Klopp forklarer hva som skjedde i sommer med Bellingham, Lavia og rekordbudet på Caicedo

Tyskeren mener at Liverpool var heldige.

– Vi var interessert i Bellingham og innså at det ikke ville skje, innrømmer Jürgen Klopp.

Tyskeren forklarer sommerens rekordbud på £111 millioner for daværende Brighton-spiller Moises Caicedo som en konsekvens av dette. Det var inflasjon.

– Hele markedet for #6-ere gikk opp. To #6-ere forlot klubben vår. Markedet ble hett. Vi tenkte at vi kanskje kunne få Caicedo. Vi hadde allerede hentet Mac Allister før. Så vi gikk inn, han hadde allerede en emosjonell avtale med Chelsea og Pochettino. Lavia hadde sine egne grunner. Så der var vi.

Klopp mener Liverpool var heldige

Liverpool skal ha akseptert at Jude Bellingham ville ende i Real Madrid, men de måtte investere mer i lagdelen med Jordan Henderson og Fabinho til Saudi Pro-League. Samtidig hadde Arsenal bladd opp £105 millioner for West Hams Declan Rice. Chelsea la £107 millioner på bordet for Enzo Fernandez i januar.

– Så fant vi vår beste løsning. Det var det jeg mente med, 'vi er heldige'. Vi fant Wataru. Vi hadde hele tiden Stefan (Bajcetic) i tankene. Det var ikke klart på det tidspunktet at han var så hardt skadet at han ikke kunne spille i det hele tatt. Vi visste allerede at Macca kunne spille den posisjonen. Dom (Szoboszlai) var alltid på radaren min.

Sommeren huskes i stor grad for alt snakket rundt først Jude Bellingham, så Romeo Lavia og til slutt Caicedo. I dag smiler de fleste supporterne over Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister, Wataru Endo og Ryan Gravenberch.

– Hvis en av de til 100 millioner pund hadde fungert, var det ingen sjanse for å gjøre en til. Så den døra var åpen. Det var slik det gikk til. Det var det jeg mente da jeg sa at vi er så heldige. Alt i ’hvis ikke’-scenariet fungerte.

Onsdag kveld møter Moises Caicedo Liverpool før første gang siden overgangssagaen. 22-åringen var ikke med i det omvendte oppgjøret.

Liverpool - Chelsea ser du fra 21:15, med V Sport PL/Viaplay.

Onsdag skal Liverpool, City og Spurs prøve følge opp tirsdagens målfest

Se høydepunktene fra tirsdagens Premier League-kamper: Onsdag skal Liverpool, City og Spurs prøve følge opp tirsdagens målfest

Det ble scoret hele 16 ganger tirsdag, og i kveld skal ligaens tre mestscorende lag i aksjon.

– Beklager, men vi ønsker ikke å være en del av feiringen. Vi ønsker å være festbremser

– Beklager, men vi ønsker ikke å være en del av feiringen. Vi ønsker å være festbremser

Mauricio Pochettino og Chelsea kommer til Anfield for å ta alle poengene, og styrkes av at flere spillere meldes aktuelle for kamp.