned rapporterte Daily Mail at saken skal opp på senhøsten i 2024, og at en først får en kjennelse rundt sommeren 2025. Det er så langt ikke bekreftet. 

EFL vil ha endringer

Rick Parry var Liverpools daglige leder mellom 1998 og 2009, og har vært sjef for English Football League (EFL) siden 2019.

Hovedgrunnen til at Premier League og EFL, som representerer de lavere divisjonene i England, nå møttes foran politikerne, er å finne en løsning på fotballpyramiden og fordelingen økonomisk. Høringen ble vist på YouTube.

EFL-SJEF: Liverpools tidligere daglige leder Rick Parry er nå sjef for English Football League (EFL).

EFL-SJEF: Liverpools tidligere daglige leder Rick Parry er nå sjef for English Football League (EFL).

Parry tok opp utfordringene med fotballkalenderen med UEFA sine endringer med flere europacupkamper fra neste sesong.

– Premier League sin innstilling har vært at resten av klubbene må endre seg og flytte på det for å tilpasse seg dem. Vi foreslo å redusere antall klubber i Premier League til 18 klubber, men det ble ikke godt mottatt, sier han.

– Vi er forberedt på å gå med på betydelig tap av inntekter for våre klubber med å redusere omkamper i FA-cupen og å ha to kamper i semifinalene i ligacupen, men vi er ikke klare for å gjøre det uten en avtale. Det kan ikke være slik at Premier League bare kan endre på terminlisten, så skal vi finne oss i det uten kompensasjon. Det har blitt en hastesak, for Premier League har allerede publisert datoene for terminlisten neste år, og datoer vi ikke har sagt oss enig i, sier Parry.

Liverpool stresser ikke med kontraktene. Dette tjener de i dag

Liverpool stresser ikke med kontraktene. Dette tjener de i dag

Tre av Liverpools viktigste spillere er inne i de siste 18 månedene av sine kontrakter.

Sikter mot comeback etter over tre måneder med skade

Sikter mot comeback etter over tre måneder med skade

Andy Robertson har fortsatt opptreningen i varmere strøk.