Tre «tittelkandidater» spiller kamp denne helgen – kan Liverpool få litt hjelp i toppen?

Manchester City, Aston Villa og Tottenham har tøffe bortekamper i vente i den 21. serierunden.

Liverpool har spillefri denne helgen, men mens Jürgen Klopp, Virgil van Dijk og resten av troppen lever late dager på ferie, skal tre tittelkandidater spille tøffe bortekamper de to neste dagene.

Først ut er kanskje den viktigste av dem alle, Newcastle mot Manchester City på St. James’ Park kl. 18.30 i kveld.

De lyseblå vant Premier League-oppgjøret dem i mellom tilbake i august, før Eddie Howes mannskap slo tilbake med seier på hjemmebane i ligacupen. Vi må kanskje krysse fingrene for en ny hjemmeseier?

Med et Newcastle-lag i kjempesvak form virker det usannsynlig, men Alexander Isak og co er på papiret et meget godt hjemmelag. 24 poeng er fasiten etter ti kamper, med bare poengtap mot Liverpool og Nottingham Forest. 80% av kampene er dermed vunnet.

Liverpool står med 45 poeng mot Citys 40 før kamp. Pep Guardiolas lag har en kamp til gode.

Flere tøffe kamper

På søndag spilles det bare to kamper, men med Liverpool-øyne er begge svært interessante. Først ut er Aston Villas bortekamp mot Everton på Goodison Park.

Det er kanskje å dra den litt langt å kalle Birmingham-klubben for en soleklar tittelkandidat for øyeblikket, men Unai Emerys menn er bare tre poeng bak de røde før den 21. serierunden.

En bortekamp mot Everton er et typisk bananskall for Villa, som har sett mye bedre ut på hjemmebane enn på ukjent gress denne sesongen. Når det er sagt er ikke Toffees i form, og står med fem kamper uten seier i alle turneringer.

Sist ut denne helgen er «toppkampen» mellom Manchester United og Tottenham. Sistnevnte er sist i utfordrergruppen på fem i toppen av Premier League, men har klart å klore seg fast med flere gode resultater (minus 2-4 tapet mot Brighton) den siste tiden.

Alt i alt er det mye å se frem til i engelsk fotball denne helgen, selv om Liverpool ikke spiller før om en drøy uke. Med poengtap til ett eller flere av de nevnte lagene, kan Jürgen Klopps mannskap få seg en brukbar luke ned til konkurrentene.

Carvalho og Morton reduserte for Hull, men det endte med tap i portugiserens debut

Carvalho og Morton reduserte for Hull, men det endte med tap i portugiserens debut

Det kan bli mye spilletid på 21-åringen de neste månedene.

«De siste årene har vært utfordrende, men jeg er ekstremt stolt av alt jeg har oppnådd»

Takker av etter 17 år i klubben:«De siste årene har vært utfordrende, men jeg er ekstremt stolt av alt jeg har oppnådd»

Paul Glatzel kom med et varmt farvel til Liverpool Football Club, klubben han har spilt i siden femårsalderen.