Klopp synes det er rart at Liverpool i januar må spille dobbelt så mange kamper som de andre topplagene

Liverpools trener skulle gjerne sett at desember og de nasjonale cupene ble løst på en annen måte.

– Det er veldig merkelig, men alt handler om organiseringen av disse tingene (turneringene). Vi hadde en veldig travel desember, og nå spiller flere lag lite kamper i januar. Det gjør ikke vi, men det gir oss rytme også, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse.

– En potensiell omkamp mot Arsenal vil ikke hjelpe oss, for det passer ikke inn. Da kan vinterpausen vår bli litt ødelagt. Jeg kunne sagt mye om dette, men det er ikke så viktig.

Tyskeren har nok friskt i minne hvordan Liverpool spilte hele åtte kamper fra 3. til 26. desember. Januar byr på seks, men kun tre ligakamper.

– For oss er dette en normal måned, travel, men ikke like tettpakket som desember. Den måneden (desember) gir rett og slett ingen mening, men det er slik det er.

Spiller dobbelt så mye som tittelrivalene

Søndagens cup-motstander Arsenal har i motsetning til Klopp & Co kun tre kamper i kalenderen. Det samme har Aston Villa på 2.-plass og regjerende ligamester Manchester City. 

– Jeg forstår at noen lag tydeligvis ikke spiller mye fotball, men rytme hjelper også, 100 prosent. Til syvende og sist er det lag som har to eller tre uker mellom kampene sine nå. Det er ikke et problem vi trenger å tenke på, så vi må håndtere vår situasjon, og jeg håper vi klarer det.

Etter at Arsenal har spilt mot Liverpool har de hele 13 dager før neste kamp. Liverpool har tre. Det er en grunn til at noen lag snakker om treningsleir i varmere strøk, mens for Klopp & Co er det business as usual.

Arsenal - Liverpool ser du på TV3+/Viaplay fra 17:30 søndag.

Klopp vil gi Beck sjansen i fraværet til Tsimikas og Robertson

Klopp vil gi Beck sjansen i fraværet til Tsimikas og Robertson

Den unge venstrebacken ble nylig hentet hjem etter et vellykket lån i Skottland.

– Jeg håper selvfølgelig at de ryker ut i gruppespillet, men det gjør de nok ikke

Vi fulgte Klopps pressekonferanse før Arsenal-kampen:– Jeg håper selvfølgelig at de ryker ut i gruppespillet, men det gjør de nok ikke

Jürgen Klopp kom med siste nytt før FA-cupkampen mot Arsenal.